Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 310
  • 789
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Да ви кажа, че от тази тема научих за едно приложение - Fitbit. Много съм доволна - въвеждам си стриктно храната и водата, както и килограмите, а то ми брои крачките и ми изчислява калории и дневни цели за баланс. В него има доста въведени храни с калории.
Благодаря ви!

# 766
Привет! Снощи се върнах от почивка и съм отново на линия. Имам точно 2 седмици до следващата.

За днес отчитам 1660ккал и 8км в парка. Прекалила съм с вгх обаче. Ядох ориз със зеленчуци за обяд. Това да ми е кахъра.

Петенце Цветенце, благодаря! Hug

# 767
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 768
  • Rock & Roll feeling ...
Имам малко затруднение с определяне на точните калории при следното положение :

Риба ( 93кал. - 100гр. ) - сурова : 320 гр. - изпечена : 240гр. - обезкостена : 120гр. 
Колко калории да го смятам   newsm78

# 769
  • WonderLand
Тази 120г риба сурова ли е, варена ли е, печена ли е?

# 770
Изпечена, след обезкостяване.

# 771
  • WonderLand
Проверих във фитнеспала и там 100гр  риба печена ми излиза между 170 и 270ккал в зависимост от породата. Скумрията е 262, пъстървата 192, бяла риба - 172. Кажи каква е точно и ще ти я сметна.

# 772
Хек. Благодаря ти ! Simple Smile

# 773
  • WonderLand
Печен хек е 95ккал за 100г. За 120 г е 114 ккал. Simple Smile

# 774
Здравейте, никой ли няма в тази тема. Аз обиколих темите с диетите, повечето ги пробвах, но без резултат. Като чета тази тема и по-старите назад, си мисля че това ще е моят начин на хранене. Имам въпроси, но така като гледам темата е меко казано "умряла". Много искам да се активира. И така, въпросът ми е към форумките с опит. Къде или как да си изчисля от колко калории има нужда организмът ми и колко да намаля от калорийния прием за да намаля теглото си? Ще съм благодарна на всеки, който ми отговори. Благодаря предварително. Хубав ден Simple Smile

# 775
  • София
Здравей, на мен ми беше много полезна темата, някак с времето свикнах кое в какви количества ми е необходимо и не съм писала, но стабилно си държа/държах постигнагия резултат без особени усилия или мислене.
Сега съм в 9 г.с. и като цяло пак се съобрзявам с количества и най-вече с качество, още нямам някаква съществена примяна в килограмите.
Този калкулатор ми беше много полезен:
https://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm

Желая ти успех! Имай предвид, че ако човек проявява въображение, това може да е най-вкусният и разнообразен начин на хранене Simple Smile

# 776
  • 1st floor
daanst, на първа страница има страшно много информация как да извлечеш най-голяма полза от броенето на калории. Линковете са събирани с години, може и някои от тях вече да не са активни, но има дадени няколко начина как да пресметнеш приблизително дневните си нужди от калории. Иначе както калкулатор преди ползвах от сайта на Здравословно, но после открих Fitnespal, инсталирах си го на телефона и винаги когато имам нужда, го ползвам.  Laughing
ПП: Не орязвай повече от препоръчителните калории, защото повечето новобранци точно това правят (вкл. и аз навремето).  Mr. Green На всеки му се ще резултатът да дойде бързо, но така ще си забавиш метаболизъма и след първоначалното бързо отслабване, ще достигнеш бързо и до плато.  Wink

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 20:45 от НеПоКоРнА

# 777
  • Монтана
Аз бях като теб...пробвах какво ли не но без резултат. Отидох на ендокринолог и се оказа че съм с високо ТСХ. Започнах да се храня по АИП и от юни месец до сега съм -19 кг. АИП е авто имунен протокол. В интернет има таблички с позволени и забранени храни. Спазва се за около 3 месеца и след това започваш да въвеждаш леко по леко храни. Потърси в гугъл. Има подробна информация.

# 778
Здравейте и от мен !Дълго търсих актуалната тема за броене на калории,понеже от известно време чета старите ,които са от 2012( НеПоКоРнА фенка съм ти да знаеш Joy ) и като цяло имах колебания дали да пиша дори и да я намеря,но...в последно време положението около овладяването на ламята в мен е страшно,абе направо съм си е изтървала..та,така..Гледам,че темата си е достойна за опело,ама знае ли се може да се възроди.Да кажа две -три думи за моя милост не,че знам откъде да почна,ама накратко в началото на 2017 свалих 10 килограма бях много щастлива ,но разбира се усърдно се потрудих да затрия всичкия си положен труд и сега съм толкоз заформена,че на Коледа на трапезата по-мазна от прасчо,ще съм само аз..И така след Коледа съм решила усърдно да се захвана със вталяването и ми се ще да има и др мацки с мен(и мачовци,хаха),та хайде моми и момци включвайте се тук за да станем многобройни "бройкаджии"Hands Muscle

# 779
И аз се стремя да броя калории, основно с Myfitnesspal.

Общи условия

Активация на акаунт