Възрастови разлики

• 68 059
  • 784
  •   1
Отговори
# 750
Е, на мен ми трябва "сила в критична ситуация". Не е мерило, но ако ме превъзхожда много в нормална ситуация, по-вероятно при криза ще има по-висок праг и ще издържи повече от мен. Защото обратното ще е катастрофално. Ако мъжът се предаде преди мен, това значи, че всичко е загубено, защото и аз скоро няма да издържа. Но докато той не се е предал, има надежда, дори аз да не съм издържала.

Явно ти самата имаш проблеми с издръжливостта, липсва ти като качество, затова я търсиш у партньора, иначе щеше да издържиш, дори и той да се предаде преди теб. Партньорите затова са партньори, не може само единият да опъва каиша и да издържа. В добро и зло са казали хората. На всеки може да му се случи да има нужда от опора и някой да го издърпа. Но трябва да си готов да окажеш същата подкрепа на партньора си, ако той има нужда от помощ. Просто е много натоварващо да нямаш доверие на партньора си, да не вярваш, че когато се наложи, той е способен да те подкрепи.

# 751
Ми просто имам реална оценка за себе си и знам, че не мога всичко. Съответно търся решения. Няма срамно да имаш проблем, ако го решиш в полза за всички, нали? Затова си избирам партньор, който може с лекота да ме издърпа.

Но тука всички сте мега-яките суперменки, никога не ви е боляло, все още сте млади. Но ако си мислиш, че си супер издръжлив...просто не си тестван достатъчно. В една връзка раждането на деца показва донякъде кой колко е издръжлив и какви са му истинските качества.

# 752
Но тука всички сте мега-яките суперменки, никога не ви е боляло, все още сте млади. Но ако си мислиш, че си супер издръжлив...просто не си тестван достатъчно.

Ти какво издържа, какво преживя, че смяташ, че останалите никога не ги е боляло ?

На чужд гръб и сто тояги са малко Peace .

# 753
Мамасита, как без стресови ситуации (приживлении съвместно) си сигурна, че той ще е по-силен?
По какви критерии даваш категоричната си оценка?

# 754
  • София
Общественият натиск доста е спаднал. Но е достатъчно да си дете на някоя като Мамасита, за да израснеш с подобни убеждения. За мен дори натискът в семейството бие общественият. Като му каже в 7. клас: "Недей, миличка, ти си момиче, за какво ти е да учиш в математичска гимназия, като после ще трябва да учиш диференциални уравнения и степенни редове, докато блъскаш 5 години в някоя трудна специалност с много мъже. По-добре се занимавай с ПР или нещо друго по-женско!"

Е, това вече е несериозно!
Няма съвременен родител, който да спре детето си да кандидатства в МГ- напротив.
Има много с нереалистична представа за възможностите на отрочето и го тикат усилено там.
Наистина има професии, които не са подходящи за жени, но примера ти с МГ ми се струва пресилен.

# 755
Мамасита, как без стресови ситуации (приживлении съвместно) си сигурна, че той ще е по-силен?
- минали ситуации;
- малко женско тестване;
- в процеса на работа се доразбират някои неща, има си знаци.

Категорична- не, но поне достатъчно уверена като за ситуацията.

Относно издържането...Кукумицинка не е тренирала спорт, тоест не знае какво е онзи момент, в който не може повече, обаче трябва повече да дадеш точно тогава. Не е и носила и раждала бебе, което да кажем също си е изпитание, непознато на най-младите, но да кажем, че действа смиряващо.

# 756
- минали ситуации;
- малко женско тестване;

Относно издържането...Кукумицинка не е тренирала спорт, тоест не знае какво е онзи момент, в който не може повече, обаче трябва повече да дадеш точно тогава. Не е и носила и раждала бебе, което да кажем също си е изпитание, непознато на най-младите, но да кажем, че действа смиряващо.

Изредените всички ги правим.
И все пак - не работят на 100 %.
Изненади пак може да има.
От опит казвам..Wink

# 757
- минали ситуации;
- малко женско тестване;

Тренирала съм спорт, непрофесионално, но определено съм тренирала. Ти самата също не си професионален спортист, така че дотук с обобщенията.

Разбирам да сме на 14 години, но на всеки е ясно, че в живота има трудности. Аз лично смятам, че е далеч по-трудно да оцелееш психически и физически през различни житейски трудности, справяйки се сам, без да легнеш на плещите на родителите, отколкото раждането, без да омаловажавам този физиологичен процес. И човек веднъж като е минал през трудности, вече получава увереността, че ако се наложи, ще мине пак, което обикновено и става така, понеже животът е низ от трудности и успехи.

Обаче наистина човек трябва да е готов да окаже подкрепа. Ако бащата на детето ти нещо се разболее и не е способен да работи много дълго време или никога, няма ли да се опиташ да се стегнеш и да му помогнеш, щом досега той те е носил?

# 758
Да съм казала за 100%? 80% ми е достатъчна увереност.

Иначе на мен ми е важно да имам резултати, не просто да оцелявам.

Бачкането в Софето не е житейска трудност.

# 759
Да съм казала за 100%? 80% ми е достатъчна увереност.

Иначе на мен ми е важно да имам резултати, не просто да оцелявам.

Бачкането в Софето не е житейска трудност.

Извинявай, ама кое е за теб житейска трудност? Аз например парите за кандидатстването и издръжката ми за първата година в университета си ги бях осигурила сама като ученичка. Понеже майка ми нямаше възможност. Не съм се чудила кое е по-добре в очите на хората - майка ми да ми купи кола или да ме издържа дърта магарица.

# 760
Трудност са болестите, безработицата, намирането на място под слънцето. Както и да станеш, след като си паднал.

# 761
  • София
Но тука всички сте мега-яките суперменки, никога не ви е боляло, все още сте млади. Но ако си мислиш, че си супер издръжлив...просто не си тестван достатъчно. В една връзка раждането на деца показва донякъде кой колко е издръжлив и какви са му истинските качества.
Пак обобщаваш... За раждането на деца не споря, но има много други ситуации, при които можеш дали мъжа до тебе си струва, ситуации, в които човекът до тебе има нужда от подкрепа и разчита на тебе, примерно е без работа някакъв период от време и на тебе действително ти трябва повече сила, за да се справиш. Ти какво би направила в такъв момент?

# 762
Трудност са болестите, безработицата, намирането на място под слънцето. Както и да станеш, след като си паднал.

Тоест бачкащите в Софето са застраховани от тези трудности?

Смятам, че реално си се сблъсквала с твърде малко трудности, ако при всеки твой провал винаги е имало близки, които да ти подадат ръка. Особено в сравнение с хора, които са били на дъното и е нямало възможност даже да паднат, защото, за да го направят, трябва първо да са се изкачили и оттласнали от дъното.

Както и да е, много офтопик стана.

# 763

Бих се учудила ако някой до 25-30 годишна възраст не се е сблъскал с поне едно от трите.

# 764
Пак обобщаваш... За раждането на деца не споря, но има много други ситуации, при които можеш дали мъжа до тебе си струва, ситуации, в които човекът до тебе има нужда от подкрепа и разчита на тебе, примерно е без работа някакъв период от време и на тебе действително ти трябва повече сила, за да се справиш. Ти какво би направила в такъв момент?

Правила съм го. Редактирах сивита, нетуърквах с хора, ръчках и тиках и, разбира се, и аз работех. И сега подкрепям според силите си. Но нали се сещате, че все пак няма да се търпи лежане на диван с месеци.

Да работиш в Софето- по дефиниция си по-добре от 90% от българите. Щом дотам си стигнал, драма почти няма.

Колкото до падането- когато някой те подхване и подкрепи, това идва с очакване. Ако нямаш такава възможност, идеята е просто да оцелееш. При мен беше ясно, че ще оцелея, но имаше и очакване да успея да си подредя живота, и то експедитивно. Така че всеки си има задачи. Аз оцених това, което имам и го използвах подобаващо, с положителен резултат. Нямаше да е толкова добре за всички, ако просто се бях хвърлила да оцелявам независимо. В крайна сметка са важни резултатите, за мъки медали не се дават, а пилците се броят наесен. Да, получила съм, обаче животът е дълъг, някой ден може и да си върна дълговете. Не всеки е във форма във всички моменти, нали? Е, освен суперменките...

Общи условия

Активация на акаунт