Веганството - да споделим опит - 13

• 35 365
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
anette1104,
Интересна идея за мравките на клон! Със сигурност ще я приложа, но ще сменя мравките с нещо друго дребно: солено- ядки, маслинки, бейби доматчета или др.
ЗаСлон,
има хубави поредици на Дискавъри, на ВВС, 'Космос' на Нийл Деграс Тайсън, но са предимно за природата, за вселената. За силата на човешкия дух и природата се сещам в момента само на 'За да достигнеш плода' на Шърли Маклейн- дъъъъълго време бях в захлас от филма. Допускам, че хората, които гледат много филми си имат тема и може би ще успеят да те насочат.
glamorouschoice,
да, филмът показва и другите аспекти- комплексният стрес, на който сме подложени. От този стрес е трудно да избягаме. Ще ни сполети я едно, я друго. Например, във филма беше споменат пример за дете, което като малко се е било преселвало и това е сложило отпечатък за цял живот. Мнозина го преживяват в съвремието - мобилност, преселване, наново и наново. Самата аз от 5 годишна съм почнала с това, толкова съм уморена и преситена, че вече не ми се иска дори на екскурзия в нови места да ходя.
И на мен силно впечатление ми направи смелото сравняване с наркотиците на захарта и другите извлечени конц. вещества.

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 22:41 от take a smile

# 571
Наркотиците имат упойващи свойства , това няма общо със захарта, но пристрастяването си е прилика , кое му е смелото . Всичко е химия , самите наркотици в по -голямата си част се извличат от растения . Добрата стара марихуана/ така богатия на протеини коноп , дето сега е модерен/ , опиума , коката ...Вид жаба отделяше токсично вещество което може с такава цел да се използва, пейота/кактус, някои гъби, индийското орехче ...

# 572
Обградени сме от някакъв ужас. Тъкмо снощи изгледах филма,в който слушах за действието на мононатриевия глутамат и днес в супермаркета проверих 10-те марки соев сос и всяка една го съдържаше!   ooooh!
В крайна сметка грабнах този,в който тази съставка беше на последно място(както знаете колкото по-напред е дадена съставка - толкова повече е количеството й),не че много ще помогне,ама...
Вие какъв соев сос купувате? Вече имам чувството,че всичко трябва да се прави в домашни условия. #Crazy

# 573
  • Sofia
отдавна не купувам и не ползвам соев сос,нищо със соя и от соя

# 574
винаги избирам такъв без. Обикновено на био -шанда или в био - магазина се намират Peace

# 575
Обезателно ще трябва да потърся качествен био сос,в такъв случай!

# 576
  • София
В Соул китчън на масите имаше био соев сос, но аз имам такъв уплах от глутамата, че не мога да се пречупя и не си слагам. Уплахът е от самата мен - много е вкусно, без кавички.
От над 12 г  знам как е "без глутамат/соев сос" на китайски , макар че оттогава почти съм спряла да консумирам  в "китайски" заведения.

"ВЕЙ ДЗИН" кажете и ще получите съвсем обикновен, безвкусен ориз  hahaha

Благодаря за съветите за филмите   bouquet

# 577
Бульони , вегети и разни всички имат глутамат . В кварталния супермаркет , на диетичния щанд , който е малък , доста неща бяха с толкова консерванти и разни , че се чудех какво правят там , но факт  Naughty

# 578
Пак аз  Mr. Green
Има страничка във фейса веган хумор , много съм се смяла . https://www.facebook.com/groups/vegan.humor/

# 579
соята е хубаво да се избягва, нали? аз колко соево мляко пиех преди...

# 580
  • София
Ох, това със соята честно казано ми е много тъмна Индия. Едни казват 'сакън не я яжте, много е вредна", според други е супер полезна и е основен протеинов източник във вегански диети (ако не е ГМО). И аз не знам вече. ooooh!

# 581
ЗаСлон , Гатака имаше един и за природата и на ВВС филми за природата, но не са поучителни , Гатака така и не съм го гледала , само от тук от там . Без да носи тежки мисли , и да е реалистичен е несъвместимо , според мен , а за чудото на човешкия дух  ooooh! тук ще замълча . Освен религиозен някакъв  newsm78

"Ще повярвам, че човекът е месояден, ако едно малко детенце го заведем в една стая, където има ябълка и зайче. Ако то изяде зайчето и започне да си играе с ябълката, значи е месояден."

- Индийски гуру

Аз пък предлагам на подобни особи за да ми докажат че са месоядни, един месец да ядат сурово месо с костите и кокалите, както го ядат вълците, лъвовете и другите месоядни.

# 582
  • на острова на мечтите
Ох, това със соята честно казано ми е много тъмна Индия. Едни казват 'сакън не я яжте, много е вредна", според други е супер полезна и е основен протеинов източник във вегански диети (ако не е ГМО). И аз не знам вече. ooooh!
И мен ме мъчи тази дилема Thinking Ям от време на време соеви продукти. Прочетох, че тази ферментиралата не е толкова вредна newsm78 Веганските форуми са пълни с разни продукти от соев произход, а след това те бомбардират с вредата Sick
sam moga, хе, добра идея! Ама тогава всичките тези шик ресторанти и готварски програми къде трябва да ги затворят Laughing Убедила съм се, че в нашият свят всичко е подвластно на "финикийските знаци", за доброто на хората изобщо не се мисли и станахме самите ние някакси безчувствени и апатични Cry Вчера, почти на брега на плажа,където бяхме, морето изтласка трупа на един мъртъв делфин Cry Аз се разстроих за цял ден и все още ми е чоглава, а всички останали, ходиха, за да видят.... #Cussing out

# 583
  • на острова на мечтите
Днес пробвах да отворя отново  филма "Глад за промяна",ама не ми се зарежда и отдолу с червен шрифт ми пише да го сваля от"Тук" има си бутонче!? Какво се е случило? Исках да го изгледама още веднъж! Praynig newsm78 Hug

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 18:15 от danilu

# 584
  • на острова на мечтите
Ох,отворих филма!
Всичко ми изглеждаше наред, обаче.....
 Embarassed Sad  Не мога да сложа субтитри! newsm78 Помощ!

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 18:47 от danilu

Общи условия

Активация на акаунт