Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 731
  • 789
  •   1
Отговори
# 690
  • Велико Търново
Добро утро!
Най-накрая стигнах до "моята истина" в количества на хранене Simple Smile Simple SmileОтне ми 4 години време да ми се изясни всичко/схватлива съм де Mr. Green /
Dundulina, как се храниш?
Аз си сметнах по няколко различни начина калории, които трябва да приемам и ги съобразих с начина ми на хранене. Ако желаеш дай колко си висока, кг. и години и ще ти ги сметна.
Казвам за мен как са разпределени-цел отслабване.
1400-1500
Протеин-100грама
Въглехидрат-25 грама
Мазнина-75-150 грама, но аз ги държа около 100 грама
Сутрин/до вчера, днес вали/ бягам на стадиона и отново се върнах в залата. Ами това е от мен, хубав ден!

# 691
Сиска, ще може ли малко помощ и за мен, ако ти е удобно.
Моите мерки са 159 см , 51кг, 36г.
Като по изчисление на професионален кантар, имам почти 4кг.  излишък вода, а % мазнини ми е 18.

# 692
А смяташ ли въгехидратите ти до колко са на ден?

Rolling Eyes Да си призная не гледам съотношенията много много, тъй като знам, че ваглехидрата не е за препоръчване съм го намалила и наблягам на протеин, но по начало си обичам ваглехидрати и в никакъв случай не се лишавам от тях  Naughty

А мазнини? Щото ако се набляга само на протеин, ако не се усвои от тялото, той също става на въглехидрат. Аз малко се губя в тези сметки..

# 693
 newsm78Много ми е гаден нета днес......За протокола
160-63кг,47 години,,,,айде смятайте и помагайте....
Сиска,мерси bouquet bouquet

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 16:16 от Dundulina_9

# 694
  • Велико Търново
Ще Ви сметна малко по-късно, че аптеката е пълна Blush
Едната колежка ми е поръчала да й направя хранителен режим Crazyслед като видя как мъжа ми отслабва благодарение, че знам какво да му приготвя, а той знае да си затваря устата навреме.Ще пусна две негови снимки за мотивация Heart Eyes
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207958434864170&se … ype=3&theater

# 695
 GrinningБраво Сиска!да ти пратя и моя мъж?.. Той си идва след
месец в БГ  Heart Eyes....Да му стопиш малко шкембето
 hahaha

# 696
  • Велико Търново
Пращай, ще им направя следколеден лагер Mr. Green

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 19:32 от siska79

# 697
 Joy Joy Grinning Grinning Grinning
Пращай, че им направя следколеден лагер Mr. Green

# 698
  • Велико Търново
Извинявам се за забавянето, но имах доста работа и снощи не успях Crazy
Смятала съм, че водите умерено активен живот и съм умножавала по 1.3, ако спортувате или водите по-активен живот ще вдигнем калориите.

Нане, по моите сметки излезе, че да запазваш сегашното положение трябва да приемаш по 1639 калории, ако искаш да отслабваш вадиш между 200-500 калории.
Не знам как се храниш и за това не съм ти ги разпределила по макронутриенти.
Ако, обаче се храниш високо-мазнинно нещата изглеждат така.
Протеин-91 грама, въглехидрати 23 грама, мазнини между 68-159 грама. Тук важното е да се изяде протеина, въглехидратите колкото са по малко, толкова по добре, мазнините да държат умерена линия Simple Smile

Dundulina, при теб нещата изглеждат така Simple Smile
Калории за поддържане 1723, ако искаш да отслабваш вадиш между 200-500калории.
Ако се храниш ВМ нещата изглеждат като при Нане Peace

Важно е да знаете, може би го знаете де Blushно 1 грам мазнина има 9 калории, а при В и П са по 4 калории.
Ами това е от мен Heart Eyes

# 699
  • София
Сиска, много полезен пост, аз съм с мерките на Дундулина, единствено годините са ми други, но и аз горе-долу толкова си изчислих нужните калории за отслабване. Можеш ли да споделиш при балансирано хранене (и с въглехидрати) как трябва да изглежда съотношението на макронутриентите.

Впрочем изглеждаш страхотно, разгледах ти 2-3 снимки от линка към фб ти. Трудът ти си личи!

# 700
Благодаря, Сиска! bouquet

При моето хранене, обаче В са разменени с М,понеже аз не ям месо, а и П ми май са по-малко. Но от към кал. ги докарвам до 1200-1300. Абе, все някога ще отслабна. Wink

# 701
  • Велико Търново
Момичета, мисля, че тази статия ще е полезна и интересна Simple Smile
http://www.bodyconstructor.com/new.php?id=290#

Нане, аз само ориентировъчно. Нямам никакви претенции, че съм капацитет или специалист Crazy

Ния, много ти благодаря!

# 702
Сиска,добра си,не се подценявай. Доста полезни неща съм научила от твоите постове.

# 703
Сискааа,,,златна си,злат-на! bouquet
Благодаря за изчисленията и не се извинявай,
защото изобщо не си длъжна да ни смяташ тук,
аз също си те гледам във фейса,ти си просто
чудна bouquetПрекрасно семейство имаш,много
късмет,любов и здраве ви пожелавам! Ей сега ще
си извадя калориите за дефицит и започвам Laughing
И да не забравя,,хахаха,,,от вчера вече имам
съвсем пресни яйчица от кокошките Heart Eyes

# 704
Ако ям нисковъглехидратно, но не прекалено високомазниино. Как да разбера колко протеини да приемам, така че да не се окажат неусвоени и в крайна сметка да се обърнат във въглехидрати и съвсем да ми объркат сметките? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт