Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 733
  • 789
  •   1
Отговори
# 720
Ами това е група за хора,които броят калории. Не мисля, че е излишно вманиачаване. Идеята е да поемаш, по-малко калории отколкото изразходваш. Така се получава калориен дефицит и се отслабва. При мен това работи. Не спазвам друг режим, не се храня ниско въглехидратно. Според мен въпроса е в постоянството.

Зная, била съм част от групата доста време. Отговорът ми бе към поста над моя.

# 721
Здравейте момичета,днес правих пица сутринта а за вечеря
питка със сиренце Crazy CrazyАмиии,,хапнах си Heart Eyes
Но пък ми подариха страхотна кухненска везна,и вече
меря всичко стриктно!За днес попрекалих-1.800 калории
 Joyно цяла седмица се ограничавам с хляба!
Така,че смело напред!Много ми харесва да си броя калориите
и да отслабвам постепенно и надявам се трайно!
За всички bouquet bouquet bouquet

# 722

Аз също отдавна стигнах до извода, че смятането е излишно вманиачаване, но предложих този сайт, защото е добре направен и има много полезна информация. В момента гледам единствено дали си набавям достатъчно и качествени белтъчини, защото е наистина много важно.

Аз за набавянето на достатъчно белтъчини чрез малко калории си взех боровия прашец за добавка. От една страна съставът му е  40% протеин, от друга е добър за имунна система, стомах, хормонален баланс и реших, че ще ми е от полза по време на режим.

# 723

Аз също отдавна стигнах до извода, че смятането е излишно вманиачаване, но предложих този сайт, защото е добре направен и има много полезна информация. В момента гледам единствено дали си набавям достатъчно и качествени белтъчини, защото е наистина много важно.

Аз за набавянето на достатъчно белтъчини чрез малко калории си взех боровия прашец за добавка. От една страна съставът му е  40% протеин, от друга е добър за имунна система, стомах, хормонален баланс и реших, че ще ми е от полза по време на режим.

Предполагам знаеш, че необходимия минимум за поддръжка на тялото е г/кг телесно тегло. Всичко под 13 енергийни процента е небалансирано и недостатъчно.

# 724
Аз в добавка си го взех боровия, допълващо храненето. Не заменям хранения. Знам че както не трябва да се надвишават калории, така и не трябва да се ограничават прекалено. Но в тези, които приемаш, да има възможно най-много нутриенти.

# 725
Аз в добавка си го взех боровия, допълващо храненето. Не заменям хранения. Знам че както не трябва да се надвишават калории, така и не трябва да се ограничават прекалено. Но в тези, които приемаш, да има възможно най-много нутриенти.

Съгласна съм с теб. Притеснителното е, че много хора се фокусират в калориите и забравят, че все пак съставът на храната е най-важното и че калориите не са еднакви, колкото и да им се иска всичко да е толкова просто. И аз съм минала през броене на калории, след това натрупах опит и нямам нужда от сметки, за да знам по колко от кое е препоръчително да се яде и какво представлява една нормална порция и едно балансирано седмично меню. Всичкото смятане и вглеждане е просто етап, който е полезен, но за щастие отминава.

# 726
За съжаление винаги имаме едно на ум относно качеството на храната, която приемаме. Четем за калории, за компоненти, кое се набавя от месо, кое от други неща, после отиваме на пазар, а не знаем дали сме взели наистина месо или нещо "с месо" ... За това реших, че ще е добре да прибегна и до тази здравословна добавка, с по-широк спектър. Да подпомага организма, без да ми пречи на диетата.

# 727
За съжаление винаги имаме едно на ум относно качеството на храната, която приемаме. Четем за калории, за компоненти, кое се набавя от месо, кое от други неща, после отиваме на пазар, а не знаем дали сме взели наистина месо или нещо "с месо" ... За това реших, че ще е добре да прибегна и до тази здравословна добавка, с по-широк спектър. Да подпомага организма, без да ми пречи на диетата.

Ако не друго, поне няма да ти навреди. Колкото до "месните" продукти - ако не виждам, че е месо, изобщо не го купувам.

# 728
Лелеее,  не знаех, че толкова зле ще се справя със създаването на новата тема ... щом още пълните страничките от 2014  Laughing
шегичка!

...Притеснителното е, че много хора се фокусират в калориите и забравят, че все пак съставът на храната е най-важното ...
Peace

Понякога броя, просто ей така, да се подсещам за времето прекарано в тези страници. Истината е , че изключвайки всички вредни храни не ми се налага да броя , ям колкото искам и не огладнявам тъй често.
Наложи се да изключа глутено-съдържащи храни и да сведа до минимум месото.
Да си призная много обичам тесто, във всичките му варианти, но без него съм много по енергичен човек.
А отслабването става неусетно  Simple Smile

# 729
  • София
Виждам, че темата отдавна не е била активна, а на мен именно броенето на калории ми се отразява най-добре. Има ли и други броящи? По колко консумирате на ден и с колко е по-ниско от нужните ви за деня според калкулаторите?

# 730
  • BG-DE
И аз се опитвам да броя но нещо напоследък не съм много сериозна  Embarassed иначе при норма от 1500 ккал (според калкулатора) гледам да консумирам до към 1200  Simple Smile

# 731
И аз броя понякога, старая се до 1400 да консумирам.

# 732
  • София
Аз установих, че това ми е най-лесната диета, защото не изключва различни групи храни. Човек може да си хапне, каквото иска, но е ограничени количества.

За лятото ми се вижда още по-подходящо, тиквичките и патладжаните стават много вкусни и са с малко калории. А и любимите плодове! Диетите без плодове ме побъркват.

# 733
Броя стриктно от 6 ноември 2016. Върнах си най-доброто тегло. Използвам приложението MyFitnessPal. Броенето не е диета, а начин на живот. Ще се радвам ако темата се съживи. Според мен това е правилният път за постигане на желаното тегло и подобряване на здравето.

# 734
Броя стриктно от 6 ноември 2016. Върнах си най-доброто тегло. Използвам приложението MyFitnessPal. Броенето не е диета, а начин на живот. Ще се радвам ако темата се съживи. Според мен това е правилният път за постигане на желаното тегло и подобряване на здравето.
Би ли споделила повече - колко калории спазваш, колко кг.си, височина, какво обичаш да ядеш, и ако още нещо решиш да споделиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт