Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 108 234
  • 789
  •   1
Отговори
# 570
Ехехехе, радвам се че раздвижих темата. Липсваше ми, марак преди само да я четях. Аз съм 162 см. висока и миналата година по това време бях успяла с броене и спорт да докарам 47 кг.
Сега целта ми е същата. Почнах да броя преди около месец - бях 53 кг, сега съм 51 кг. Единствен недостатък, който отчитам е че хапвам доста въглехидрати за да се заситя - основно хляб Вита и пълнозърнести сухари. В момента съм на малко спартанските до 1000 калории, но вече свикнах и не огладнявам.

Между другото искам да питам опитните...
Наистина ли спира глада като човек си свикне на 1000-1200 кал. на ден пон месец? Кога да се очаква това явление?
И отделно мислите ли, че е възможно да се стопят 13 кила за 3 месеца (1,68, 65-6 кг в момента, 53 цел)?

Извинявам се за досадните въпроси, ако има нещо просто ги подминете Laughing

# 571
Глада може да спре да се усеща и на първият, и на 31-я ден. Зависи от организма и от психиката на човека.
А 13кг. за 3 месеца са доста, но с няколко водни дни, внимаване с храната и калориите и редовни тренировки могат да се загубят, да.

# 572
И аз мисля, че 13 кг не са невъзможна цел за 3 месеца.  Peace За глада- много зависи от какви храни ще са ти тези 1000 калории. Wink Обаче според мен, с 1000 калории организмът ти ще свикне- около 1200 калории и  понякога плодово-зеленчукови дни е ок.

# 573
Днес ми беше плодово-зеленчуков ден. Утре ще е лунуването и после др.седмица мисля да е плодово-зеленчукова. Не знам колко калории ще се наберат,ама едва ли ще са над  1000.

# 574
Много благодаря!
Супер голяма мотивация ми давате. Много се потискам като почна да чета по фитнес сайтовете, че трябва да се яд поне 1800 калории иначе ще умреш от глад и тн. Ми то си е до самовнушение... Ако си мислиш, че не може значи постоянно ще искаш да ти е пълен корема...
 chef Peace

bouquet bouquet

# 575
Аз си смятам и калорийния дефицит, който постигам през деня. Определя се първо базовата нужда от калории (без физическо натоварване). Моята е около 1600 калории, т.е. при 1000 калории вече съм 600 на минус. И после се добавя и спорта за деня. Спокойно се докарва дефицит от около 1000 калории на ден.  До колкото помня за да свали един кг човек трябва да има дефицит около 7200 калории. С други думи 1 кг на седмица е реалистична цел. 13 кг за три месеца също, но не трябва да се прегрешава.

# 576
Аз си смятам и калорийния дефицит, който постигам през деня. Определя се първо базовата нужда от калории (без физическо натоварване). Моята е около 1600 калории, т.е. при 1000 калории вече съм 600 на минус. И после се добавя и спорта за деня. Спокойно се докарва дефицит от около 1000 калории на ден.  До колкото помня за да свали един кг човек трябва да има дефицит около 7200 калории. С други думи 1 кг на седмица е реалистична цел. 13 кг за три месеца също, но не трябва да се прегрешава.

bouquet bouquet  Heart Eyes Mr. Green

Благодаря  за отговора!

Днес: 1117 кал. От 2 сандвича, малко шоколад, краставици

Ще пробвам да ям по-разнообразно, засега гледам само да не минавам границите.

Тренировка: 60 мин. кардио на крострен. (минус 540)

# 577
Как изчисляваш колко калории си изгорила с кростренажора, откъде черпиш инфото? newsm78 Blush Или кростренажорът това показва?
Аз днес лунувам- на вода и чай. Сутринта пийнах капучино с около 50 мл нискомаслено мляко, неподсладено, нали фазата на Луната започва около 14.00. Значи, около 25 калории за днес. Mr. Green

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 16:33 от dolce miele

# 578
Как изчисляваш колко калории си изгорила с кростренажора, откъде черпиш инфото? newsm78 Blush Или кростренажорът това показва?
Аз днес лунувам- на вода и чай. Сутринта пийнах капучино с около 50 мл нискомаслено мляко, неподсладено, нали фазата на Луната започва около 14.00. Значи, около 25 калории за днес. Mr. Green

Малее без храна? Имаш страхотна воля, браво Crazy
Тренажорът изписва калориите. Лко се съмнявам да са верни, но нямам пари за специални уреди, които мерят пулса и изгорените от мен калории. Някой ден ще инвестирам в гривна, която точно ги изчислява. Мисля, че за поддържането е добра идея.

Аз нямам никакъв глад за сега. Довечера ако ми се прияде ще се наградя с домашен маникюр и пилинг с кафява захар.  Mr. Green

# 579
Аз съм свикнала с водните и с плодовите дни покрай 90дд. Wink Въпрос на психическа нагласа е. Grinning
Аз също искам кростренажор, дано скоро се сдобия с него. Praynig

# 580
Аз съм свикнала с водните и с плодовите дни покрай 90дд. Wink Въпрос на психическа нагласа е. Grinning
Аз също искам кростренажор, дано скоро се сдобия с него. Praynig

Може би си права.  Heart Eyes
Аз съм студентка и живея в стая 22 квадрата с кухнята и банята общо  Whistling Laughing Затова пък се записах на фитнес близо до вкъщи и там имат много готини кардио машини. Има един мултифункционален кростренажор, който много товари баш дупето и може да се настройва да е като каране на кънки, така че тренира вътрешната част на бедрото. Ако решиш да си вземаш, напрааво ти го препоръчвам този специален вид кростренажор!  Crazy
Аз гризнах малко ябълка и 1 хапка хляб, но съм си към 1250 кал днес.
Отделно направих още 200 клека, малко коремни, стречинг и упр. за ръце.
Сега лягам и нямам търпение да се премеря утре.  Mr. Green Blush

Пожелавам ви лека нощ bouquet

# 581
Как става това с гладните дни? На колко дни правите един такъв и през този ден как е - само вода? Повече вода от обичайното...? 24 часа ли трае?..

# 582
luciernaga, зависи как ще си го направиш.
Аз лично правя по един воден ден всяка седмица като понякога правя и повече с по едно хранене на всеки 24ч. През това време е хубаво да се пие повечко вода, но това "повечко" е относително за всеки. Някои пият по литър, което е ужасно малко и поне в тези дни е добре да е поне 2,5-3л.
Някои не издържат само на вода, та добавят чай без захар или фреш.

# 583
Днес съм много гладна.... Но някак се чувствам щастлива, че отслабвам. Храната е 1900 калoрии за днес,но защото имаше 2 часа и половина тренировка. Минус 1000 калории съм.

# 584
Зизy А как разбира човек как да си го направи? Кое е оптималното, към което да се стремим, за да може да започне да има ефект и за намаляване на обиколките?

Общи условия

Активация на акаунт