Възрастови разлики

• 68 157
  • 784
  •   1
Отговори
# 720

И е вярно, и не съвсем. Феминисткото движение (при
зараждането си) е доказателство, че ако жените поис-
кат някаква промяна в статуквото - могат не само да я
постигнат, но и да я задминат. Както стана, примерно,
с правото за гласуване. След десетилетия живеене в
повече или по-малко привидно равноправие, едва ли
е необходимо средата да нагнита постоянно "това не
е за жените посилно", за да не са мотивирани самите
те, вътрешно. И все пак да, има множество послания
за по-слабите възможности на жените да схващат по-
сложни конструкти. Което не е съвсем безоснователно.
И част от темата е в потвърждение.

И мъж да си, ако от малък ти форматират мозъка, че еди-кое си не си способен да го вършиш или че ти е под достойнството да го правиш, израстваш с тези убеждения. Затова и много трудно се преодоляват убежденията на някои мъже, че примерно домакинската работа не е тяхна работа.  По принцип е много вредно за децата, когато се опитват от малки да им вменяват някакви роли и развитие без оглед на индивидуалните им качества, а на базата на пол, цвят, раса и пр.
Понеже така се случва, че жените вече много често сами са глави на семейства или са равностойни партньори, неминуемо ще навлизат все повече в сфери, които са добре заплатени и където не се изисква чисто физическа сила. Накрая типично мъжки ще останат дейности като хамалските и работа в мини и кариери.

Абсолютно, въпреки че в бъдещето и то близкото ще ги изместят андроидите.

# 721

Именно подлежат на осмисляне, а не категоризиране с лека ръка.
Нямат мотив, защото залагат на мъжа затова. Защото е редно и той нещо да свърши, да не говорим, че децата на каквато и възраст да са кават първо мамо и чак после тате. Майката ги мисли нон стоп, докато таткото не. Това е логично защо е така.
Интересно е обаче колко са успелите мъже в световен мащаб? Нямат и 1% дори. Така че не може великите мъже да бъдат отъждествени с масата. Абсурд. За жените важи същото.

Няма такова "редно". Всеки човек, независимо от пола,
ако не иска - нищо няма да направи, има ли и най-мал-
ката възможност. Нещо като закон за запазване на енер-
гията, но в живия свят. Никакви такива битовизми няма
да накарат пещерния човек да се заинати да преобърне
и с мъничко каквото е постигнато. Трябва някакъв по-як
ритник в задника. Не жената го рита, а невъзможността
да се реализира, ако не си размърда сам задника.
Не, за жените не важи същото. Ако мъжете са 1%, то
%-тът на жените се нарежда след няколко нули след
десетичната запетая. Разлика в порядъци.

Така е, там се нареждат жените, но също така и в лошите работи делът на жените е много по - малък в сравнение с този на мъжете. Диктаторите, изродите-убийци, ръководителите на сивите сектори и всички други гадни изцяло мъжки дейности. Но това не се казва, удобно се премълчава.

# 722
Като за начало, въобще не мисля в категории като "специалности". От друга страна се надявам да мога достатъчно добре да преценя детето си, за да разбера за какво става и къде ще се изяви най-добре. Майка ми е бутана в инженерна специалност, но не е постигнала успехи с нея, а се оказа, че добре работи с хора. Мен пък ме бутаха в женска специалност, в която пък не постигнах успех, за разлика от работата с идеи и абстракции.

Какъв успех си постигнала в работата с идеи и абстракции? Можеш ли да дадеш пример, защото разтягането на фактологично неверни локуми не е адекватен пример. Да не говорим, че идеите и абстракциите не струват нищо, ако не могат да бъдат представени по подходящ  неабстрактен начин на масата хора и ако не са достатъчно практично обвързани.

Вече толкова пъти съм те виждала да ги разтягаш тия локуми за света, сътворен от мъже и функциониращ благодарение на мъжете, че си мисля, че може да си получила някакво интелектуално осакатяване и промивка на мозъка от толкова по-възрастния мъж.

Нормален човек би искал равностоен партньор, а не превъзхождащ. За какво ще му е на някой превъзхождащ във всичко някоя, която може единствено да го дърпа надолу.

Много добър въпрос.

# 723
Интересно защо тогава масово жените търсят по-високи от тях мъже...

Има някои качества, които никой партньор не може да ти изтрие или смали, нито да ги дръпне надолу. Образован мъж с по-малко образована жена не си губи дипломите и знанията. Работоспособният няма да стане по-мързелив заради партньор. А превъзхождащият партньор те предизвиква и те кара да растеш.

Колкото до абстракциите- ей сега бях до пазара да си купя сладка царевица. Използвах абстракция, наречена "десетична дроб", за да разбера цената, както и абстрактен метод- аритметика, за да сметна колко ще ми струва. Оттук нататък всеки (абстрактно) може да си представи какви идеи и абстракции съм ползвала, докато бях бизнес журналист. А, да, и ми плащаха за това. Брои ли се за успех?

# 724

Колкото до абстракциите- ей сега бях до пазара да си купя сладка царевица. Използвах абстракция, наречена "десетична дроб", за да разбера цената, както и абстрактен метод- аритметика, за да сметна колко ще ми струва. Оттук нататък всеки (абстрактно) може да си представи какви идеи и абстракции съм ползвала, докато бях бизнес журналист. А, да, и ми плащаха за това. Брои ли се за успех?

Поздравления! Повечето хора на възраст над тази на ученик в начално училище не го смятат за постижение. Но все пак за теб това е крачка напред по вече утъпкания път на превъзхождащите те мъже.

Защо жените масово търсят високи мъже. Просто мъжките екземпляри са по-едри и по-високи от женските при приматите. Не съм забелязала жените да ги търсят специално мъжете да са такива, освен ако нямат някакъв комплекс за своя собствен ръст. Но има и доста такива мъже - те самите ниски, но държат да облагородят гена си, ако става дума за разплод, с гените на някоя висока и добре сложена жена.

# 725

Поздравления! Повечето хора на възраст над тази на ученик в начално училище не го смятат за постижение. Но все пак за теб това е крачка напред по вече утъпкания път на превъзхождащите те мъже.

Мерси за чудесния пример как уж умна жена предпочита да приеме нещата лично и конкретно, вместо да си представи идеята на абстрактно ниво. А си мислех, че нашето поколение разбира от ирония...

Ако, разбира се, и твоят постинг не беше ирония. Давам ти тази вратичка за измъкване:)

# 726
Защото да вземеш по-възрастен мъж е най-лесният начин да вземеш мъж, който те превъзхожда. А едва ли има жена, която иска да вземе мъж, който не я впечатлява и превъзхожда.

Впечатлява ме, наистина, но защо ми е да ме превъзхожда ? И в какво трябва да ме превъзхожда ?

Пфу, да му се не види, пак съм направила грешният избор Whistling . Къде беше Мамасита, когато го избирах моят спътник ooooh! ?!

# 727
Кажи честно, ще може ли да те привлича мъж, който е по-надолу от теб в някои важни аспекти?

Факт е, че жените имаме трудни и тежки дни. Хубаво е да имаш някой, който да е опора в тия дни.

Иначе знам, ССФ има мъж, който хем е невероятен, силен, висок, надарен и богат, хем са в напълно егалитарна връзка.

Пълно равенство между хората? Сори, няма такова нещо, освен в света на Харисон Бержерон.

Всъщност дали жените, които искат "равен партньор" не искат просто да могат да контролират партньора? Щото ако е много печен, може да се окаже, че не контролираш всичко, че той те чете като отворена книга...ами ако се притесняваш от това, защо си с него?

# 728

Мерси за чудесния пример как уж умна жена предпочита да приеме нещата лично и конкретно, вместо да си представи идеята на абстрактно ниво. А си мислех, че нашето поколение разбира от ирония...

Ако, разбира се, и твоят постинг не беше ирония. Давам ти тази вратичка за измъкване:)

Прави ми впечатление, че използваш понятието "абстракция" като удобно извинение, за да не се налага конкретно да обясняваш неща, при които нямаш достатъчно капацитет да си изложиш логично мисълта или нямаш достатъчно познания по темата.

Много си предсказуема с тия приказки какво значи равностойност. Нещата не стоят така, не е нужно двама души, за да притежават абсолютно едни и същи качества, че и в еднакво количество, за да са равностойни. Може единият да е по-тактичен, другият да е по-директен, единият да е много практичен, да умее да превръща идеите в реалност, но да не е много идеен, докато другият да ражда идеи, които не може да реализира на практика. И прочие и пр. - някакви качества, които и двете страни считат за хубави и за предимство на другия партньор, като взаимно двамата се допълват с добрите си качества.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 16:52 от кукумицинка

# 729
Конкретно: оказа се, че не ме кефи да се срещам и интервюирам хора, да ровя и нахалствам за отговори. По-приятно ми е да намирам отговори по други пътища, които понякога изключват конкретните човешки съдби и случаи и използват други методи за намиране и верифициране на информацията. Конкретно, не ми харесва да използвам "социални умения" за решаване на проблеми, харесва ми да използвам други методи.

Още по-конкретно: като бизнес журналист всеки ден обясняваш защо едни цифрички ще ти повлияят на ежедневието. Или ако пишеш статия за самолетоносач, обясняваш колко футболни игрища събира палубата, иначе хората не могат да си го представят физически колко е голям (300 метра за повечето хора нищо не значи, но примерно "10 олимпийски басейна" вече им говори). И ти плащат за това. Факт.

Доволна ли си? Но да знаеш, че от един момент нататък фактът, че не получаваш от мен желаните отговори означава, че не задаваш нужните въпроси или не ги задаваш доброжелателно. Задай правилния въпрос и ще получиш правилния отговор.

# 730
Ами, не видях идеи и абстракции в конкретиката, сори.

# 731
Кажи честно, ще може ли да те привлича мъж, който е по-надолу от теб в някои важни аспекти?

Назови ги, моля те, тази важни аспекти. За интелект ли говорим, за материално състояние, за образование ли, за какво ?

За теб и останалите жени тези важни аспекти, може да са незначителни за мен. А и не съм особено сигурна, че това, което желаят повечето жени е същото като това от което имат нужда.

# 732
"Назови ги, моля те, тази важни аспекти"

Да е деятелен, да има хъс, да е мотивиран. Да е издръжлив и адаптивен на променливи и сложни ситуации, да не "губи пара" лесно. Ако гледа в моята посока, да вижда по-детайлно, или по-далеч, или да вижда повече варианти.

Ако не е така, то ще се наложи аз да го измъквам от ситуации, а това уморява. За съжаление ежедневието ми е достатъчно уморително, така че предпочитам да не се налага аз да тикам мъжа към целите. Очаквам той да е по-мощният двигател, да тегли себе си, а и мен понякога.

И това не е "което искам", а точно "от което имам нужда", защото, както писах, животът е дълъг, хубаво е нещата да са качествени и издръжливи.

# 733

Защо жените масово търсят високи мъже. Просто мъжките екземпляри са по-едри и по-високи от женските при приматите. Не съм забелязала жените да ги търсят специално мъжете да са такива, освен ако нямат някакъв комплекс за своя собствен ръст. Но има и доста такива мъже - те самите ниски, но държат да облагородят гена си, ако става дума за разплод, с гените на някоя висока и добре сложена жена.
Аз пък не познавам жена(говоря и за ученическите, студентските и през всичките си трудови години, като цяло), която да не иска по-висок мъж от нея. И ниски и средни на ръст и високи жени все са искали високи мъже, като е ставало дума за партньори.

# 734

.

Аз пък не познавам жена(говоря и за ученическите, студентските и през всичките си трудови години, като цяло), която да не иска по-висок мъж от нея. И ниски и средни на ръст и високи жени все са искали високи мъже, като е ставало дума за партньори.

Ми нормално е това. Поне според мен високият мъж е по - красив от ниският. А и много по - често срещани са по - висок мъж от жена, та и навикът си казва думата.

Общи условия

Активация на акаунт