Възрастови разлики

• 68 193
  • 784
  •   1
Отговори
# 285
Мисля си, че това си е част от женската съдба и е по-скоро нормално. И е един вид награда- живеем по-дълго, за да може в крайна сметка да имаме няколко години за себе си, че то иначе непрекъснато някой ни дърпа. Колкото и да си обичаш мъжа, трябва почивка от него:)

# 286
  • София
Забеляза съм, че мъжете много по-тежко преживяват загубата на половинката си, буквално се стопяват от мъка и много скоро я последват.

# 287
Много весели вдовици познаваш, а? Стари млади, все весели. Ма как бе Simple Smile То най-веселото нещо е това. Аз се чудя що жените такива мрачни и намусени все ми изглеждат по улици, молове, плажове и бензиностанции... и козметични салони.

Ми щото съпругът още жив....

# 288
  • София
Е вече, не се чуди.  Mr. Green

# 289
  • София
Моят приятел е с 11 години по-голям от мене и двамата се чувстваме чудесно Simple Smile Въпреки че той понякога мрънка, че съм се хванала с дъртак... Laughing Но на мене хич не ми пука, защото смятам, че съм си намерила сродната душа, а това е по-важно от някаква си възрастова разлика... Предишната ми връзка беше с човек с две години и половина по-голям от мене и какво... да имаше пари, работеше, но в същото време си беше дечко в някои отношения. По-предишната ми връзка беше с мой набор, но приключи по простата причина, че се изчерпа. В интерес на истината за мене това, че сега съм с човек, по-голям от мене е положително, защото винаги имам какво да науча от него, има повече от опит от мене, преживял е повече и е много по-улегнал. Това не му пречи да си е щур, заради което и си пасваме, но годините и опита си казват своето.
Но това е за мене, всеки има право на избор и не мисля, че възрастта е чак от такова значение, по-важно е да си с човек, с когото се обичате и се разбирате, както беше казал някой по-горе - важното е да гледате в една посока.

# 290
Това, че ти си решила да играеш ва банк и предпочиташ да игнорираш статистиката, не значи, че трябва да обиждаш или да се подиграваш на всички останали жени, които предпочитат да се облегнат на нея.

Някои хора не живеят според статистиките и това не ги притеснява.

# 291
  • София
Не вярвам някой да е толкова зле, че да живее, облегнат на статистиката.  Laughing Някои обаче се успокояват и оправдават с нея изборите си.

# 292
Много е важно в коя фаза на живота ще срещнеш по-възрасния мъж.

Когато си на 20-21, завършеният характер на един 30-годишен ти се струва интересен, цветен, не дечковски. Но не трябва да се забравя, че жената също се развива и не се знае къде ще я отведе това развитие. Точно в това десетилетие стават големи промени, а и раждането на деца отключва нови сили и способности в жената.

Току-виж интересният 30-годишен почне да ти се вижда закостенял киселяк след някоя и друга година.

Това поне е моят опит, когато се взехме- наистина ми се струваше като сродна душа, може би и защото е знаел какво и как да каже, за да ме омае. Но след пет години се оказа, че при него развитието е спряло, при мен е на пълна мощност и се получи голямо разминаване на вижданията.

# 293
Не е до интересност... макар че вероятно и това го има. И двамата имаме свръх много общи интереси и и двамата се развиваме в една посока. Това кара нещата винаги да стават по-интересни. Поне така си мисля аз. За пример, и двамата сме запалени сериозно по биологията, физиката, катеренето, тичането, планинарството и тн. неща, които се правят заедно и винаги има за какво да говорим. Честно казано, хич не мисля, че някакви статистики биха променили гледната ми точка. Просто не смятам, че бих могла (или че въобще има някъде) друг такъв човек, с който да си пасваме толкова много. Камо ли и да е на моите години.

Така или иначе статистиките въобще нищо конкретно не могат да кажат. Искам да кажа, глупаво е да срещнеш човек, с когото се чувстваш перфектно, да го подминеш, защото можел да умре преди теб (евентуално) и след 10г. да паднеш в шахта и толкоз. Пропуснатото щастие е нещо наистина тъжно, поне според мен. Има смисъл да се мисли за бъдещето, разбира се, но някои неща не могат да се планират.

# 294
Винаги съм искала мъжът ми да е с малко повече от 5 години по-голям от мен, за да се чувствам сигурно. Тази разлика от 8, мисля че е добре.
Първият ми сериозен приятел беше с 12 години и половина по-голям от мен. Отначало всичко вървеше добре. Харесваше ми да съм неговото малко момиче, което да обгрижва.Но се започна една проява на ревност, че съм по-млада и баш на най-хубавите си години (университетските), както и за това, че проявяват интерес към мен. Виждах, че той иска по-сериозни неща вече, докато на мен ми се живееше. И все се замислям, че на наш'те години след време започва да изпъква голямата разлика във все повече отношения и някак да не си отива.

# 295
Не е до интересност... макар че вероятно и това го има. И двамата имаме свръх много общи интереси и и двамата се развиваме в една посока. Това кара нещата винаги да стават по-интересни. Поне така си мисля аз. За пример, и двамата сме запалени сериозно по биологията, физиката, катеренето, тичането, планинарството и тн. неща, които се правят заедно и винаги има за какво да говорим.

Така е докато сте без деца. След това ти трябва човек, с който се разбирате с нечленоразделни звуци- а и няма време за интересите.

Понякога възрастовата разлика пречи на този вид комуникация.

Абе винаги трябва да се внимава, аз по трудния начин научих, че интересният и подходящ човек, с който ми е добре в момента, невинаги става за брак.

# 296
Не е до интересност... макар че вероятно и това го има. И двамата имаме свръх много общи интереси и и двамата се развиваме в една посока. Това кара нещата винаги да стават по-интересни. Поне така си мисля аз. За пример, и двамата сме запалени сериозно по биологията, физиката, катеренето, тичането, планинарството и тн. неща, които се правят заедно и винаги има за какво да говорим.

Така е докато сте без деца. След това ти трябва човек, с който се разбирате с нечленоразделни звуци- а и няма време за интересите.

Абе винаги трябва да се внимава, аз по трудния начин научих, че интересният и подходящ човек, с който ми е добре в момента, невинаги става за брак.

Ще поживеем и ще видим.  Peace

Оценявам съвета.  Hug

# 297
  • Blondeville

На новия вид комуникация при наличието на дете могат да пречат не само възрастовата разлика, но и много други фактори. А за да се стигне до дете все пак е необходимо преди това комуникацията да е на ниво Wink Ако е налична добра такава преди детето, много вероятно е и след него да се запази. Поне според мен.

# 298
  • тук-там
На новия вид комуникация при наличието на дете могат да пречат не само възрастовата разлика, но и много други фактори. А за да се стигне до дете все пак е необходимо преди това комуникацията да е на ниво Wink Ако е налична добра такава преди детето, много вероятно е и след него да се запази. Поне според мен.

"Комуникацията" е такава, каквато искате да е. Децата са най-малкия "проблем".  Гледате ли в една посока, децата и другите "съпътстващи" са просто част от картинката - вашата си.
И това няма нищо общо с разликата във възрастта. Peace

# 299
  • Blondeville

"Комуникацията" е такава, каквато искате да е. Децата са най-малкия "проблем".  Гледате ли в една посока, децата и другите "съпътстващи" са просто част от картинката - вашата си.
И това няма нищо общо с разликата във възрастта. Peace

Мхм, ами и аз това казвам, в отговор на по-горните мнения, ама така както си ме цитирала все едно аз нещо друго твърдя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт