Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 862
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Момичета здравейте, купих си много красив шал, но е от изкуствена материя. Имах неблагоразумието да го пусна в сушилнята и сега е така наелектризиран, че не може да се носи - лепи се ужасно  #Cussing out Пробвах с омекотител - още лепи. Има ли друг начин, за премахване на статичното електричество, или да го хвърлям  Thinking

Пробвай да го заземиш , сложи го целия или единия му край в саксия .

# 121
Здравейте момичета  Hug Много полезна тема, чета Ви редовно, но сега и аз имам нужда от помощ  #Crazy Препоръчайте ми препарат за петна, но нещо силно и ефикасно. Пробвах със Спот, но ефект нямаше също така и с някакъв италиански препарат против петна, но той е само за "пресни" петна.  С друго не разполагам в момента  Tired Става въпрос за бяла тениска, отзад има две точици, не са малки, но не са и големи и вече са ми трън в очите. Незнам от какво са лекетата, но искам да опитам всичко за да ги махна. Благодаря.

# 122

Щом е бяла, с нещо от рода на избелващите няма ли да стане? Аче и подобни? newsm78 Наскоро с Аче махнах някакви черни петънца, които не се бяха изпрали. Но тениската ми беше стара и буквално я прежалих, реших, че пробвам, пък каквото ще да стане, защото все пак съм фиксирала петната, прана беше. В кофичка от мляко разтворих от препарата и натопих само мястото с петънцата. Изчезнаха, после пак я изпрах и сега нищо няма по нея. Но зависи вроятно от какво са петната, от материята. При мен беше обикновена памучна тениска с щампа куче отпред, затова все още не е изхвърлена. Laughing

# 123
И моята е памучна. Мислех си да опитам с белина. Сега ще накисна само петната и да видим какво ще стане. labrex благодаря за включването.  bouquet

# 124
Здравейте момичета  Hug Много полезна тема, чета Ви редовно, но сега и аз имам нужда от помощ  #Crazy Препоръчайте ми препарат за петна, но нещо силно и ефикасно. Пробвах със Спот, но ефект нямаше също така и с някакъв италиански препарат против петна, но той е само за "пресни" петна.  С друго не разполагам в момента  Tired Става въпрос за бяла тениска, отзад има две точици, не са малки, но не са и големи и вече са ми трън в очите. Незнам от какво са лекетата, но искам да опитам всичко за да ги махна. Благодаря.
Бях го писала в темата за перилни препарати - аз изпрах петно на бяла покривка с прахче Сноу  http://www.otzivi.bg/bg/catalog/prahoobrazen-izbelitel-snow-5169.html - има го почти навсякъде -цена около 1,30 е.  
 Има указания на опаковката - аз го сложих в отделението с праха за пране .
 Става и за цветно пране /така пише на опаковката/

# 125
yulmana благодаря.
Харесвам си тениската и дано успея да ги махна.
Вече съм я прежалила, ще опитам всичко.

# 126
Интересува ме как мога да изчистя тоалетна чиния, която има наслоявания чак долу на дъното, във водата. Нова е тоалетната чиния, но още 1 месец след  поставянето започна да има някакви замърсявания там, където е водата. Дали да не опитам с Ксилит Бент?

# 127
Бяла ли е на цвят?
 Аз съм много доволна от един гръцки кислол на смешната цена около 1 лв. Изчистих идеално почернели плочки /нямаше ме близо 3 м. вкъщи и дъщеря ми е не оставяла банята да изсъхне./
   http://magazinatuvas.com/shop/index.php?dispatch=products.view&a … ;product_id=30042

# 128
Да, бяла е. Ще пробвам с ксилол.

# 129

Да, бяла е. Ще пробвам с ксилол.

И български кислол ще ти свърши работа, пробван е при доста замърсена тоалетна, всичко отнесе. Налях го и оставих половин час някъде, след това с четката (не съм търкала много) и вода, стана като нова. А беше стара и захабена. Все ми се струва, че Вики беше написано на бутилката, дано не бъркам. newsm78

# 130
  • оттам, откъдето започва България
Аз пък избягвам кислола, защото е много силен и действа разяждащо. След неговото ползване, особено ако става въпрос за редовно ползване, тоалетната още по-бързо се замърсява. Така съм чела. Може и да не е така, но наистина не го ползвам.

# 131

Не го ползвам често и редовно, така че не мога да дам мнение, но при явни замърсявания и отлагания върши работа.  Peace

# 132
Аз изключително рядко ползвам,само в екстремни случай.Този ,който съм предложила им е удобен защото не търкам с часове.
 Отлагания в тоалетната чиния не съм имала никога,явно има някоя тръба ръждива.Даже и сапунчето,което ползвам е най-евтиното от Лидл /за смешните 0,55ст./ Чистя я с препарат за баня /пак от Лидл/ ама просто за профилактика. Просто като пусна водата  и после обливам с гореща вода от слушалката на душа и после не ми се налага търкане и миене с часове.
  С кислол даже и обикновен бях измила мивка от алпака до блясък -просто действам мигновено сипвам леко търкам под течаща топла вода./Но това беше преди години,от тогава само Аква форте купувам при нужда /веднъж на 1 -2г и ползвам и изхвърлям/не обичам из къщи да ми се мяркат опаковки със силни отрови и киселини./

# 133
С какво могат да се заличат драскотини по стъклена маса? Децата карат количките си по тях и са се получили драскотини, които много ме дразнят. Даже има и две по дълбоки, които не разбрах от какво са станали.

# 134
  • Бургас
С какво могат да се заличат драскотини по стъклена маса? Децата карат количките си по тях и са се получили драскотини, които много ме дразнят. Даже има и две по дълбоки, които не разбрах от какво са станали.
Или завърташ стъклото на обратно, или слагаш ново newsm78 доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт