Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 991
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • bad@ss
Нетърпението е голямо, но времето не достига и утре продължаваме  Hug ММ е впечатлен от пълната промяна, вече има муза и съдейства  Mr. Green
Нали Simple Smile Моят, миличкият, е като линейка. "Иди тук, иди там". Бои, шкурки, четки, за каквото ми хрумне - търчи като кон. На секундата. И пари не му се свидят. Но, ако не го помоля, няма да пипне. Всичко му харесва, но не му се лепи, боядисва, хлепе. Не му идва отвътре. Не е мързелив... Абе, може би е малко мързелив  Sunglasses Иначе всичко много му харесва, никога няма да изкоментира, да се противопостави, знае, че ще му хареса  Flutter То и това съдействие е повече от достатъчно.
Ааа, веднъж ми помогна. Като облепях стената със странички от книги. Тогава ми качи най-горните редове, щото азе съм "жоже"  Mr. Green И не може да понася миризмата на боя и лепило. За това наистина се караме. Аз си карам през глава обаче и гледам да е нощна или командировка, и тогава действам. На балкона не мога да работя - повърхностите винаги се набиват с прах и разни дребни инсекти  Sick

Краставицата ти е много хубава. Аз декупаж не знам дали умея. Пробавала съм нещо много дребно, та не знам дали е показател. Кракле - мракле, дори не знам какво е  Blush

Иначе много обичам да си правя сама декорацията. Последно се запалих по соленото тесто. Ето едни скандинавски къщички от този материал, който се оказа много здрав Simple Smile
Скрит текст:
Бухали:
Скрит текст:
И котки  Heart Eyes
Скрит текст:

Оспамих, ама тя декорацията си е неизменна част от мебелите, хайде  Grinning

# 301
Кракле е специален вид лак, който се използва в декупажа, за постигане на кракле ефект /напукан/...
Моето е монофазно - нанася се цвят за основа, след това кракле и след като изсъхне отгоре се нанася друг контрастен на първия цвят - в зависимост от дебелината на нанасяне се получава различен ефект, ако е нанесено тънко и пестеливо стои като напукани черупки, а ако е нанесено дебело и плътно стават цепнатини както на моята "краставица"  Blush
Ето го:
Скрит текст:

И понеже взех за шишето, а е много икономично съответно ми остана почти цялата опаковка  Rolling Eyes та се чудех къде и дали мога да го вложа при мебели с идеята за нещо такова например  Grinning Дали някой не е пробвал все пак?  Thinking
Скрит текст:

# 302
  • bad@ss
Аууу, красота ефект!!!
Ако наистина става за мебели, искам да знам!
Искам да направя маса "Арлекино" с кракле  Laughing

# 303
  • Пловдив
Става и за мебели. Но разхода е голям и излиза скъпо според мен за мебели.

# 304
  • bad@ss
А, тогава няма да стане  Stop
Доста често сменям физиономиите у дома и предпочитам по-бюджетни материали Simple Smile

Уфф, пък готино стои, мамка му  Heart Eyes

# 305
Може и с С200 да се постигне такъв ефект  Peace
Обаче си трябва "тренировка"  Mr. Green
Примерно:
http://www.liveinternet.ru/users/haplja/post244328091/

# 306
  • bad@ss
Не ми пречи да тренирам и шкуря, докато се получи нещо  Mr. Green
Леле, златни ръце имат някои!

Седя си одеве и си мисля... Случвало се е да избързам и да боядисам някоя от моите "солени" фигурки скоро след изпичане. Абе, не мога да я държа в ръцете си, ама бързам да боядисвам. Та, мисълта ми е, че акрилната боя върху гореща повърхност, се напуква по същия начин.
Ся, няма как да пъхна масата във фурната, но ако я намажа с акрил и после я подхвана със сешоара, дали няма да се получи?  Mr. Green
Аз ще взема да пробвам  Joy

# 307
  • София
Мимозке, прекрасно шише  Peace Аз изобщо нямам търпение за такива дейности - декупаж, гоблени... хората за успокоение ги правят, а мен ме нервират  Laughing
С нетърпение чакам гардеробаааа  Sunglasses

Зверче прекрасни фигурки, не съм чувала за тази техника newsm78

# 308
  • Точно където трябва
Аз нахлувам в темичката със конкретен въпрос. Смятам да дам цвят на една бебешка дървена /чамова /кошара. Отгоре е с лак, безцветен /вероятно на водна основа щом е за бебе/. Мога ли директно върху лака да боядисам? Ако да - с какво, някакъв съвет за байц или каквото се ползва, за да получа хубав орехов цвят и да не е лъскав, просто цвят. И съвет с какво да получа хубав плътен екрю цвят. Като на белите мебели, които продават? Ако трябва да свалям лака - как да стане най лесно предвид, че са много пръчки и др. такива елементи. Пък и да не съсипя кошарката.
Благодаря предварително на тези, които ще отговорят!

# 309
  • bad@ss
Зверче прекрасни фигурки, не съм чувала за тази техника newsm78
Разгледай това:
http://kak-da.combg.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0/%D1%81%D0 … 1%81%D1%82%D0%BE/

И галерията на една дама, която твори... чудеса! Heart Eyes
https://picasaweb.google.com/110645830503331741945

Страхотно занимание за деца(и за майки Mr. Green) И излиза жълти стотинки, кво му плащаш  Grinning

# 310
Зверче, 150мл кракле на Хоби лайн е 9.80лв. Доста е икономично и според мен ще намажеш поне 2-3плота щом е за маса Grinning
За Ц200 не съм чувала, но дори да става не е за начинаещи и с неясен краен резултат.
Sofyia, много зор при монтажа, с ММ за малко да му теглим брадвата, но се размина за сега. Още малко търпение и ще плакнем очи Grinning

# 311
  • bad@ss
Аз тази масичка, дето искам да я напукам, нали я показах?! Онази "Арлекино". Мисля че дори на теб ти беше харесала. Тя е покрита с акрилна боя. Това кракле директно върху акрила ли да го нанеса? И то после само ще се напука, така ли? Сигурно е дъвкано и предъвквано, ама то човек ако не пита, няма смисъл от н-та поред тема. Та, питам  Blush

# 312
  • Пловдив
В най-общия случай на работа с еднофазно кракле мажеш краклето върху подготвената и евентуално боядисана маса, и върху краклето (на него трябва да пише след колко време) боядисваш с контрастната по цвят боя. Отгоре е добре да запечаташ с лак. Тоест само по себе си краклето не е боя, то е нещото което напуква боята. Двуфазното е малко по-различно, но аз не съм работила.

# 313
Аз тази масичка, дето искам да я напукам, нали я показах?! Онази "Арлекино". Мисля че дори на теб ти беше харесала. Тя е покрита с акрилна боя. Това кракле директно върху акрила ли да го нанеса? И то после само ще се напука, така ли? Сигурно е дъвкано и предъвквано, ама то човек ако не пита, няма смисъл от н-та поред тема. Та, питам  Blush
Прощавай, разсеяна съм Sad Да, точно върху акрил се нанася, но съхне доста по-бавно. След това се нанася контрастен на първия цвят, като не се връщаш и не завтаряш!
Бих ти изпратила моето кракле, но ще ти излезе по-изгодно на си купиш от магазин, има и по-малки опаковки, но когато аз купувах нямаше, а и не ми се чакаше-шишето беше подарък за РД и нямах време Simple Smile
В нета има доста видео уроци-съветвам те да пробваш на хартия, картонче или плоскост, ако имаш подръка, за да овладееш техниката и да постигнеш точно ефекта, който искаш Grinning
Останаха ми 4 вратички от Годзилата за окачане, всичко останало е готово, че даже и с дръжки! Домочадието е впечатлено и вече обсъждаме ЗАЕДНО преобразяването на останалите мебели в стаята.
Благобаря на всички, които ми вдъхнаха кураж да продължа, от тук насетне не съм сама! Grinning

# 314
  • bad@ss
Значи така:
Плотът на масичката в момента е черен.
Намазвам с краклето.
Според упътването чакам там колкото е указано.
Намазвам краклето с бяла боя(що пък не и червена  Mr. Green)
Чакам да се получи бяла маса с черни шарки.
Лакирам.

Супер сте!
Ще си купя кракле Simple Smile

Много харесвам и този ефект Simple Smile
Или изобщо - нещо ново, нещо старо, нещо не на мястото си, нещо червено Heart

Общи условия

Активация на акаунт