Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 967
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • bad@ss
Мимозка, повърхността е от нещо като пвц. Не е гладка, а тип слонска кожа.

# 331
  • София
    С мокра кърпичка за бебешко дупе - чисти почти всичко!  Laughing

# 332
  • bad@ss
Пробвах с обезмаслител - не става.
Със спирт - също.
Ще пробвам и с бебешка кърпа Simple Smile
Ако не стане - ще боядисвам. Което може би е и най-добрият вариант за придобиване на автентичен вид.
Вече ми се завърта и една идея какво да го направя, ама засега ще ви я спестя, та да не се излагам, ако не стане  Mr. Green

# 333
  • Бургас
Звяр, лакът предпазва можеш да сложиш на водна основа или яхтен лак

# 334
  • Русе
Здравейте! Следя Ви доста отдавна, но не се престрашавам да пиша. Реших да споделя опит относно премахването на следи от тиксо. Имахме двустранно тиксо върху стъкло. Успяхме без проблеми да го премахнем ацетон. Лакочистителят върши отлична работа.

# 335
  • bad@ss
Боровинка  Hug
Свърши вече, боядисах го, но ще знам занапред Wink

Ето го нещото... боклукът...

Преди:
Скрит текст:
Скрит текст:

И сега:
Скрит текст:
Скрит текст:

Боклук беше и боклук си остана  Joy
Повече декупаж няма да правя  Naughty

# 336

Звярче, страхотна си, много си креативна, бърза, с умели и сръчни ръчички! Crazy Не знам от близо как е, но на снимките чудесно си го вписала сред другите предмети, хареса ми!   bouquet

# 337
  • Бургас
Боровинка  Hug
Свърши вече, боядисах го, но ще знам занапред Wink

Ето го нещото... боклукът...

Преди:
Скрит текст:
Скрит текст:

И сега:
Скрит текст:
Скрит текст:

Боклук беше и боклук си остана  Joy
Повече декупаж няма да правя  Naughty

Защо да си е останал боклук? Добре си го направила, интересно е. Ако има недостатъци не се видат. Положи ли основа преди да боядисаш?

# 338
  • bad@ss
Не съм. Само го надрах и боядисах.
Лабрекс, не отблизо, ами просто на живо всъщност изглежда добре. На снимки - не  Peace
Благодаря  Hug

# 339

Лабрекс, не отблизо, ами просто на живо всъщност изглежда добре. На снимки - не  Peace
Благодаря  Hug

Е, ами какъв боклук тогава щом на живо е по-добре? Понякога от такива "боклучета" се получават много симпатични нещица! Peace

# 340
  • bad@ss
Аз вече ще си събирам всякакви боклуци  Grinning
И да поясня само, че като се чета отстрани и ме хвана срам  Blush
Аз съм една идея повече самокритична и се обяснявам ли, обяснявам. Пък то изглежда, сякаш си прося някой да ме похвали. Срамув  Blush Blush

# 341

Аз съм една идея повече самокритична и се обяснявам ли, обяснявам. Пък то изглежда, сякаш си прося някой да ме похвали. Срамув  Blush Blush

Не го приемам така, аз самата съм доста само- и критична (ама от зодията ми е Embarassed), понякога не е много приятно, но пък те кара да не претупваш нещата, а да ги пипнеш, докато станат добре.
Ама как да не те похвали човек, за нула време спретна "боклучето"! Peace Пък и си имаш помощник паленце! Heart Eyes Моят чернушко ме заведе при първия ми домъкнат от поляната потрошен стол (модел соцтонет, който префасонирах на чудничко столче, още ми радва погледа и душата),  дет вика синът ми, добре не си се сбила с клошарите за стола. Laughing  bouquet

# 342
Зверче Shocked  БРАВО! Много си креативна и бърза. Чудесно се е получила находката ти.
Определено от боклук си направила много интересна и красива кутия за съхранение Hug

# 343
  • София
Зверче страхотна кутия! Никога не би ми хрумнало, ако го "срещна" това на улицата!
Как го постигна този цвят и ефект? Вероятно задавам тъп въпрос, ама...  Embarassed

# 344
  • bad@ss
Ох, момичета, много ви благодаря  Blush Hug

Колкото до боята...
Дори не исках да го боядисвам навсякъде. Ама заради тиксото, пък и реших, че искам да изглежда по-масивна и стара. Не исках да остане по пвц покритието си. Та я нашкурих и боядисах с черен акрил. Изрязах континентите от една учебна тетрадка, кой да ти се сети за принтер  Embarassed Залепих ги с ц200, отгоре ги намазах обилно с жълт лак, да застареят, нали така... Накрая с бял акрил я съшарих по ръбовете и тук-таме. Абе, на снимка не излиза добре и това си е. Получи се интересна, Като от антиквариат  Simple Smile
Не знам какво е било това. Според мъжа ми е кутия от субуфер.
Аз яя натъпках с пощенски пликове, но ще й търся пожълтели вестници  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт