Веганството - да споделим опит - 13

• 35 331
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
danilu , защото така е най-лесно.    Laughing
"Детето е вегетарианче!" и воала, вегетаринаството е виновно.Никой не си прави труда да търси причини,ген,цялостно хранене, климат....Що да си дават  зор, като на тепсия им се поднася идеалната "причина"!    Mr. Green
На моите кумци сина ядеше месо и пак от 3-годишен не може да излезе от зъболекарските кабинети. И черни му бяха зъбите, и що кариеси, после и пародонтоза разви...Добре, че имаше читава лекарка, която не си изми ръцете с измишльотини.  МАйка му беше с проблемни зъби, наследство.

Наистина е така,за жалост. Като се лепне етикет на нещо..иди го оправдай. Особено що се отнася до хранене хора,които нямат и представа от здравословна храна,по цял ден пият кола подобни,се наемат да обясняват колко е вредно вегетарианството или веганството.. ooooh!

# 646
Обществената градинка е в близост до офиса ми, в градски условия, на едно площадче. Засадихме я на доброволни начала с колеги от работата ми. Направена е от щайги и не е заградена. Поливат я дъждовете. Всички растения са био.

Ето малко снимки:

Жълти чери домати, които обрах днес

Стена от различни зелении - брюкселско зеле, див чесън, два вида босилек, тиквички...

Магданоз

Кейл

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 02:40 от Фея Кръстница

# 647
  • София
Ах, че хубаво!!!  Heart Eyes

Нова реч на Гари Юрофски  Peace https://www.youtube.com/watch?v=_K36Zu0pA4U

# 648
Много е яка градинката. Да разбирам ли,че почвата е само в тези щайги? Те са една върху друга и растенията поникват отстрани?

# 649
Прекрасна градина! Така се възпитава чувство за отговорност за това,което слагаме в телата си!

# 650
благодаря за снимките и обясненията за 'градинката'.
бях останала с впечатление, че става дума за поле; земна площ с почва и алеи.

# 651
# 652
  • София
Усмивка,  в Берлин , магазините от веригата Алверде, но го имало и на други места в Германия (не е проверено, ще питам).

Много вълнуващо е споделеното за градинките ви!

В Германия, в малко източногерманско градче, са дали на всеки , който иска по 200 кв м земеделска земя, непосредствено да града и моите приятели си отглеждаха зеленчуци с бг семена

Моля за още препоръки за фолиевата киселина!

# 653
Нещо за обривите на детенцето. По ТЛС има предаване , лечебно хранене .До сега на един не казаха да яде месо , на 90 % го намалят и резултати само за няколко месеца има. Имаше момченце за обриви , рани по кожата , хронични. Не гледах предисторията какви изследвания са му правили , забранили му млечните, установена вероятно алергия и имаше категорично подобрение в състоянието на кожата , родителите бяха много доволни.

# 654
  • София
За Слон, какво искаш да рзбереш за ФК? Дали можеш да си я набавяш само чрез храна ли? Може и да може, но аз не бих рискувала за едно хапче на ден.  Peace

# 655
Фолиева мисля, че пих само с първото ми дете преди 10 години. После не. Като четвъртата ми бременност бях растителноядна. Лекарката ми каза, че нямало нужда от фолиева, защото имало в менюто ми ежедневно зърнени, бобови и зелении. Не пих, но и изследване не съм си пускала специално за този витамин.
С втората бременност бях всеядна.
С третата  - приключи в 15-та седмица и тогава също бях на растителна храна.
Никой не каза каква може да е причината - работа на Природата е най-лесно.
Та това аз съм правила, което не значи че друг също трябва да го прави.
Simple Smile

Съвети не мога да давам, а и не искам - все пак става въпрос за нещо много важно и носещо отговорност. Нито съм лекар, нито нутриционист. Wink
А и по интернет...
Научна и достоверна информация нямам.

# 656
Нещо за обривите на детенцето. По ТЛС има предаване , лечебно хранене .До сега на един не казаха да яде месо , на 90 % го намалят и резултати само за няколко месеца има. Имаше момченце за обриви , рани по кожата , хронични. Не гледах предисторията какви изследвания са му правили , забранили му млечните, установена вероятно алергия и имаше категорично подобрение в състоянието на кожата , родителите бяха много доволни.

И аз го гледах. И другите случаи бяха много интригуващи.
Аз вече ще се опитам да не пропускам епизод от предаването,тъй като разбрах и много нова информация за храненето. Определено ви съветвам да си го пуснете.
Ето директен линк към епизоди.На английски са повечето и нямат превод. https://www.youtube.com/results?search_query=tlc+food+hospital

# 657
Аз пих витамини за бременни с 3те деца, след установена бременност. Предварително не съм, но ако бих щ планирала бебе, бих
@
Чудни щайги! Изглеждат подредени една върху друга като лего, не съм виждала такава градина! Бравос Фейс и фирма за идеята и изпълнението

# 658
Записвам се да следя темата с интерес. 

# 659
Вегетарианците правят по-добър секс:  Blush

http://novinar.bg/news/vegetariantcite-praviat-po-dobar-seks_NDcwNDs4OA==.html

Общи условия

Активация на акаунт