Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 728
  • 789
  •   1
Отговори
# 705
  • Велико Търново
Ако ям нисковъглехидратно, но не прекалено високомазниино. Как да разбера колко протеини да приемам, така че да не се окажат неусвоени и в крайна сметка да се обърнат във въглехидрати и съвсем да ми объркат сметките? Simple Smile

Умножи си кг. по 22.

# 706
Ако ям нисковъглехидратно, но не прекалено високомазниино. Как да разбера колко протеини да приемам, така че да не се окажат неусвоени и в крайна сметка да се обърнат във въглехидрати и съвсем да ми объркат сметките? Simple Smile

Умножи си кг. по 22.

а после?

# 707
  • Велико Търново
Какво после? Ти питаш колко протеин, аз ти отговарям как да го сметнеш. Вадиш това число от калориите, които приемаш и остатъка от калории го разпределяш между мазнини и въглехидрати Peace

# 708
Сиска,  огромно благодаря за статията, която сподели  bouquet
Аз отдавна изтървах нещата извън контрол,  но напрежението,  нервите и липсата на сън, оказват влияние върху лакомията ми Simple Smile
Смятам от днес да се взема в ръце и да си съставя меню Simple Smile

# 709
Здравейте момичета,доволна съм,вчера63кг,
днес 62.200 HugЗнам,че е вода но е стимул!
Още 6-7 кг.до мечтаната цел!Меню няма да
пиша,защото вчера хапнах варени яйца,много
чай и салата с малко сирене!И днес ще хапвам
прости неща,без манджи!УСПЕХ НА ВСИЧКИ
В ОТСЛАБВАНЕТО,БРОЙТЕ КАЛОРИИТЕ И НЯМА
ОТКАЗВАНЕ-В ТОЗИ НАЧИН Е ИСТИНАТА! bouquet

# 710
Отдавна не съм писала, но нямам много с какво да се похваля. Още не съм стигнала целта си. Заковах ги на 69 и това си е. Хубавото е, че почивката мина и замина, но задържах килограмите. Сега се надявам до Коледа да стана 68 и да ги задържа по празниците. Но на 1 януари ще видим  Simple Smile
Моят апп ми казва, ако не съм консумирала поне 1200 калории за деня, че не е здравословно и дори не ми казва приблизителната дата за постигане на целта. Споделям с вас, защото гледам, че някои карат с много малко калории.

# 711
Какво после? Ти питаш колко протеин, аз ти отговарям как да го сметнеш. Вадиш това число от калориите, които приемаш и остатъка от калории го разпределяш между мазнини и въглехидрати Peace

Ааа, това е в калории. Това ми беше въпроса. Ама пак няма да ми е лесно да ги съобразя така, понеже в една храна няма само протеини. Примерно, в една пържола калориите са от протеин и от мазнини, ама няма как да разбера от кое колко идват. В практиката се оплитам.

# 712
  • Велико Търново
Четене му е майката Peace
Пример- в една пилешка пържола на скара, която тежи 200 грама има
мазнини27 грама, протеин 57 грама и калории 478 Peace

# 713
Четене му е майката Peace
Пример- в една пилешка пържола на скара, която тежи 200 грама има
мазнини27 грама, протеин 57 грама и калории 478 Peace

Това сигурно е пържола от бутче, нали? Simple Smile .
От таблици ли се гледат тези неща?

# 714
luciernaga Това може да ти е от полза!
https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter

# 715
Благодаря, Dundulina_9 ще го разгледам подробно.

# 716
Благодаря, Dundulina_9 ще го разгледам подробно.

Направете си по един профил в calories.bg и ще може да си отчитате всичко нужно. Сайтът пресмята даже и витамини, минерали, фибри и пр. Само трябва да си направите списък с храни и да си ги добавяте като количество в дневното меню.

# 717
Определено не ми е сила смятането. Само губя време и пак се оплитам какво да съобразявам. За сега ще го карам повече на интуиция, пък да видим.

# 718
Определено не ми е сила смятането. Само губя време и пак се оплитам какво да съобразявам. За сега ще го карам повече на интуиция, пък да видим.

Аз също отдавна стигнах до извода, че смятането е излишно вманиачаване, но предложих този сайт, защото е добре направен и има много полезна информация. В момента гледам единствено дали си набавям достатъчно и качествени белтъчини, защото е наистина много важно.

# 719
Ами това е група за хора,които броят калории. Не мисля, че е излишно вманиачаване. Идеята е да поемаш, по-малко калории отколкото изразходваш. Така се получава калориен дефицит и се отслабва. При мен това работи. Не спазвам друг режим, не се храня ниско въглехидратно. Според мен въпроса е в постоянството.

Общи условия

Активация на акаунт