Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 890
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Нахлувам в темата директно с въпросче - моля, препоръчайте ми покривна матово бяла боя. Драмата е, че в момента правя дистанционно ремонт на лятната ми къща и помолих майсторите да пребоядисат дограмата и вратите в матово бяло, обаче... два пъти купуват боя и двата пъти се оказва гнусно гланцова и полупрозрачна. Никак не съм щастлива от резултата... Имам и едни дървени столове, които искам да боядисам белички и да им сложа възглавнички - от този тип са, нетапицирани, със заоблена седалка с дървен "борд":
. Харесват ми, защото са леки и си имат онова старинно излъчване, но дървото им в момента не изглежда много добре. Приемам съвети от къде да си купя боя и възглавнички за тях (по онзи стандарт).
Първоначалната ми идея беше да пребоядисам гардероба и леглото, обаче се оказа, че върху масивното дърво е положен фурнир, което е най-тъпата комбинация - хем мебелите са ужасно тежки, защото са от масив, хем "модерният" фурнир не позволява пребоядисване...   Sad

Между другото, готвя се да изхвърля едни столове с износена тапицерия и ако има желаещи, с радост ще ги подаря, но са на 200 км от София... Как не се сетих да ги снимам...

# 241
Мда, един толкова голям нов гардероб ще излезе над 1200 лв.
Имах предвид нещо такова, вентего е малко и ненатрапчиво, но пък подчертава  Simple Smile http://prikachi.com/images/947/7399947h.jpg
А ето и с оранжева кувертюра  Wink http://prikachi.com/images/949/7399949S.jpg
Според мен си е класическа комбинация и ще се върже с всички топли цветове - ванилия, бежово, жълто, оранж, кафяво.
Или всичко в един цвят, но бялото при наличните цветове на мен лично не ми допада.
Подобен беше и първоначалния замисъл с тази разлика, че смятах да сложа венге на един ред вратички и на част от дясната страна, но май ще ми дойде множко. Твоята идея тъмното да е само на корпуса ми допадна повече и ще помисля над този вариант, благодаря ти!   bouquet

# 242
Здравейте, посъветвайте ме как мога да преобразя маса с фурнир .Иска ми се да я боядисам в  бяло или някак да отстраня покритието.

# 243
mimoza7710  нще следя како ще направиш с гардероба Чайка. Simple Smile

# 244
mimoza7710  нще следя како ще направиш с гардероба Чайка. Simple Smile
Секция "Чайка" е в синята стая /детската/ и е предвидена в бяло.
Докато не свърша обаче гардероба Годзила няма да ги подхвана  Whistling
Отчет от вчера и днес:
Реших да се презапася с кутия бяла боя за детската, но днес я върнах, защото на дървената маса стои по-матово, а на ПДЧ-то лъска кат цървул  Mr. Green
Вчера си купих боя за вратичките на Годзилата, а венгето за корпуса остана да бъде приготвено по рецепта за днес от черна акрилна Лакпром+още два цвята незнам си ква, та да я докараме до въпросното венге, щото от хилядите цветове в каталозите няма нищо подобно  Tired
Днес я взех - след малка цветова поправка  в магазина мисля, че се получи добре  Heart Eyes
Снощи си прибрах вратичките от дърводелец - бях ги занесла да направят дупки за панти, че бяха с някакви стари и ужасни тип ножица...
Грундирах и боядисах 2големи и 8малки/хич не са малки/ вратички ДНЕС и за утре ме чакат още 2големи и 4малки за шкурене, грунд и боя+втора ръка на днешните  ooooh! ooooh! ooooh!
От работата до момента и мострите, изготвени преди това, стигнах до извода, че работата с Бороконтакта е тънка  Thinking При коментирано 2часа след грунд да се нанесе боя, при мен са готови за 1ч.-1ч.15мин., а след 2ч. вече грунда е напълно сух и едва ли ми е полезен доколкото се осведомих от темите.
След първа ръка на горепосочените вратички съм изразходила по-малко от 1/2 от кутията, т.е. боята е доста спорна, покрива добре и ако всичко е наред смятам да приключа с 2 ръце  Peace
Надявам се скоро да приключа, за да приложа снимки, но за момента искам да благодаря на всички мили момичета, които безрезервно споделят опита си и мотивират нас начинаещите.
Момичета, огромно благодаря!   bouquet  bouquet  bouquet

# 245
  • София
   А мъжа ти, а мъжа ти? затвори ли му устата най - после?!  gydi

# 246
  • bad@ss
mimoza7710, много увлекателно разказваш  Hug

Аз утре ще покажа една ракла  Flutter

# 247
  А мъжа ти, а мъжа ти? затвори ли му устата най - после?!  gydi
Май да  newsm78 щом ми занесе вратите за дупки и вече 2 дни подред  #Crazy ме води в магазина и чака около час да нагласям цвят.... Joy Имайки предвид, че съм Везни и имам ли избор никой път не мога да избера...тоз път с 4 каталога и хиляди цветове изпаднах в транс направо! НЕма излизане от тоз магазин и вече им заявих, че им ставам редовна клиентка до второ нареждане, но най-малко докато приключа с мебелите  Grinning
*Фана се за главата човека кат видя, че съм барикадирала на 2 етажа площадките+стълбищата  hahaha, но след като комшиите нямат против...кефят се - друга "луда" наоколо няма  Mr. Green но им харесва де...

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 22:05 от mimoza7710

# 248
mimoza7710, много увлекателно разказваш  Hug

Аз утре ще покажа една ракла  Flutter
Беше увлекателно, но го написах от телефона и сигурно съм писала повече от 30мин. /така се отнесох, изпуших цели 4цигари/ и като цъкнах да публикувам  Whistling сесията невалидна и написаното потъна в небитието  #2gunfire та....още 4 цигари за отрицателно време съвсем ще ми отровят здравето, та реших да посъкратя  Mr. Green
Желая спорен ден утре на всички решили да хванат четката или шкурките  Peace

# 249
  • bad@ss
Да покажа раклата, за която вчера споменах Simple Smile
Купена от продавалник за 20 лв  Simple Smile

Преди:
Скрит текст:

И след:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Да, нищо особено, но пък с любов  Heart Eyes

И една масичка, която съм си нарекла 'Арлекино":
Скрит текст:
Нямам снимка 'преди', но всички сме виждали тези стари маси Wink

mimoza7710, много ме разсмя с тия цигари Simple Smile И аз обожавам да пуша Wink

Последна редакция: ср, 18 юни 2014, 09:36 от звяр, но с чар

# 250
mimoza7710, аз като боядисвам или шкуря цял ден, изпушвам по 1 кутия цигари Mr. Green. С нетърпение чакам да покажеш резултат Peace
звяр, но с чар много, ама много ти е хубава раклата Peace. Черното акрилна боя ли е? А после май Thinking си слагала лак.........? Какъв използва?

# 251
  • bad@ss
Боята е Marshall LUXE. Турска е. На руски пише: водна, гланцова, емайл. Не знам каква се води, имах я под ръка  Blush Лакът е мат, не знам каква марка, него мъжът ми го имаше в един буркан  Mr. Green
Сега гледам, че "стрелките" ми са криви, ама пусто нетърпение  Blush Карай, да върви  Simple Smile

# 252
  • Пловдив
Сега гледам, че "стрелките" ми са криви, ама пусто нетърпение  Blush Карай, да върви  Simple Smile
Нищо не ти е криво, не се вторачвай. Супер е раклата. Много оригинална, интересна, цялата снимка с всичко е много "тренди".

# 253
  • bad@ss
Благодаря  Hug
Мислех да я правя черно-бяла, но мъжът ми категорично ме отказа. Стената щяла да я изяде.

# 254
  • bad@ss
Ще се проскубя от яд  #Cussing out

Случвало ли ви се е да си кажете "стига му" обаче нещо да продължава да ви човърка и да не ви дава мира? Да? Ето го резултатът  Crazy

Скрит текст:

Ей ся вече светнаха и кривите стрелки съвсем!
If it ain't broke, don't fix it явно не важи за водолея...
Нищо, ще изям един сладолед и готово.

Общи условия

Активация на акаунт