Възрастови разлики

• 68 076
  • 784
  •   1
Отговори
# 690
  • n/a

Именно подлежат на осмисляне, а не категоризиране с лека ръка.
Нямат мотив, защото залагат на мъжа затова. Защото е редно и той нещо да свърши, да не говорим, че децата на каквато и възраст да са кават първо мамо и чак после тате. Майката ги мисли нон стоп, докато таткото не. Това е логично защо е така.
Интересно е обаче колко са успелите мъже в световен мащаб? Нямат и 1% дори. Така че не може великите мъже да бъдат отъждествени с масата. Абсурд. За жените важи същото.

Няма такова "редно". Всеки човек, независимо от пола,
ако не иска - нищо няма да направи, има ли и най-мал-
ката възможност. Нещо като закон за запазване на енер-
гията, но в живия свят. Никакви такива битовизми няма
да накарат пещерния човек да се заинати да преобърне
и с мъничко каквото е постигнато. Трябва някакъв по-як
ритник в задника. Не жената го рита, а невъзможността
да се реализира, ако не си размърда сам задника.
Не, за жените не важи същото. Ако мъжете са 1%, то
%-тът на жените се нарежда след няколко нули след
десетичната запетая. Разлика в порядъци.

# 691
Да ти конструират, произведат и програмират компютър, да ти сложат тротоар, да ти изхвърлят боклука от контейнерите...ей такива неща, които ако ги няма, ще го забележиш.

Това са истински задачи. При тях няма плаващи критерии, няма успех, мерен в пари- или е направено и работи, или не.

Тази сутрин, както казах, мъже окосиха зелената площ, почистиха, поляха.

# 692
"В момента парите се обезпечават само от наличните стоки и услуги. "

И масово стоките и услугите се дължат на чий труд?

Тоест за да струват Х долара акциите на Майкрософт, колко точно мъжки мозъка се трудят?

А зад обучението на деца в начална възраст, колко точно женски мозъка има?
В израждането на деца, колко точно женски акушерски ръце има?
Въобще в отглеждането и правенето така да се каже на един човек, колко точно жени участват?

# 693
Около блока, в който живея редовно виждам жени да поливат, да косят и да се занимават с градинката.

# 694
Да ти конструират, произведат и програмират компютър, да ти сложат тротоар, да ти изхвърлят боклука от контейнерите...ей такива неща, които ако ги няма, ще го забележиш.

Това са истински задачи. При тях няма плаващи критерии, няма успех, мерен в пари- или е направено и работи, или не.

Тази сутрин, както казах, мъже окосиха зелената площ, почистиха, поляха.

Истинска задача е да направиш човек, да го създадеш и да го отгледаш до зряла възраст, останалото е средство, с което той да си улесни живота. Ако го няма човекът, компютърът е безполезен и ненужен. Това е истинска задача, другото го могат и жени. Доказали са го, достатъчно жени има, които се занимават с това. Лесно може да се провери.

# 695
  • n/a
"В момента парите се обезпечават само от наличните стоки и услуги. "

И масово стоките и услугите се дължат на чий труд?

Тоест за да струват Х долара акциите на Майкрософт, колко точно мъжки мозъка се трудят?

А зад обучението на деца в начална възраст, колко точно женски мозъка има?
В израждането на деца, колко точно женски акушерски ръце има?
Въобще в отглеждането и правенето така да се каже на един човек, колко точно жени участват?

Зад технологиите на израждане и обучение стоят определено
количество жени, да. Но, с тези им технологии човешката по-
пулация никога не би се развила до сегашните си мащаби. То-
ва са крайно неефективни технологии, освен ако не се комби-
нират с измисленото от мъжете, по техните си мотиви, по тех-
ните си пътеки.

# 696
Ау, опазил господ женските акушерки да са без лекар-мъж отгоре.

Сори, ама като гледам IT компаниите какъв състав имат, без дори един процент жени извън администрацията, почвам да се чудя какво значи "достатъчно жени".

А компютърът е само съвременен пример; иначе без мъже дори така великото отглеждане на деца нямаше да е възможно, щото нали някой трябва да ловува и да ги храни. Между другото ролята на мъжете се вижда по-ясно в по-малко развитите общества.

И за да се стигне до нуждата от градинско отглеждане на деца, както и изобщо човечеството да се замисли за медицински технологии- пак предварително инфраструктурата за това е изградена от мъже. Ще видим след няколко години какви ще са резултатите от женската педагогика. Имам момче в детска градина, с учителки-жени...ами има какво да се желае, като че ли за момиченцата са по-подходящи и се раздават повече.

Феминизирането на учителската професия освен това е скорошен феномен, в някои периоди учителите са били изключително мъже.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 14:07 от The Siren of Titan

# 697
  • София
Ама къде съм написала, че неспособен и неук кадър ръководи бизнес? newsm78 Достатъчно е да си на средното ниво, нали точно това пише и Сирен, само че тя го вижда само у жените, у мъжете го нямало. Съвсем посредствен кадър може да даде резултат в пари, обаче зависи какво продава. Веднага ще ти дам пример. Кока-Кола, продукт, който буквално се продава сам и всички "маркетингови специалисти" в тази компания просто обират лаврите на продукт, който сам си върви. Не се изисква да си Айнщайн, досатъчно е да имаш диплома. Много са така. Много компании, които лежат на всичко друго, но не и интелект, продават много успешно. Още много мога да дам примери. Не знам защо толкова се учудваш. Разбира се има бизнесмени - предприемачи, но малко. Друго много важно за да си бизнесмен не е необходимо да си кой знае колко учен, други качества трябват, дори и безкрупулност ако щеш, но най - важно да си играч, а това не се учи в училище, нито в университет. В България играчи почти няма, защото нивото ни е ниско, но виж в САЩ има.
Цитат
Жени, мъже, всеки се котира както може и докато има мъже, които оценяват секса като нещо изключително и дават буквално милиони, жени предприемачи няма да видиш, защото е много по - лесно да се ожениш за такъв от колкото ти да станеш. Или просто да преспиш за една нощ, която спокойно може да е 50 хилки. Пък вие ми обяснявайте, колко са умни и многопластови мъжете.
Всъщност, аз говорех за истинска работа, за бизнес, който създава нещо, не за алъш- вериш............
Всеки може да продава и да, искат се някои специфични качества, за да продадеш на ескимосите хладилник.
Но, без да имам намерение да засягам никого, да говорим за кариера в продажбите, за мен е смешно и несериозно.
Същото, като да "правиш кариера", започвайки от сервитьорка и завършвайки като управител на салон. Joy
Що се отнася до втория цитат, наистина всеки се котира както намери за добре, но и решението да правиш кариера с частта под кръста, не е заявка за многопластовост, според скромното ми мнение. Simple Smile

# 698
Именно- за да продаваш и да се "котираш", трябва да има цяла изградена цивилизация.

Ходи да продаваш и да се котираш на гола поляна, нов континент...без да ползваш готова система.

Все едно да ми кажеш, че Фейсбук маркетингът е кариера и значи, че си умна и успешна...

# 699
В последните 5 страници кое от написаното е по томата?  #Crazy newsm78

# 700
Всичко е по темата, за тия, дето не мислят буквалистично...

Защото да вземеш по-възрастен мъж е най-лесният начин да вземеш мъж, който те превъзхожда. А едва ли има жена, която иска да вземе мъж, който не я впечатлява и превъзхожда.

# 701
  • София
Защото да вземеш по-възрастен мъж е най-лесният начин да вземеш мъж, който те превъзхожда. А едва ли има жена, която иска да вземе мъж, който не я впечатлява и превъзхожда.
Не знам дали "превъзхожда" е точната дума (тук се обажда Его-то), но за мене (аз съм го писала това в едно от първите си мнения по темата), за да съм с един мъж, трябва да има какво да науча от него. Така че в случая общо взето съм съгласна с тебе.

# 702
Ау, опазил господ женските акушерки да са без лекар-мъж отгоре.

Сори, ама като гледам IT компаниите какъв състав имат, без дори един процент жени извън администрацията, почвам да се чудя какво значи "достатъчно жени".

А компютърът е само съвременен пример; иначе без мъже дори така великото отглеждане на деца нямаше да е възможно, щото нали някой трябва да ловува и да ги храни. Между другото ролята на мъжете се вижда по-ясно в по-малко развитите общества.

Това не е вярно. Имам чувството, че си неудовлетворена от способностите и постиженията си, затова няма да се успокоиш, докато не се самоубедиш, че жените масово не ги бива в областите, където теб не те бива.

Половата структура в най-големите компании, занимаващи се с високи технологии, е 60-70% мъже и 30-40% жени и достатъчно голяма част от жените се занимават с инженерна дейност, за да не може да се каже, че са просто някакви бели лястовици - общо-взето процентът жени, занимаващи се с технологични дейности е близък до процента жени с подобно образование, а той е около 18% за Щатите. Говорим за сектор, който се разви през последните 20 години, при жените е по-сложно в сравнение с мъжете, защото още от малки се случва да им втълпяват, че е еди-кое си е прекалено сложно за тях, като по-големи не насочват (и даже ги ограничават) към техническите науки, затова компании като Гугъл инвестират в окуражаването на жени да се образоват в тази сфера.

Всъщност в най-големите компании в САЩ и Западна Европа съотношението между "бели" и хора от други раси, е по-лошо, отколкото между мъже и жени. А трудно може да се каже, че белите са по-умни, повече разбиращи от технологии и по-кадърни от азиатците например при наличието на толкова азиатски държави, чиято основна дейност са високите технологии.

# 703
Тук съм съгласна напълно с СоТ, поне моето мислене е такова.

Моето също - и още в началото си го казах.
Въпросът е да знаеш в какво искаш да те превъзхожда..Wink

# 704
  • София
Въпросът е да знаеш в какво искаш да те превъзхожда..Wink
Аз малко си попромених изказването, но и с това съм съгласна, в крайна сметка мъжете са по-добри в едно, жените в друго и когато има хармония между двамата, когато се учат един от друг и няма борба за власт или за това "Кой е по-по-най" нещата наистина вървят и връзката се развива добре.

Общи условия

Активация на акаунт