Възрастови разлики

• 68 237
  • 784
  •   1
Отговори
# 360
В наше село има една двойка тя е може би около моя възраст, или по млада между 30 и 35, той между 60 и 70 изглежда много по възрастен и грохнал. Имат син на 6 год. и бебе на месеци. Тя е бразилка, може би го е взела от любов, а може би заради друго. Един ден чакахме в педиатрията с него и момченцето и той обесняваше какви проблеми има детето и от колко операции се нуждае. Не мога да твърдя че точно възрастта на бащата е причината за здравословното състояние на момченцето, но си го мисля и това е една основателна причина да не приемам ( за себе си ) една такава връзка. Тях не ги съдя, да са живи и здрави да си изгледат децата. Това си е техен избор.

# 361
Много зависи. Понякога годините не са чак толкова определящ фактор, зависи от характера и отношението. Бившият ми приятел беше с 8 години по-голям от мен (по това време аз бях на 23, той на 31). Отношенията ни хич не бяха розови, смея да твърдя, че за годините си изобщо не беше улегнал. Познавам момчета на по 23-4, които разсъждават много по-трезво от мъже на 31-2  Shocked
Имам и познат, който е на 29 и живее с жена на 47-8. Всички го подиграват и никой не разбира защо е избрал нея при положение, че е симпатичен, умен и много добър младеж и няма да има никакви проблеми да си намери хубаво момиче на неговата възраст, с което да създаде семейство, но ето ... човека изобщо не се влияе от коментари и продължава да си е с тази жена. Явно се разбират добре и им е комфортно заедно.

# 362
Според най-нови проучвания аутизмът е свързан с възрастта на бащата. Среща се най-вече при деца, чиито бащи са били над 40 годишна възраст когато са ги заченали.

# 363
  • София
Според най-нови проучвания аутизмът е свързан с възрастта на бащата. Среща се най-вече при деца, чиито бащи са били над 40 годишна възраст когато са ги заченали.

Дай да ги видим тези нови проучвания.
"Проучването", че ваксините предизвиквали аутизъм остаряло ли е вече?
Време му беше.  Wink

# 364
Двойката, за която разказах има момиченце на 5г., в цветущо здраве е. Той се пенсионира скоро, интелигентни хара са и двамата, над средното ниво. Тя учи езици, развива се, има хубава професия, гледа си децата (има и голямо от първия брак). И последно тя е красива жена, слабичка, елегантна, със сигурност не е изпаднала. За мен беше шок цялата история, мъжът е набор на баща ми.
 Мога само да завиждам на такива силни чувства, защото тук определвно нищо комерсиално няма.

# 365
Какво мислите за разлика от 8 години (мъжът е по-възрастния)?

Разликата между мен и съпруга ми е 16 години. Аз съм на 25. От 7 години сме заедно. Нямаме проблем в това отношение. В интерес на истината ,често аз съм тази която кротува в къщи  а той дивее до зори с приятели и познати по дискотеки и барове. ....
  Нямаме деца все още но аз мисля ,че на този етап е рано.  Та за разликата? Не не е проблем....не и когато има раззбирателство.
Shocked Shocked Shocked

# 366
  • по пътеката
безсмислено е да се дискутират подобни теми, всеки с избора си и вижданията си! в живота може да се слу4ат и двата вида връзки, проба-грешка и се намира кое е за тебе! хубаво е,4е и от двата пола има варианти!

# 367

Време му беше.  Wink

Проучването е още от миналата година, не е съвсем ново.
Ето за връзката на аутизма и други психологически проблеми при децата, заченати от стари бащи.

https://www.autismspeaks.org/science/science-news/study-ties-dad … al-disorders-kids

"When compared to a child born to a 24-year-old father, a child born to a 45-year-old father was 3.5 times more likely to have autism, 13 times more likely to have ADHD and 25 times more likely to have bipolar disorder."

# 368
  • София

Време му беше.  Wink

Проучването е още от миналата година, не е съвсем ново.
Ето за връзката на аутизма и други психологически проблеми при децата, заченати от стари бащи.

https://www.autismspeaks.org/science/science-news/study-ties-dad … al-disorders-kids

"When compared to a child born to a 24-year-old father, a child born to a 45-year-old father was 3.5 times more likely to have autism, 13 times more likely to have ADHD and 25 times more likely to have bipolar disorder."

Rosanoff emphasizes that the increase in autism risk is relatively modest. The vast majority of children born to older fathers will not have any of these disorders, he notes. And most children who have autism are born to younger parents – because earlier child bearing is much more common.

# 369
О. ADHD ми е любимата диагноза просто..

# 370
  • София
Какво е ADHD?

# 371
ADHD  e дефицит на вниманието.

# 372
'Earlier research on paternal age and autism noted that older fathers have more mutations in the germ cells that produce sperm. This may increase the likelihood that a mutation disrupts one or more genes vital to brain development."

Eто го и предишното изследване.
https://www.autismspeaks.org/science/science-news/father%E2%80%9 … utations-children
 Естествено че не всички деца от по-възрастни родители имат проблеми. Даже повечето нямат. Обаче няма какво да се лъжем: възрастта на бащата е също толкова важна, както и възрастта на майката. Спермата също остарява, качеството и намалява и както посочва проучването, се увеличава възможността за генни мутации при спермопроизводството.
В тази връзка смятам за противоестествено  жените да търсят стари мъже за възпроизводство. Не им е заложено в природата. Най-добре си е горе-долу на една възраст.

# 373
  • София
Имам ежедневно наблюдение над двойка - жената във възрастта 28-33, съпругът 55+, дете на 2 и малко. Дамата е прекрасна, половинката - иу, иу, иу. Ами, иу, бе! С един свлечен задник, все едно е с памперс, гола глава, старчески петна по ръцете, кофти зъби. И там няма комерсиално, даже жената е водещ доход в семейството. Ами, коледните им календари са отврат. Неколцина смелчаци бяха коментирали това дядото ли е......
Разбирам, има петдесет годишни мъже, които са първокласни екземпляри и малцина могат да им стъпят на визия и положение, ама баш тоя..... Sick

Сирена е абсолютно права, сори.

# 374
  • София
Аз намирам за противоестествено жените да търсят и млади мъже за възпроизводство.
Що се отнася до увреждания и мутации, безспорен факт е, че огромното мнозинство от деца с увреждания са на млади родители.

Общи условия

Активация на акаунт