Веганството - да споделим опит - 13

• 35 370
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, нямам хич време да се включа. Темите са интересни. Дано имам време да изгледам филма. Напоследък се храним основно със зеленчуци, които дори не си правя труда да режа на салата - пак защото малката иска нон-стоп дундуркане и ни се е качила на главата общо взето  Crazy, но относително еднообразно ми се струва менюто, та имам нужда от реорганизация, промяна и вдъхновение, та си ви чета де.

sam_moga, няма нужда от обаждане тип "ни в клин, ни в ръкав", adelinda добре ти е отговорила

# 556
Ние с 3г Сам ядем тези дни за вечеря
-бананов сладолед (банан и лед в блендер) ; хляб с мазилка от боб ; боровинки (тонове от фермата)-сок,смути,мъфини
-картофи и броколи запеканка
-пуканки карфиол (печен карфиол с мазнина и сол Mr. Green_
-целина с фастъчено масло и стафиди (мравки на клон му казват тук)

# 557
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Анет, мравките ми харесват, но подозирам, че Дзвер ще изчопли само стафидите... Rolling Eyes
това фъст. масло смесено ли е с нещо? моето е с по-гъста консистенция  newsm78

# 558
  • на острова на мечтите
glamorouschoice,ох много сладък малкия Laughing За съжаление понякога възрастните сме много лош пример Sad
Аз изгледах и пълният вариант на филма от първа страница. Малко е длъжък за моето време на разположение, но ви препоръчвам горещо, който не е намерил досега време(като мен) да го види. Невероятен е и си струва всяка минута прекарана пред екрана. Толкова се впечатлих, че снощи не хапнах нищо, което "не трябва" Peace
На мен псориазисът ми започна да утихва, откакто минах на веге режим.
Аз пък напоследък си правя пататник и лучник. Става много бързо в тигана с каменно покритие, а и харесва на ММ, който, за мое най-голямо съжаление, не иска и да чуе никакви доводи за намаление на храните от животински произход. Сега той и е следващата цел, защото напоследък имаше много здравословни проблеми(а всички добре знаете какво е да има болен мъж в къщи smile3506 smile3511)

# 559
Данилу, мъжът ми също яде месо.
говорих, говорих и по-зле ставаше, той си намираше доводи да ми опонира.

спрях да говоря.
вкъщи готвя само аз.
взех рядко да купувам месо. като купя, взимам био и оставям така етикетчето, че да види цената  Mr. Green
вече спря да мърмори, че вкъщи се готви малко месо.
предполагам, че наобед яде месо, когато е на работа, но това си е негова работа...

# 560
Днес възнамерявам да изгледам филма и аз Simple Smile В най-скоро време ще пусна и ''Forks over knives'',вчера го видях на първата страница.

Днес прочетох една статия за колко е важно да се пие вода на празен стомах сутрин. Една чаша всяка сутрин точно след ставане е напълно достатъчна за лекуване на множество болести. Ако успея да я намеря ще дам линк.

Имам чувството,че  ви обливам с информация,която е далеч от веганството,но няма как да не споделя това трогващо четиво..
http://spisanie8.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B7% … B2%D0%B5/2626.htm
Ето и една песен,която върви с четенето  Grinning https://www.youtube.com/watch?v=6MH9qWemtPo&hd=1

asyalein, добър трик си измислила с етикетите от био месото  Mr. Green Сигурна съм,че в ранен или късен етап ще окаже влияние  Laughing

П.С: Няма да съм аз,ако не се сетя да добавя нещо.  Grinning
http://www.dnes.bg/blogini/2014/05/28/istinata-za-raka-nai-nakra … ns-hopkins.227097 Сигурна съм,че след прочитането на това и най-заклетия ''месоядец'' ще иска промяна..

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 11:55 от glamorouschoice

# 561
  • на острова на мечтите

спрях да говоря.
вкъщи готвя само аз.
взех рядко да купувам месо. като купя, взимам био и оставям така етикетчето, че да види цената  Mr. Green
вече спря да мърмори, че вкъщи се готви малко месо.
предполагам, че наобед яде месо, когато е на работа, но това си е негова работа...

Laughing Peace MM сам си купува месото и аз готвя поотделно и за двамата. Моят голям успех е когато той посяга към моята чиния. Иначе като децата все пита(подозрително):"Какво има вътре?" Веднъж го измамих с овесени кюфтенца Joy Mr. Green
Днес възнамерявам да изгледам филма и аз Simple Smile В най-скоро време ще пусна и ''Forks over knives'',вчера го видях на първата страница.

Днес прочетох една статия за колко е важно да се пие вода на празен стомах сутрин. Една чаша всяка сутрин точно след ставане е напълно достатъчна за лекуване на множество болести. Ако успея да я намеря ще дам линк.

Имам чувството,че  ви обливам с информация,която е далеч от веганството,но няма как да не споделя това трогващо четиво..
http://spisanie8.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B7% … B2%D0%B5/2626.htm
Ето и една песен,която върви с четенето  Grinning https://www.youtube.com/watch?v=6MH9qWemtPo&hd=1

asyalein, добър трик си измислила с етикетите от био месото  Mr. Green Сигурна съм,че в ранен или късен етап ще окаже влияние  Laughing

П.С: Няма да съм аз,ако не се сетя да добавя нещо.  Grinning
http://www.dnes.bg/blogini/2014/05/28/istinata-za-raka-nai-nakra … ns-hopkins.227097 Сигурна съм,че след прочитането на това и най-заклетия ''месоядец'' ще иска промяна..
Гледам го в момента, само дето ми се зацикли нещо.Презаредих го и го догледах. Във филма май само 4_ма лекари се отнасят съвестно към едни от най-важните и сериозни проблеми на човечеството newsm78 Thinking

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 13:40 от danilu

# 562

спрях да говоря.
Аз изобщо не съм започвала.    Laughing
Просто промених моя начин на хранене.За него и сина продължих да готвя както преди.Нито съм обяснявала, нито съм агитирала, нито съм настоявала.....някак от само себе си и мъжът ми след около 3-4 месеца след мене спря месото.   Simple Smile 
Вярно, обсъждали сме различни начини на хранене, ползи, вреди, продукти, но само по негова инициатива.Като ме види, че чета нещо на лаптопа, все пита:"Пише ли нещо ново/интересно?"    Mr. Green
Отслабна с около 20 кг, спря да хърка, не се уморява, а ходи пеш до работата-около 4 км, изчезнаха му проблемите със стомаха, вече не се оплаква от хемороиди....толкова ползи видя и почувства, че май-май се чуди какво още да променя в храненето си.   Laughing   Хареса му.
Преди му мрънках доста за цигарите.Но все ме гледаше "на кръв" ....   Mr. Green  И спрях.И преди 10-на дни чух:"Замислил съм се да откажа цигарите!"    Joy  Явно не импонират на новия му вид и себеусещане. 

# 563
"Земляни" филма промени на някои хора мисленето , също "вилица или склапел" . Но вие ако им поднесете инфото предполагам ще се отключи обратната реакция , ако може така "случайно те да го видят"  Mr. Green При желание давам линкове . "Земляни " е брутален , другия не съм го гледала , но познавам момче станало веган покрай него .

Данилу , за псориазиса имаше някакви билки  , дори май имаше доктор в бг. дето уж го лекуваше . Да ти потърся ли инфо ?

# 564
  • София
Търся филм позитивен за чудесата на природата, доброто и силата на човешкия дух, подходящ за деца.
Не съм намерила такъв - или е назидателен, или е апокалиптичен, или е заклеймяващ...
Не искам да носи тежки мисли. Но пък искам да е реалистичен, а не като онзи за въображаемата планета.
Не искам и да е вегански/вегетариански. Ако може и да не се споменава био/органик Simple Smile

# 565
ЗаСлон , Гатака имаше един и за природата и на ВВС филми за природата, но не са поучителни , Гатака така и не съм го гледала , само от тук от там . Без да носи тежки мисли , и да е реалистичен е несъвместимо , според мен , а за чудото на човешкия дух  ooooh! тук ще замълча . Освен религиозен някакъв  newsm78

"Ще повярвам, че човекът е месояден, ако едно малко детенце го заведем в една стая, където има ябълка и зайче. Ако то изяде зайчето и започне да си играе с ябълката, значи е месояден."

- Индийски гуру

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 09:32 от adelinda

# 566
Хубав религиозен филм е първата част на ''The encounter''. Християнски е.
Но за каква възраст деца става въпрос?

Снощи изгледах ''Глад за промяна'' - наистина въздействащ филм. Хареса ми,че не беше отправен само към веганството,но и към други аспекти от живота - влиянието на липсата на сън, неврологичното състояние и т.н. Определено го препоръчвам на хора,които тъкмо навлизат в здравословния начин на живот.
Нещо,което не ми хареса обаче беше следното - на няколко пъти изтъкваха захарта като наркотик -разбирам,че е с цел да се направи о-голямо впечатление,но наистина беше някак убедително,че едва ли не ако си сложиш днес захар в кафето/чая и после вземеш доза наркотик ще е същото. Щях да го препоръчам на тийнейджъри,но след като си дадох сметка как ще им повлияе точно това..  newsm78

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 10:29 от glamorouschoice

# 567
на няколко пъти изтъкваха захарта като наркотик -разбирам,че е с цел да се направи о-голямо впечатление

незнам дали е това целта.

някъде бях чела изследвания, че с храна могат да се стимулират центрове в мозъка, които се активират при успех и при взимане на наркотици... т.е. явно действат по един и същи начин.
еволюционно в нас е така заложено, че като ядем мазна и въглехидратна храна и се задейства центъра за удовлетворение в мозъка.
затова и децата бързо се научават да ядат подобни храни.

# 568
Храната  много влияе на химията в организма  разбира се . Шоколада отделя ендрофин и води до пристрастяване примерно . Мононатриевия гултамат отделя хормони на принципа на наркотик , който ви казва , че ядете нещо много вкусно , а може да не е така също . Фитоестрогени има в някои зеленчуци , млечните казват , че стават противопоказни точно в пубертета и са причина за акнето и много други . Също в месото тъпчат много химия .

# 569
  • на острова на мечтите
Данилу , за псориазиса имаше някакви билки  , дори май имаше доктор в бг. дето уж го лекуваше . Да ти потърся ли инфо ?
Благодаря ти, мила? Аз общо взето изпробвах много лекове за псориазис.Обостря ми се, когато съм под напрежение и разтревожена за мои си проблеми. Единствено сега напоследък, след като генерално промених начина си на хранене виждам подобрение, но явно тялото ми има още много токсини да чисти. По моя вина го затлачих с разни "храни", които не биваше изобщо да ям. Аз всъщност от темата за "псориазисът" започнах моето участие в бг.мамма.
Моят мъж не ще и да чуе да яде като мен. Ние сме точният пример на :"противоположностите се привличат..." Mr. Green Добре поне че напоследък спря да ми мрънка, че с моят начин на хранене
ще си докарам някоя болест ThinkingНе е само той около мен дето мисли по този начин, за съжаление. Но вече не ми досаждат с питаници и не ме съдят Party
Обичам ви!

Общи условия

Активация на акаунт