Възрастови разлики

• 68 157
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
  • тук-там
Да, може би трябваше да цитирам  това
Скрит текст:
Така е докато сте без деца. След това ти трябва човек, с който се разбирате с нечленоразделни звуци- а и няма време за интересите.
Понякога възрастовата разлика пречи на този вид комуникация.
Абе винаги трябва да се внимава, аз по трудния начин научих, че интересният и подходящ човек, с който ми е добре в момента, невинаги става за брак.
Peace

Нашите интереси винаги са били различни, с изключение на пътуването.  Може и това да ни е съхранило.. Laughing Но пък и както казах, за нас децата не са били "сътресение". Нищо не се променило от "преди и след " тях....

# 301
На новия вид комуникация при наличието на дете могат да пречат не само възрастовата разлика, но и много други фактори. А за да се стигне до дете все пак е необходимо преди това комуникацията да е на ниво Wink Ако е налична добра такава преди детето, много вероятно е и след него да се запази. Поне според мен.

"Комуникацията" е такава, каквато искате да е. Децата са най-малкия "проблем".  Гледате ли в една посока, децата и другите "съпътстващи" са просто част от картинката - вашата си.
И това няма нищо общо с разликата във възрастта. Peace

Ако сте свикнали на комуникация тип "царство за двама", спокойно, с думи, с нежности...детето ще хвърли бомба направо.

Дори не говоря за комуникация, а за вътрешен усет. Щото с достатъчно недоспиване стандартната вербална комуникация започва да страда първа. И ако сте свикнали на разговори, а изведнъж не можете да направите едно адекватно изречение...ще стане интересно.

# 302
Аз вече съм споменавала в темата за приятелката ми, мъжът й е 20 години
по-голям. Винаги всичко им е било наред в отношенията,
обаче преди 2 дни се изцепи: "нямаш представа колко стара се чувствам с него"
Заедно са вече към 15-20 години.

# 303
  • София
А тя на колко години е? Ако са заедно от 20 години и са започнали връзката на 30, то тя може и да си се чувства стара. Макар че 50-те са новите 40 и въобще не се майтапя, но някои хора се чувстват уморени и на по 30

# 304
Когато аз бях под 30, но с мъж близо до 40-те, някак се съобразявах. С по-голям мъж не може да се държиш със същата фриволност. И смехът ти се променя. Не може да кажеш някои неща. Освен това неговите приятели са по-големи, изобщо- съобразяваш се на всяка крачка. Не може да се държиш според младостта си.

А понеже битието определя съзнанието, сега осъзнавам, че тогава съм се чувствала доста...айде да кажа по-"зряла", отколкото се държа сега.

# 305
Когато аз бях под 30, но с мъж близо до 40-те, някак се съобразявах. С по-голям мъж не може да се държиш със същата фриволност. И смехът ти се променя. Не може да кажеш някои неща. Освен това неговите приятели са по-големи, изобщо- съобразяваш се на всяка крачка. Не може да се държиш според младостта си.

А понеже битието определя съзнанието, сега осъзнавам, че тогава съм се чувствала доста...айде да кажа по-"зряла", отколкото се държа сега.
Явно е до случай. Аз с бившия ми приятел, който беше на моята възраст по не смеех да се държа по детски, да си казвам всичко и да ми е съвсем спокойно, че както и да се държа, все ще е ок. Със сегашния въпреки че е по-възрастен всичко ми е много по-лесно. Той си младее по душа. Приятелите му също.

# 306

Явно е до случай. Аз с бившия ми приятел, който беше на моята възраст по не смеех да се държа по детски, да си казвам всичко и да ми е съвсем спокойно, че както и да се държа, все ще е ок. Със сегашния въпреки че е по-възрастен всичко ми е много по-лесно. Той си младее по душа. Приятелите му също.
С две ръце ДА. Бившият ми беше със седем години по-голям от мен. Сегашният е с 9 по-голям. С бившият никога не съм се чувствала толкова свободна да бъда себе си. Винаги се притеснявах, че нещо греша, че не казвам каквото трябва, че не правя каквото се очаква от мен. Сега съм себе си и с приятеля ми и с неговите приятели (а някой имат деца на 20-23 години). Чувствам се на мястото си и май само това има значение. Другото е вятър и мъгла и е до време. Peace

# 307
А тя на колко години е? Ако са заедно от 20 години и са започнали връзката на 30, то тя може и да си се чувства стара. Макар че 50-те са новите 40 и въобще не се майтапя, но някои хора се чувстват уморени и на по 30
На 42 е тя.

# 308
  • София

С две ръце ДА. Бившият ми беше със седем години по-голям от мен. Сегашният е с 9 по-голям. С бившият никога не съм се чувствала толкова свободна да бъда себе си. Винаги се притеснявах, че нещо греша, че не казвам каквото трябва, че не правя каквото се очаква от мен. Сега съм себе си и с приятеля ми и с неговите приятели (а някой имат деца на 20-23 години). Чувствам се на мястото си и май само това има значение. Другото е вятър и мъгла и е до време. Peace
При мене е същото, с предишния, който беше с две години и половина по-голям от мене не чувствах, че мога да бъда себе си, нямах усещането, че мога да споделя всичко, не се отпусках както го правя с приятелите си. Докато със сегашния нямам такъв проблем Simple Smile

# 309
Моят приятел е с 11 години по-голям от мене и двамата се чувстваме чудесно Simple Smile Въпреки че той понякога мрънка, че съм се хванала с дъртак... Laughing Но на мене хич не ми пука, защото смятам, че съм си намерила сродната душа, а това е по-важно от някаква си възрастова разлика... Предишната ми връзка беше с човек с две години и половина по-голям от мене и какво... да имаше пари, работеше, но в същото време си беше дечко в някои отношения. По-предишната ми връзка беше с мой набор, но приключи по простата причина, че се изчерпа. В интерес на истината за мене това, че сега съм с човек, по-голям от мене е положително, защото винаги имам какво да науча от него, има повече от опит от мене, преживял е повече и е много по-улегнал. Това не му пречи да си е щур, заради което и си пасваме, но годините и опита си казват своето.
Но това е за мене, всеки има право на избор и не мисля, че възрастта е чак от такова значение, по-важно е да си с човек, с когото се обичате и се разбирате, както беше казал някой по-горе - важното е да гледате в една посока.
Да не е завършил Харвард баткото? Па ти да произхождаш от някое гето и да си супер неграмотна и неориентирана, та да имаш нужда от учител? И какво - барем едно висше изкара ли от него? После пък ти да преподаваш на по-младите от теб гаджета или смяташ учителя да продължава да те дундурка и като от улегнал стане СЛЕГНАЛ, което хич няма да е далечен момент спрямо теб. Но тогава може да не може вече така успешно да те дундурка и да щурясва и не знам ко ше праиш тогава.   newsm78
Между другото какво значи, че онзи 2,5 години по-големия от теб "бил дечко в някои отношения" - играеше си с пластмасови конструктори и камиончета ли? newsm78

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 17:54 от White Magic

# 310
Малко по-напред пишеш че си на 21, той на 32 и се чувстваш щастлива - ма ти изобщо колко опита си имала досега, че да прецениш обективно? Налапала си въдицата на втория-третия опит и си мислиш, че  си супер и си ударила джакпота. То наивността е присъща на младостта де, не те виня.
А тия дето пишете, че се чувствате по-свободно с бая по-възрастните - ми много ясно: смеят ли да ви кажат нещо напреки - нали ако го направят, ще си намерите някой по като за вас, трябва да са конкурентни все пак с нещо.  Wink

Последна редакция: сб, 04 окт 2014, 17:51 от White Magic

# 311
Що се хващате за думите, не разбирам..звучи като заяждане..
Аз пък точно под това - "винаги имам какво да науча от него, има повече от опит от мене, преживял е повече и е много по-улегнал." мога също да се подпиша..
Не защото не съм мъдра, изучена и тн..а точно, защото имам наистина нужда да бъда с някой повече от мен (както и мъж).
Твърде незавсима и самодостатъчна съм си иначе и трябва доброволно да се "преклоня" пред някого, за да ми е интересно и да имам респект.

# 312
White Magic, много груби и неприятни включвания правиш. Ако нямаш какво конкретно да кажеш по темата, спести си заяжданията с другите. Аман от такива досади - на всяка манджа мерудия.

# 313
Малко по-напред пишеш че си на 21, той на 32 и се чувстваш щастлива - ма ти изобщо колко опита си имала досега, че да прецениш обективно? Налапала си въдицата на втория-третия опит и си мислиш, че  си супер и си ударила джакпота. То наивността е присъща на младостта де, не те виня.
А тия дето пишете, че се чувствате по-свободно с бая по-възрастните - ми много ясно: смеят ли да ви кажат нещо напреки - нали ако го направят, ще си намерите някой по като за вас, трябва да са конкурентни все пак с нещо.  Wink
А колко точно трябва да сменя, за да видя, че този, когото съм си харесала е тамън за мен?  Laughing 20?
Имам точно трима бивши приятеля, с които съм била повече от година. От тях научих, че за мен специално, щастлива връзка означава свестен, кротък, благ човек със спокоен характер, с когото можем да правим неща заедно и да се чувствам свободна да си говоря на всякакви теми. Т.е човек с голяма обща култура, с много хобита. Да обича да се движи, защото 2ма от 3мата бивши бяха с доста заседнал начин на живот и това много ме ограничаваше. Сегашния ми приятел съчетава всички тези качества. Но това ни най-малко не е основно. Ние просто си пасваме на много нива. Споделяме една и съща философия за живота. Караниците ни са по-скоро забавни, отколкото стресиращи. Откакто живеем заедно, виждам, че и представата ни за семеен уют е еднаква. Подобно нещо ми се е случвало само с този човек. С мои връстници не се е.

# 314
Ние имаме 7г. с моят мъж , абе имаме различни виждания за живота , той като почне с едно време те това не били виждали , онова не били...  моето поколение било разглезено Rolling Eyes.с предния ми сериозен приятел(беше доста отдавна)имахме 5г.и се разботахме много по-добре.
Пък да не говорим за ралика повече от 10г. ми значи аз на 26 той на 36-37  Confused а не мерси.

А ако жената е по-голяма?има много младолики жени и по-нищо не си личи , че са по-големите.

Общи условия

Активация на акаунт