Възрастови разлики

• 68 035
  • 784
  •   1
Отговори
# 735
Да е деятелен, да има хъс, да е мотивиран. Да е издръжлив и адаптивен на променливи и сложни ситуации, да не "губи пара" лесно. Ако гледа в моята посока, да вижда по-детайлно, или по-далеч, или да вижда повече варианти.

Чудесно, но това са си твои желания, не мои, не нечии други.

Да вижда по-детайлно, по-надалеч, в повече варианти, това не са неща, които съм търсила или от които съм имала нужда.

# 736
"Назови ги, моля те, тази важни аспекти"

Да е деятелен, да има хъс, да е мотивиран. Да е издръжлив и адаптивен на променливи и сложни ситуации, да не "губи пара" лесно. Ако гледа в моята посока, да вижда по-детайлно, или по-далеч, или да вижда повече варианти.

Ако не е така, то ще се наложи аз да го измъквам от ситуации, а това уморява. За съжаление ежедневието ми е достатъчно уморително, така че предпочитам да не се налага аз да тикам мъжа към целите. Очаквам той да е по-мощният двигател, да тегли себе си, а и мен понякога.

И това не е "което искам", а точно "от което имам нужда", защото, както писах, животът е дълъг, хубаво е нещата да са качествени и издръжливи.

Разбира се, но точно тук трябва да са равностойни двамата, да има симбиоза, а не паразитизъм. Ако ти самата си деятелна и можеш да се теглиш, не би трябвало да имаш нужда от някой, който да те тегли на буксир. От подобно нещо има полза само паразитът, гостоприемникът файда няма от такива отношения. Така че, ако няма нещо важно, в което да го превъзхождаш, за чий си му?

# 737
А дали по някоя случайност твоят избранник няма точно тия качества (дори да не си ги търсила съзнателно)?

Защото всъщност аз съм ги изброила конкретно, но повечето жени имат такъв тип мъже, намерени по интуиция и несъзнателно.

Разбира се, има жени, които целенасочено търсят "счупени" мъже, за да ги поправят, но това са специални случаи.

Кукумицинка, може да не са равностойни и пак да е симбиоза. Например слонът и малката птичка, която му чисти кърлежите. Няма никаква полза птичката да е голяма колкото слона- няма да свърши работа, а дори ще пречи.

Аз съм деятелна- и все пак искам мъжът ми да е по-деятелен от мен. Иначе е криво.

А да се мериш дали си 100% еднакъв...това си е мъка вече и малко вманиачаване.

# 738

Колкото до абстракциите- ей сега бях до пазара да си купя сладка царевица. Използвах абстракция, наречена "десетична дроб", за да разбера цената, както и абстрактен метод- аритметика, за да сметна колко ще ми струва. Оттук нататък всеки (абстрактно) може да си представи какви идеи и абстракции съм ползвала, докато бях бизнес журналист. А, да, и ми плащаха за това. Брои ли се за успех?

.
Поздравления! Повечето хора на възраст над тази на ученик в начално училище не го смятат за постижение. Но все пак за теб това е крачка напред по вече утъпкания път на превъзхождащите те мъже.

Защо жените масово търсят високи мъже. Просто мъжките екземпляри са по-едри и по-високи от женските при приматите. Не съм забелязала жените да ги търсят специално мъжете да са такива, освен ако нямат някакъв комплекс за своя собствен ръст. Но има и доста такива мъже - те самите ниски, но държат да облагородят гена си, ако става дума за разплод, с гените на някоя висока и добре сложена жена.
Аз пък не познавам жена(говоря и за ученическите, студентските и през всичките си трудови години, като цяло), която да не иска по-висок мъж от нея. И ниски и средни на ръст и високи жени все са искали високи мъже, като е ставало дума за партньори.

Ми нормално е това. Поне според мен високият мъж е по - красив от ниският. А и много по - често срещани са по - висок мъж от жена, та и навикът си казва думата.
И аз смятам, че е нормално, но Кукумицинка не познавала такива  Laughing

# 739
А дали по някоя случайност твоят избранник няма точно тия качества (дори да не си ги търсила съзнателно)?

Защото всъщност аз съм ги изброила конкретно, но повечето жени имат такъв тип мъже, намерени по интуиция и несъзнателно.

Разбира се, има жени, които целенасочено търсят "счупени" мъже, за да ги поправят, но това са специални случаи.

Не, може би защото аз самата съм достатъчно нахъсана, мотивирана и деятелна, не съм имала нужда от такъв мъж. Мъжът ми е постигнал достатъчно, но с нетипична тактика, използвайки харизма и мекота на характера. И това при него е проработило, защото не се е подвел по тенденцията да върви нагоре помитайки всичко след себе си.

# 740
Но колкото и да си мотивирана и деятелна, басирам се, че няма да ти е ОК да си вземеш човек, който сравнено с теб видимо е медуза и има по-ниски постижения и мотивация.

Тоест тайничко сте взели мъже първо качество, но заради спора ще изкарате, че всъщност това няма значение. Не си усещала нуждата, но щеше да усетиш болезнено разликата, ако беше взела недостатъчно добър.

# 741

Ми нормално е това. Поне според мен високият мъж е по - красив от ниският. А и много по - често срещани са по - висок мъж от жена, та и навикът си казва думата.
[/quote]

Ами, не знам. За мен красотата и височината са отделни понятия - има красиви хора, които може да са както ниски, така и високи.

Аз самата съм висока, може да се каже добре изглеждаща и харесвана, както от високи, така и от ниски мъже. Имала съм връзки с мъже от около 1.70 м до над 2 метра, т.е. някои са били по-ниски от мен. Не ми е бил определящ ръстът, за да сметна някой мъж за привлекателен. Нямам комплекси на тази тема. В днешно време не е нужно мъжете да са едри и огромни, това са някакви онаследени атавистични предпочитания от пещерно време, когато жената наистина не е била нищо без мъжа и се е нуждаела от мъж дори за чисто физическа закрила. Има, разбира се, някакви стереотипи още от детските години, когато във филмчета принцовете са по-високи от принцесите, нарисувани са и в детските книжките така, но то там има и други стереотипи - че жената трябва да е задължително с дълга коса (кога сте виждали приказна принцеса с прическа като на Шиниъд О'Конър), да е облечена в хубава рокля и т.н.

# 742

Ами, не знам. За мен красотата и височината са отделни понятия - има красиви хора, които може да са както ниски, така и високи.

Аз самата съм висока, може да се каже добре изглеждаща и харесвана, както от високи, така и от ниски мъже. Имала съм връзки с мъже от около 1.70 м до над 2 метра, т.е. някои са били по-ниски от мен. Не ми е бил определящ ръстът, за да сметна някой мъж за привлекателен. Нямам комплекси на тази тема. В днешно време не е нужно мъжете да са едри и огромни, това са някакви онаследени атавистични предпочитания от пещерно време, когато жената наистина не е била нищо без мъжа и се е нуждаела от мъж дори за чисто физическа закрила. Има, разбира се, някакви стереотипи още от детските години, когато във филмчета принцовете са по-високи от принцесите, нарисувани са и в детските книжките така, но то там има и други стереотипи - че жената трябва да е задължително с дълга коса (кога сте виждали приказна принцеса с прическа като на Шиниъд О'Конър), да е облечена в хубава рокля и т.н.

[/quote]

Така е, Кукумицинка, пещерният човек е изключително силно загнезден в подсъзнанието ни и на мъже, и на жени. Права си напълно. Аз си признавам падам си по високи. Разбира се, срещала съм прекрасни мъже, които не са високи, но винаги наум съм си казвала, "страшен е, ама  малко по - височък да беше, бее". Laughing Толкова съм примитивна, че и телата им искам да са красиви.

# 743
Кукумицинка, обаче не си имала връзка с човек 155, нали? Минават ти съвсем под радара.

Те дори и на мен ми минават под радара, но пък са се закачали разни от тоя калибър. По принцип се опитвам да съм деликатна и да не наранявам хората, но просто няма как, има си минимална височина. Аз съм 165, не е много, обаче трябва да е поне колкото мен, иначе минава в графата "смешни". Не че няма много интересни личности в тоя ръстов диапазон, но не и за връзка.

# 744
Но колкото и да си мотивирана и деятелна, басирам се, че няма да ти е ОК да си вземеш човек, който сравнено с теб видимо е медуза и има по-ниски постижения и мотивация.

Тоест тайничко сте взели мъже първо качество, но заради спора ще изкарате, че всъщност това няма значение. Не си усещала нуждата, но щеше да усетиш болезнено разликата, ако беше взела недостатъчно добър.

Какво значи медуза ? Хората, които ти определяш като медузи, може да имат много повече достойнства от теб.

По-ниски постижения ? Сериозно, за какво говориш ? Не сме на състезание където да си мерим постиженията. Не бих казала, че постиженията на мъжа ми са незначителни, дори ако ще целият свят да смята така. Мерилки и теглилки за чуждото удовлетворение не можеш да имаш.
Амбициите му, поне професионалните, не са по-големи от моите и честно казано, слава богу !

# 745
Добре, да го кажем по друг начин. Не е до пари, социално приемане, нещо друго е, по-фино.

Искам като вляза с мъжа до мен в стаята, да се усети първо неговото duende. Много е смешно, когато влезе двойка и жената от вратата "завладява" стаята, влачейки след себе си несигурен мъж със слабо присъствие.

И друго има. Едно е да преценяваш мъжа от позицията си на сила и стабилност. Да, знам, че сте невероятно умни и способни млади мацки. Обаче. Животът е дълъг и изненадващ. В кризисна ситуация дори малък дефект в характера и издръжливостта на мъжа ще е неприятен. Много ще е неприятно, ако досега сте преминавали през малки трудности, защото жената е печена, но ако жената изпадне в ситуация, си проличава, че мъжът не може да се справи. Много, много неприятно.

Та затова мъжът си го преценявам и по това какво може да направи не само когато съм в най-добра форма, а когато съм в най-лоша.

# 746
Кукумицинка, обаче не си имала връзка с човек 155, нали? Минават ти съвсем под радара.

Нормално е да не съм имала. Ти колко мъже, родени през 80-те, познаваш, които са високи 155? За да намеря такъв, трябва специално да търся толкова нисък мъж, защото това е доста извън средностатистическия ръст на пълнолетен мъж, но както казах, ръстът не ми е определящ и по всяка вероятност и да намеря такъв, той няма да отговаря на останалите ми изисквания. Ако имаше няколко десетки хиляди мъже с този ръст, както има такива с ръст около и над 1.70 м, вероятно сред тях щеше да има и подходящи и за мен. Иначе би било чист късмет, но без голяма вероятност, ако открия желания мъж сред толкова малко налични такива мъже.

# 747
Мамасита, нищо не съм писала за несигурни мъже и слаби присъствия Laughing . Не зная, защо си направила такъв прочит над написаното.

Има различни типове сила. Не е нужно да си много мотивиран, много нахъсан, много амбициозен за да имаш присъствие. Нещата не опират до по-силни от мен и до медузи.

# 748

Нормално е да не съм имала. Ти колко мъже, родени през 80-те, познаваш, които са високи 155? За да намеря такъв, трябва специално да търся толкова нисък мъж, защото това е доста извън средностатистическия ръст на пълнолетен мъж, но както казах, ръстът не ми е определящ и по всяка вероятност и да намеря такъв, той няма да отговаря на останалите ми изисквания. Ако имаше няколко десетки хиляди мъже с този ръст, както има такива с ръст около и над 1.70 м, вероятно сред тях щеше да има и подходящи и за мен. Иначе би било чист късмет, но без голяма вероятност, ако открия желания мъж сред толкова малко налични такива мъже.

Точно това е, че са рядко срещани по - ниските мъже, така че е съвсем нормално жената да е по - ниска. Чак не мога да повярвам, че това се изкарва като аргумент, че едва ли не, жената целенасочено си търси по - висок от нея мъж, което подсъзнателно означавало, че иска да я превъзхожда. Просто, както  и ти каза, мъжките са по - високи и едри от женските екземпляри и оттам "нормалността" той да е по - високият от двамата.

# 749
Е, на мен ми трябва "сила в критична ситуация". Не е мерило, но ако ме превъзхожда много в нормална ситуация, по-вероятно при криза ще има по-висок праг и ще издържи повече от мен. Защото обратното ще е катастрофално. Ако мъжът се предаде преди мен, това значи, че всичко е загубено, защото и аз скоро няма да издържа. Но докато той не се е предал, има надежда, дори аз да не съм издържала.

Иначе това търсене на по-добрите мъже си е вид генетично сито. Сигурно най-долните 10% ще отпаднат, дори 20%. Те може да имат втори шанс някой ден, ако натрупат някакви способности или сили и вземат по-млади жени. Тоест с опит и способност една част все пак могат да компенсират донякъде липсата на заложби и да получат втори шанс.

Общи условия

Активация на акаунт