Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 965
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
И тук да попитам ,макар че не знам дали ми е за тук поста...ММ вчера като поставяли ламината и лепнал една черта молив на боядисаните ни стени от няколко дни  #2gunfire Имате ли идея как мога да я залича... newsm78

# 346
Щом са на няколко дни със същата боя от стените и тънка четка за рисуване. В началото стои мокро, но след като изсъхне не би трябвало да даде ралика.

# 347
  • bad@ss
Дано само пазят от боята  Mr. Green
Аз винаги си пазя, щото съм голямо кепазе. Най-често задирам с прахосмукачката или с някой стол.
Много кофти да си нямаш. Налагало се е да бъркам темперни бои  Blush
Добре че почти винаги ползваме основни цветове, та и с боички става  Laughing

Мимозка, хайде вече, показвай снимки Simple Smile

# 348
Ами не знам дали има боя,в друга тема ми казаха да пробвам с такава гъба  newsm78 http://www.becleany.com/%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D … %D0%B1%D1%80_3646 ама не съм срещала такава по магазините  newsm78 Embarassed

# 349
  • София
И тук да попитам ,макар че не знам дали ми е за тук поста...ММ вчера като поставяли ламината и лепнал една черта молив на боядисаните ни стени от няколко дни  #2gunfire Имате ли идея как мога да я залича... newsm78
С хубава гумичка опита ли?

# 350
С хубава гумичка опита ли?
нее,страх ме е да не ''деформирам'' цвета  Confused

# 351
Звяр, не става бързо, все пак е доста голям Sad
Останаха още 4 дръжки, вратите се присръргаха допълнитено...жалко, че ММ не се включи о време, щях да си спестя поправката на золумите, които неизбежно нанесохме при монтирането Sad Просто се отвори малко непредвидена работа, каквото мога върша през деня, но дръжки и панти все пак не смея и не мога да окачам...
пп. Ако нямаш ден тРЕпение да пусна работните снимки Grinning

# 352
Да се включа за "скоч брайт"-а... ММ го има отдавна и вчера го ползвахме за да "зашкурим" лака на едно от двете единични дървени стари легла, които искаме да ползваме за децата в новата детска стая. Ще ги боядисаме в бяло... изчетох доста тук... стискайте палци да станат добре. Скоч брайт-а е страхотен помошник, за половин час и готово.... ама бебка се разплака и тогава зарязахме другото... днес ще го матираме и него... после ще следваме вашата технология за боядисване в бяло. Като станат - ще пиша пак Simple Smile За първи път ми е.... а за гъбата да кажа , че много прилича на онова грапавото, което е залепено от едната страна на повечето гъби за миене на чинии.... ама и аз как обясних Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 353
Качвам снимки да не ви тормозя повече, че имам още довършителни работи, които изискват време  Wink
Представям ви гардероба Годзила ПРЕДИ:
Скрит текст:

А ето я и Годзила Албинос или както вече я кръстих Перла СЛЕД:
Скрит текст:

Дръжките на големите врати ще бъдат монтирани днес, единственото за което съжалявам е, че не махнах механизмите за заключване и ключалките, но.....късно е вече, може би при евентуално следващо преобразяване  Heart Eyes
Използвани материали:
1. 2кутии алкидна боя на водна основа Хротекс цвят GG-759 - 13.50лв./1бр.
2. Акрилно черно Лакпром с рецепта 85гр. черно, 30гр. бяло, 5гр. 08 оцветител /предполагам кафяво/ -1.50лв. Рецептата е повторена и общата цена е около 6.00лв.
И от двата вида бои имам останали количества, които ще бъдат използвани за останалите мебели в спалнята  Peace
3. Закупени са общо 36 бр. панти Ферари с ниско, средно и високо рамо със средна цена за бр. около 1,00лв.
4. 4бр. големи дръжки/2,60лв. бр. и 24бр. по-малки /2,40лв. бр., 10 от които за останалите мебели в стаята.
Ами...това е в общи линии  Crazy
Светлото стои малко по-бяло отколкото беше планувано /но съпоставено с бяло разликата е видима/, а венгето - по-черно от очакваното  Rolling Eyes
Доволна от резултата  Heart Eyes
ПП. Сенките, които се виждат на места са от щората  Peace

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 11:04 от mimoza7710

# 354
  • Бургас
Браво мимоза! Преди да положиш лака зашкури ли, бороконтакт?

# 355
  • София
Това е страшно много труд Мимозке!Браво на теб..Направо е нузнаваем този гардероб.. Shocked

Скоро и аз ще кача снимки, започвам една стара ракла, пак ще е в беличко.. Blush Heart Eyes

# 356
  • Бургас
Мимоза, резултата е убийствен! Браво за търпението - струвало си е всяка минута вложена в това!

# 357
Браво мимоза! Преди да положиш лака зашкури ли, бороконтакт?
Благодаря, момичета!   bouquet Силно се надявах да одобрите резултата, защото и на мен ми е за пръв път  Heart Eyes Това беше най-мащабния проект като работа и средства от всичко планувано в двете стаи, ММ ме мина през стъргалото, вече мога да продължа работа спокойно и с негова подкрепа  Heart Eyes
Да, шкурих по-сериозно част от вратите, които се вижда са с по-дебело лаково покритие, а другите са без /мисля, че е меламиново, но не съм сигурна/ - тях само надрасках с шкурка 180  Peace
Не съм лакирала, първо бороконтакт, след това 2 ръце боя  Peace За сега боята се държи добре, освен при тежки механични наранявания с остри предмети, но мисля, че е нормално /установено при изработка на мострите/.
Решила съм ако видя зор след време да лакирам отгоре с една ръка матов лак пак на водна основа  Peace

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 10:40 от mimoza7710

# 358
  • bad@ss
Аууу, Мимозка, измъчи се, сега се наслаждавай!!!
Има защо  Heart Eyes
Много, много ми харесва  Simple Smile

# 359
  • Бургас
Мимоза сложи лак на водна основа

Общи условия

Активация на акаунт