Перилни препарати и омекотители - 21

• 61 753
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Argent, все се каня да те питам,
знам със сигурност, че ти ползваш Dash за цветно, течен...
Този, който вземаш с белгийски баркод ли е?
Понеже и аз го ползвам
(между другото няма такъв траен и силен аромат като неговия),
искам да разбера всичкия течен ли е така,
защото ползвам и универсалния за бяло,
но той ми е с немски код...
Та ми стана интересно,
дали само този, който аз намирам е такъв?

Снимах шишето : http://picbg.net/u/63251/45680/765063.jpg
И моят започва с 541, но интересното е, че някой спомена, че течният Даш се произвежда във Франция, а на моето шише специално най-долу точно над милилитрите пише 00144 Roma Thinking или това не е критерий къде е произведен?

Кажете,моля къде в Пловдив мога да си купя италиански течен Даш за цветно?

Аз специално го взимам от Лекси. Много често е на промоция намален от 15 и нещо на 10 и нещо.

голямо мазало с тези баркодове  Simple Smile важно е че пере,пък и е по хубав от нашия ариел, поне според отзивите за него

Аз пък точно това констатирах наскоро - на консистенция е 1:1 с нашия Ариел, мирише 1:1 и аз специално разлика в качеството не забелязвам. Еднакво съм доволен и от Даша, и от супермаркетския течен Ариел, петна нямаме често, но понякога, когато се случи, винаги са се справяли отлично. Но може би наистина аз не съм критерий, понеже не мога да ги тествам двата с упорити петна, за да направя разликата.

# 676
Стана ми интересно като гледах снимката на Даша...малката разфасофка за 25 пранета - за пране дават 70 мл., а на голямата от 42 пранета пише 73 мл. за пране . newsm78

# 677
и аз да попитам да ме образовате малко  Simple Smile какво означава знака със задраскана мерителна чашка,на моя също пише 00144 Roma

# 678
и аз да попитам да ме образовате малко  Simple Smile какво означава знака със задраскана мерителна чашка,на моя също пише 00144 Roma
00144 сигурно е пощенският код на Рим, а знакът със задраскана мерителна чашка означава да не слагаш мерителната чашка в сушилнята.

# 679
В Емаг не работи раздела за перилните препарати. Когато Гес го показа ми се отвори, сега не.

Не съм запомнила какви съставки са добри или не за препаратите, но последното, което се пишеше тук за избелителите го запомних. Та последния път ми направи впечатление бледото бебешко пране от бингото. Сега видях, че има такива на кутията.
По моя (боса) логика само тези за цветно не би трябвало да имат, ама пък бебешките прахове не са разделени по цветове, следователно май нямам избор  ooooh!

Кой препарат се изплаква по-добре - прах или течен (че прочетох 2 мнения и се обърках)

От скоро следя тук, но не коментирате турските прахове, например АВС. Тях бива ли ги?

# 680
Аз се сетих във връзка коментарът на Гес Ху за японските препарати. Мисля, че има такъв прах и течен, но са бебешки и поне до преди няколко години се внасяха и продаваха. Оказа се, че ги има все още.

# 681
В Емаг не работи раздела за перилните препарати. Когато Гес го показа ми се отвори, сега не.
Работи. Ето.

Аз се сетих във връзка коментарът на Гес Ху за японските препарати. Мисля, че има такъв прах и течен, но са бебешки и поне до преди няколко години се внасяха и продаваха. Оказа се, че ги има все още.
Ха, за пръв път ги виждам тези. Определено ми предизвика интереса, въпреки че предпочитам нещо по-сериозно. Примерно този:
Скрит текст:
Казва се Attack и е тежката артилерия - най-продаваният прах за пране в Япония.
Таблиците за дозиране на нашите прахове ви се струват сложни? Забележете инструкциите на японските прахове:
Скрит текст:

В Япония водата е много мека и с дозировките трябва да се внимава. Определено с нашата вода трябва да се ползва повече. Освен това японците перат със студена вода - пералните им нямат нагреватели - и праховете им са формулирани като за пране със студена вода, така че може и да не се представят добре в топла и гореща.

# 682
  • София
Гес, ако имаш нерви, сигурно би могла да се пребориш да ти го пратят от тук  http://www.amazon.co.jp/gp/switch-language/product/B0093UOD6K/re … mp;language=en_JP

(Освен ако по някаква причина не доставят до гъза на географията  Joy )

Доколкото се ориентирам по картинките, е за бяло пране.

Това с пералните със студена вода е свръхкуриозно. Но както знаем от старите филми, в реда не нещата е цялата фамилия да се изкъпе подред в едно и също корито, без да сменя водата, така че привичките са доста различни.

Относно другия прах - Pigeon, в стара тема в бгмамма пише, че имало различни варианти - сингапурски/малайзийски и японски.

# 683
Някои японски перални имали възможност да перат с водата от ваната. След като се изкъпеш. Това било единствения начин да изпереш с топла вода.

Нищо не чаткам от тоя сайт. Представям с доставката колко ще е, ако има такава до България.

А, чатнах, то половината било на английски. Ами не доставят до България.

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 23:55 от Guess Who

# 684
Кой препарат се изплаква по-добре - прах или течен (че прочетох 2 мнения и се обърках)

Аз мисля, че доброто изплакване не зависи от това дали е прахообразен или течен перилният препарат. Гес, тия японци ме застреляха. smile3544 Добре, че не живея в Япония да пера със студена вода или с водата от ваната. Я да те питам нещо по "израелската тема" Wink - Maxima Musk съдържа ли избелители и става ли за цветно?
И да ви кажа нещо да се посмеете в този късен час. Наскоро в един магазин ставам свидетел на следния разговор:

- А, пуснали са някакъв нов. Виж и Rex има, аз у нас съм доволна.
- Ми и аз се чудя да ти кажа. Има Color, а този какъв е? За бяло.
- Виж, вземи за бяло. Аз винаги взимам за бяло, защото те са по-силни и изпират по-добре. Тези за цветното и те са абсолютно еднакви, ти да не мислиш, че нещо кой знае какво, само че са по-слаби.

# 685
Ей, Argent , имало е защо да влезна в темата в късен час....разсмя ме  Joy ха ха
А колкото до японските прахове и перални.....ми да си ги държат милите, не им ги ща  Joy
А като глдеах, видях и това

http://www.amazon.co.jp/%E3%82%A2%E3%83%AA%E3%82%A8%E3%83%BC%E3% … TKK7TGE941S25WCNZ
Ми то и японците си имат Ариел  Grinning

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 01:06 от emocija

# 686
00144 сигурно е пощенският код на Рим, а знакът със задраскана мерителна чашка означава да не слагаш мерителната чашка в сушилнята.
Гес   bouquet благодаря ти,а това за японците ме... разби  Crazy
не мога да си представя да пера със студена вода,особено хавлии и спално

# 687
И аз имам питане относно Сано адванс. Става ли за цветно като е с активен кислород.Между другото видях и такъв за вълнени и синтетични материи.С едно бежово на опаковката.Ама,че го обясних. Не видях коментари за него, някой ако го е ползвал да сподели

# 688
И аз имам питане относно Сано адванс. Става ли за цветно като е с активен кислород.Между другото видях и такъв за вълнени и синтетични материи.С едно бежово на опаковката.Ама,че го обясних. Не видях коментари за него, някой ако го е ползвал да сподели
Доколкото си спомням, Гес коментираше, че Адванс е за бяло. Peace

# 689
Я да те питам нещо по "израелската тема" Wink - Maxima Musk съдържа ли избелители и става ли за цветно?
Не съдържа избелители и би трябвало да става за цветно.

...не мога да си представя да пера със студена вода,особено хавлии и спално
Ако използваш правилния прах, резултатите ще са добри.

Между другото видях и такъв за вълнени и синтетични материи.С едно бежово на опаковката.Ама,че го обясних. Не видях коментари за него, някой ако го е ползвал да сподели
Не знам да има Максима за вълна. С бежово - по-скоро златисто - на опаковката е това, но то определено не е за вълна.

Общи условия

Активация на акаунт