Веганството - да споделим опит - 13

• 35 321
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
  • на острова на мечтите
" i più alti contenuti di ferro:

•Spirulina (1 cucchiaino): 5 mg
•Soia (1 / 2 tazza): 4,4 mg
•Semi di zucca (28 g): 4.2 mg
•Quinoa (un etto abbondante): 4 mg
•Melassa (1 cucchiaio): 4 mg
•Concentrato di pomodoro : 3,9 mg
•Fagioli bianchi (1 / 2 tazza) di 3,9 mg
•Spinaci (1 / 2 tazza): 3,2 mg
•Pesche secche (6 metà): 3,1 mg
•Succo di prugne (due etti e 25 g): 3 mg
•Lenticchie (un etto abbondante): 3 mg
•Cioccolato fondente (100g):"Ето 12 елемента с високо съдържание на желязо. Превод:
Спирулина;соя; тиквени семки;киноа-100грама; меласа(1 лъжичка);доматено пюре;бял фасул 1/2 чаши;спанак 1/2 чаши; сушени праскови 6 половинки; сок от сливи; леща; черен шоколад.
И на мен ми откриха ниско съдържание на желязо в кръвта. Ще повторя изследванията след месец. Не се чувствам зле, не ме болят вече костите, както когато бях всеядна, а и напоследък открих, че и доста мои познати, които си хапват всичко са с ниско съдържание на желязо, та не смятам да се тъпча с лекарства веднага. Засега си правя черен шоколад , ям леща и редувам посочените по-горе продукти. На доФторите,т.е. на повечето от тях, първата им дума е :рецепта с химия(хапчета) Sick

# 31
  • на острова на мечтите
Исках да ви споделя една нова рецепта(за мен пон е е нова)
                              Омлет със зеленчуци без яйца:
 Задушени зеленчуци в тиган. Когато са готови заливате със смес от разтворено нахутено брашно, овкусено със сол и подправки на вкус.
Стана страхотно!

# 32
  • София
Аз правих този миш маш и стана страхотен http://ecovege.org/blog/397-kyuftentza-ot-pokalnala-leshta-i-veganski-mish-mash

# 33
Аз мога да ям много малко плодове и зеленчуци и то не сурови ,  ям млечни много , поради липсата на какво друго , чак лошо ми стана о филии с кашкавал вече  Sick.

Аз пия много чай от мащерка риган ,както и мурсалски , имаме домашен  бран от родопите . В мащерката имала много желязо.

# 34
  • София
Моето желязо е бомба. Така че не е въпрос до това дали си веган.  Peace

# 35
Моето желязо е бомба. Така че не е въпрос до това дали си веган.  Peace

Във феса съм чела , как някоя си  "искала" да спре месото но "неможела" защото имала анемия . Е тя яде месо има , аз не ям и нямам , сега кой е кривия , кой правия  Grinning

# 36
  • София
 Mr. Green

Исках да споделя тази табличка, не е за хранене, но все пак.  Peace

# 37
От тази табличка само на боята за коса нямам намерена алтернатива. Логона не съм ги пробвала все още.

Засега реших да не пия желязо на таблетки.
Взех си този сироп Флорадикс, за който ме подсети ЗаСлон. Поднових соковете сутрин - морков, цвекло, магданоз, селъри, зелена салата с малко лимонов сок. Имам прясна коприва и от днес започнах да пия чай. От ядките и семената - орехи, кашу, тиквено семе. Чакам да ми донесат меласата. Другото не е веган - яйчен жълтък.
Чудя се още за спирулината.

# 38
  • на острова на мечтите
Чудя се още за спирулината.
Аз засега отложих малко хапчетата от спирулина, че са доста скъпички, но следващият месец ще си закупя. Тогава и ще споделям.
Кашмир, благодаря за рецептите. Тия дни ще ми се налаг да оставам за един курс на работа и имам нужда да си нося нещо за обяд, та ми идва точно навреме. Hug  bouquet

# 39
Бях ги пробвала тези кюфтета, станаха за боклука , не знам къде сбърках .

# 40
Impatiens,
чудесни мерки си взела.  Peace С меласата, червеното цвекло, копривата, флорадикс и натурален Вит. С- (портокали, магданоз, червени чушки) ще ти се вдигнат стойностите на  хемоглобина.
И според мен , причината за ниските нива е това, че си правила изследването си точно след кашлицата и високата Т. Зимата  прекарах много тежка пневмония, след която също имах нисък хемоглобин. Взех си спирулина. Още я пия. Освен за желязо, тя помага и за други неща, например за чистене след АБ и радиационно облъчване, с което ме засипаха...... затова акцентирах на нея.
Момичета, извинявам се, на никой не се обадих, бях в невероятно темпо- по 2 прегледа на ден за 3 дена общо. Освен това не спря да вали и ми беше ужасно студено.
И в страни от темата: Във възторг и благодарност съм от бг- специалисти!  Peace При все, че съм тук здравно осигурена, не съжалявам за допълнително похарчените пари и затова, че си дойдох в България. Тук щяха да ме уморят.

# 41
take a smile, какво ти има ?

# 42
take a smile, радвам се, че се включи  Hug
Много неприятно това с пневмонията. Надявам се, че вече си се възстановила и си добре!

# 43
Благодаря много,  Impatiens Hug Flowers Bouquet Да, добре съм вече. Само страха и ужаса ми останаха. Ако бях по- разтропана, щях да съдя болницата и лекарите. Учили са ги на всичко друго, но не и на хуманна холистична медицина. Стигнах до ужасяващия извод, че съвременната стандартна медицина е мелница за пари, синтетика и ние сме им просто поднесен къс месо без душа и разсъдък; материал, за упражнение и трупане на дивиденти. Sad
В България има все още хора с души и морал. Много трябва да си я пазим.

Дано и при теб се стабилизират кръвните показатели и се чувстваш добре.  Simple Smile

# 44
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Стигнах до ужасяващия извод, че съвременната стандартна медицина е мелница за пари, синтетика и ние сме им просто поднесен къс месо без душа и разсъдък; материал, за упражнение и трупане на дивиденти. Sad

точно поради подобни наблюдения след раждането не ходя на лекар. детето ходи само на консултации.
мъжът ми каза, че съм фанатична, но след 3 месеца по болници (баща му беше по болници) взе да схваща защо съм толкова критична.

радвам се, че си добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт