Перилни препарати и омекотители - 21

• 61 761
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
От цялата тирада така и не разбрах какъв е този Диксан в плик, мейд ин Дюселдорф. За Ариела съм наясно.

# 511
Може ли и аз да попитам за Диксан-а  Blush
Ако може и снимка, ще бъде супер.   bouquet
Заинтригува ме толкова доброто справяне с всички видове лекета, но пък да не би да е само от Ариела?

# 512
  • София
Ох..., кафява дънкова пола сдобила се с 3 мазни петна. Цветът пуска. Прах я веднъж ръчно като напръсках петната със Spot и я накиснах в италиански Dash за цветно. Не се изпраха. Втория път я пуснах в пералнята, пак напръсках със Spot-а и изпрах на 40 градуса с Ариел. Петната си стоят. Какво да правя?...

# 513
  • София
Гес, тези препарати от сайта дали са паралелен или официален внос, знаеш ли?
Трябва ми прах за цветно, чудя се какъв да взема, и мисля да пообиколя магазинчетата за паралелен внос... Вече много се колебая м/у Саното (след толкова хвалене) и Ариел/Персил, макар че бих пробвала и нещо ново, различно. Дайте съвет? Simple Smile
И да питам, мнения за течен Даш с омекотител Акти нещо си? В магазинчето до нас са заредили с него и течен Ариел Актилифт, също Коколино Сенсейшън (забърсах един), Ленор слийп и Феири омекотител.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 13:41 от Малко Сладко Коте

# 514
Ох..., кафява дънкова пола сдобила се с 3 мазни петна. Цветът пуска. Прах я веднъж ръчно като напръсках петната със Spot и я накиснах в италиански Dash за цветно. Не се изпраха. Втория път я пуснах в пералнята, пак напръсках със Spot-а и изпрах на 40 градуса с Ариел. Петната си стоят. Какво да правя?...
Пак препарат против петна /изчакваш поне 20 минутки да подейства/ и Ариел на 60 градуса.  Ако и сега не изчезнат - полата ти е за хвърляне.

# 515
  • Варна
Малко Сладко Коте ако искаш си вземи един Персил колор, и бездруго от днес е на -50% в Кауфланд - 60 пранета за 13,99, ако не си харесаш нещо друго междувременно де  Peace

А от мен пак питанка - имам за пране няколко одеяла, но нищо специално като препарат за вълна,  понеже друго вълнено не ползваме у дома. Едното е родопско, а другите как да кажа - обикновени одеяла от доброто минало  Simple Smile И  с какво да ги изпера ми е чуденката - дали с гел за цветно имам си програма вълнено на пералнята, дали с прах, ама незнам какъв точно да ползвам и дали да не е на редовната ми програма на малки градуси  newsm78

# 516
  • София
А от мен пак питанка - имам за пране няколко одеяла, но нищо специално като препарат за вълна,  понеже друго вълнено не ползваме у дома. Едното е родопско, а другите как да кажа - обикновени одеяла от доброто минало  Simple Smile И  с какво да ги изпера ми е чуденката - дали с гел за цветно имам си програма вълнено на пералнята, дали с прах, ама незнам какъв точно да ползвам и дали да не е на редовната ми програма на малки градуси  newsm78
Вълнените дрехи/одеала ги пера с Медикс гел за вълна и фини тъкани. Доволна съм. Що се отнася до програмата, обикновено не ползвам тази за вълнени дрехи, защото почти не центрофугира. Пера на програма с ниска центрофуга - 800 оборота, при температура 30 градуса.

# 517
  • София
РРР аз мазни петна по дрехи третирам с обезмаслител. Не съм сигурна обаче да не ти обезцвети полата щом пуска и без това. Аз на дребосъците дрехите ги пръскам с Меглио и пера в пералнята след това. Досега не съм имала гафове.

# 518
  • Стара Загора

Пак препарат против петна /изчакваш поне 20 минутки да подейства/ и Ариел на 60 градуса.  Ако и сега не изчезнат - полата ти е за хвърляне.
Е, как ще пере кафява дънкова пола на 60 градуса?

# 519
[
Пак препарат против петна /изчакваш поне 20 минутки да подейства/ и Ариел на 60 градуса.  Ако и сега не изчезнат - полата ти е за хвърляне.
Е, как ще пере кафява дънкова пола на 60 градуса?
Ами как ще я носи с петна? Ако не съсипе полата, ще я изчисти. Аз така съм прала шлифер с Ариел на 60 градуса. Изчисти ми се петно, което на химическото не можаха да изчистят. Иначе беше за хвърляне.

# 520
  • Стара Загора
Аз дънки пера на 40 градуса и пак пускат, а ако ги пусна на 60 градуса си представям какво ще е.
PPP, пробвай с обезмаслител, аз съм ползвала за цветни дрехи и не е имало поражения.

# 521
РРР, полата трябва да е суха.  Намазваш петното с веро, а отгоре посипваш сода за хляб и разтъркваш. Оставяш да престои една нощ и переш. Това е моят начин за справяне с петна. Grinning

# 522
  • в огледалото на живота
Вълнените дрехи/одеала ги пера с Медикс гел за вълна и фини тъкани. Доволна съм. Що се отнася до програмата, обикновено не ползвам тази за вълнени дрехи, защото почти не центрофугира. Пера на програма с ниска центрофуга - 800 оборота, при температура 30 градуса.
800 оборота за вълнени дрехи..... Rolling Eyes Не бих го направила....
Моята програма за деликатни дрехи/вълна,коприна/ е 40мин. с 30градуса.Ако използвам за пране на одеала или по тежки неща намалявам до 400 оборота максимум  Peace

# 523
Ааа, 800 си е ок за вълна. Старата така я пусках ръчно, сегашната сама си е зададена 800 за програми "Вълна" и "Ръчно пране".

# 524
А пък на Miele са зададени 1200.

Общи условия

Активация на акаунт