Веганството - да споделим опит - 13

• 35 372
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • на острова на мечтите
Аз благодаря сърдечно за всичката информация, която така любезно споделихте  bouquet Hug А и да ви се похваля( не че е нещо кой знае какво, ама за мен е важно, защото доказва полезността на веганството, напук на всички против) , вчера си мерих нивото на захар и беше на горната граница, имайте предвид обаче, че я мерих след вечеря. Понеже в моя род диабетът е малко генетично заложен и маминка и баба бяха с диабет,аз преди време имах малко завишено ниво, ама сега съм бетон Party
adelinda, двойно си струва, защото в нета е 25 евро, ама в магазина е около 40-50 € килото,зависи къде ще го намериш.
 За август съм за с две ръце!!!!! Peace

# 541
  • на острова на мечтите

Надявам се да съм закачила добре видеото. Мне ме удиви филмът. Не знам дали вече сте го видяли, но ето го от мен: Гладни за промяна

# 542
  • София
И в първия пост го има. Peace

# 543
О,ще го изгледам. Трейлърът ме грабна!

# 544
В трейълъра 2 изречения ми направиха много силно впечатление.
особено първото.
1." Бях на 31, когато осъзнах , че не знам как да се грижа за себе си. ... Затова трябваше да се върна и да науча всичко, което ми се ще да знаех като малка."

2. " Преди мислех, че "Веган" е планета". - тук силно се засмях  Laughing

Много размисли предизвиква този филм. Дали нашите деца ще са поне малко по- научени.... и нямам предвид само храненето, а основните житейски принципи, истини , уроци.

# 545
Аз смятам,че ще бъдат. Опазването на планетата никога не е било така важно,колкото е сега,точно в бума на процъфтяващи технологии.. Веганството като начин на живот определено играе решаваща роля в борбата ''разум-природа''.

# 546
Дано!
Клопките обаче са много. Цялата ни житейска парадигма е поставена на грешна основ. Направи ли ти впечатление какво се казва във филма?
Че днес не ядем храна, а продукти.  Разкрасени, напудрени продукти. Опаковки, които са напарвени , за да носят печалба на производителите, но не и нещо добро на нас, или за нашето здраве.....
Че днес възрастните са под небивал комплексен стрес- имотеки, кредити, образованието за децата...
И децата поемат стреса, от малки. Дадоха примери- как като малък, сменил местоживеенето и детето го е било страх от новото място. А смяната на местоживеенето в 'цивилизования' свят е много често явление,  също като пакетираната храна. Хората се местят като товар, живеят в нови и непознати места, в наети жилища, всичко подреждат наново и наново.....

Моето дете вчера по математика смятало с парчета шоколад. Накрая всички деца били наградени- можело да си изядат пособието за смятане.
В час по английски пък, им дали да ядат сладолед. Така били упражнявали : "Do you want some ice creаm? и да отговарят : Yes, thank you very much." Crazy

Редовно при свършване на учебните занятия пък им се раздват гумени мечета, като награда.
Ясно е, че за възпитателните последствия и придобитите навици от подобни прийоми, няма смисъл да пиша.   Confused

# 547
Климата вече се променя , тук сега и в момента. Не говорим за утре , не говорим за след 50 , 100 или 200 години . Бях гледала предаване в което следствие глобалното затопляне , за България климата щеше да е точно много дъждове и наводнения , почвата няма да е вече плодородна. След време ще е лукс чистия въздух за дишане и вода за пиене , не че сега вече не е . Едно време хората от реките са пиели и по зле ще става. -20 градуса зимата и + 40 лятото за България никога не са били нормални температури .

# 548
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
-20 градуса зимата и + 40 лятото за България никога не са били нормални температури .

баща ми е разказвал как като е бил ученик е имало сняг висок, колкото баща му. дядо ми е ринел, за да стигне баща ми до училището.
майка ми е разказвала как езерото в Градската градина замръзвало всяка зима и са карали кънки от горе.
аз такива неща не помня.
това за Пловдив. виж Т над 40С помня...

# 549
Като расла във Варна , там сняг никога не е имало в количества , нито +40 градуса .И едно е сняг друго е -20 градуса ,сняг може и на -2 градуса да има . Все по-топло и все по-студено . Нарушено е равновесието в климата и започват температурни аномалии . Има места за където може и -40 да е нормално да е зимата, аз говора за места където познавам.

# 550
  • на острова на мечтите
Ох, мили веганки, толкова хубави, а в същото време и тревожни неща сте написали в последните постове. Аз също често се замислям по тези, или подобни проблеми и когато се задълбоча ме побиват тръпки. А това, което най-ме тревожи, че именно в училище не се говори достатъчно за  храненето. Децата ядат толкова отвратни неща пакетирани и лъскави, пълни със захар и мазнини. На наши съседи децата не ядат нищо друго освен пържени картофи, спагети с олио и сирене, пица, и пак с пържени картофки, майонеза #Crazy Плодове не щат и да чуят, а градината им е пълна с черници,портокали, сливи и всичко био, без никакви торове.
 Тук е голям проблем да си поръчам в ресторант храна, в която няма сирене настъргано или на парче Sick
 Днес съм на вълна тиквички,пекани на тиган, плодов нектар от праскови и банан. За вечеря имам салата, а и някоя тиквичка, останала от обяд. Няма да готвя, ч е вече съм изтощена от жегата-33°. Утре вечер, ако не ни мине пак котка пътя ще се занесем на морето. Там поне духа леко хладен ветрец, а и ще се разхладим(дано) във водата.
Приятна вечер!

# 551
Познавам 2 жени, получили тежки анемии след преминаване към вегетарианско хранене.
Познава трета, йога, която твърди, че ако не яде месо я нападат инфекции.
Смятам, че едно е човек да иска, друго е организмът му да е способен да е веге.
Аз самият не ям месо, риба 1 път в месеца.

# 552
Децата няма отде да се научат освен от нас.Отговорността за здравето наше и това на планетата започва с всеки един от нас - с всяко ядене, с всяка отказана пластмасория и с всеки 3 часа свободно време НЕ прекарани пред ТВ.
Личната ни позиция и "битка" е единствения мотор за промяна.Не става с критика и негативизъм обаче,това е и идеята на филма по-насетне-не е целта да се ограничава/маха боклук толкоз,колкото да се добавя добра храна/занимание и постепенно тялото и душата избират правилното.
Картината е много комплексна и съвсем не се свежда само до "не ям кремвирши"...

# 553
Познавам 2 жени, получили тежки анемии след преминаване към вегетарианско хранене.
Познава трета, йога, която твърди, че ако не яде месо я нападат инфекции.
Смятам, че едно е човек да иска, друго е организмът му да е способен да е веге.
Аз самият не ям месо, риба 1 път в месеца.

От 12 години не ям месо , веганствах за малко ,148 ми е хемоглобина от 120 долна 160 горна граница.  Wink А еле от как станах вегетарианка бях забравила грип какво е , до преди няколко години , но следствие на лични проблеми ми се отслаби имунитета. Аз познавам жени с тежки анемии следствие диета ,а йога който яде месо ,не е йога  Wink

# 554
Сякаш винаги съм имала надежда,че нещата(в който и да е аспект) ще се оправят. И аз като теб,danilu,щом се замисля за какво може да стане,ако всичко това продължи изпитвам ужасни чувства. И се опитвам да се абстрахирам от това.
Утешавам се,когато попадна на нов вегански канал в Ютуб,например или когато видя някое дете с ябълки в торбичката  Heart Eyes

Като стана въпрос за вечеря,напоследък много съм заобичала комбинацията ориз + тиквички. Във вид на мусака много ми харесаха - може да се добавят и гъби..и класическата рецепта - тиквичките,пълнени с ориз. Мога да ги консумирам в промишлени количества  Blush

П.С.: Факт е,че децата правят това,което виждат. Ето и нагледен пример:  https://www.facebook.com/photo.php?v=10152231481967499&set=v … ype=2&theater    Laughing

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 21:17 от glamorouschoice

Общи условия

Активация на акаунт