Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 934
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
# 376
Миньон, в Бриколаж ги има боите Сократес Колор, доколкото съм видяла Simple Smile

http://www.mr-bricolage.bg/prod/Boi/Alkidni-i-akrilni-boi/1608/

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 15:01 от Bunnyslava

# 377
Мимозка, страхотен резултат! Поздравления за положения труд, заслужавало си е!

Аз ползвам този обезмаслител. Той не е задължителен, ако мебелите са чисти, достатъчно е и обикновено почистване, но ако има остатъци от мазни петна, като пипано дълго време с пръсти, хубаво е да се мине с обезмаслителя, защото иначе може на места боята да не хване добре.

Колкото до лака да споделя опит, наскоро върху едни бели шкафове реших да сложа лак на водна основа, от този на Лакпром, който не жълтеел (това от темата). Досега не бях слагала никъде лак, но понеже шкафовете са кухненски, реших да се презастраховам, тоест да станат по-устойчиви на миене и търкане, но за съжаление бялото пожълтя и се наложи отново да ги боядисвам. За останалите цветове не е проблем да се лакира отгоре, но върху снежно бялото не става.

# 378
Нощните шкафчета вече са подготвени, дайте идея за разположение на цветовете, така, че да се вържат с гардероба Grinning
1. Тъмен корпус-светли чекмеджета
2. Бял корпус-тъмни чекмеджета
Мислих да се спра на вариант "2", защото на тъмното се вижда всяка прашинка, но тогава може би ще трябва всички останали лица да са тъмни и май съвсем ще избягам от основната тема Sad
Колкото и да не искам ми се струва, че вариянт "1" ще стои по-добре и ще вървя с парцала на д-то...
Очаквам  вашите мнения Simple Smile

# 379
Мимозке, а бял корпус, бели чекмеджета/вратички и тъмен кант? Гледам кантовете на гардероба са ти тъмни - на полиците  Rolling Eyes
Сега Ема ме хвърли в размисъл за лака. Определено трябва да лакирам столовете, че вече някои от ръбчетата им са обелени Confused, а ги шкурих повечето части до дърво. Препоръчайте друг - изпробван да не жълтее. И аз смятах да е на Лакпром - по препоръки от тук.

# 380
  • София
Мимозке, а бял корпус, бели чекмеджета/вратички и тъмен кант? Гледам кантовете на гардероба са ти тъмни - на полиците  Rolling Eyes
Peace

И аз щях да питам за лак... И да се оплача от Аквис, взех го точно по препоръки, че прави здраво покритие. Е да, обаче цвета Слонова кост стои точно като сопол в кутията /извинявам се за сравнението/ и на пробвана повърхност след три ръце няма никакъв цвят! 12 лв на боклука, ще ходя до Бриколаж за Сократес.

# 381
  • София
  Ема, а имаш ли наблюдение как стои бялото на сократес мат и гланц. Не ми се иска да лъщи, но и не искам да изглежда тебеширено за една масичка, та какво ще ме посъветваш за здравина и визия...  newsm78  Praynig

# 382
Мимоза, ах, гардеробът е чудесен  bouquet! Страхотно сте се справили, шапка ви свалям!
Значи, ако беше чисто бял според мен щеше да е още по-добре, но аз не обичам двуцветни мебели (сигурно щото у нас всички са такива Mr. Green), та в този ред на мисли бих боядисала шкафчетата бели, и евентуално само дървените декоративни лентички във венге, с идеята при нова муза - всичко в бяло.
Скрит текст:
Ей, много го обичам това бяло и не ми омръзва и това е!

# 383
Благодаря на всички ви за високата оценка!
Stef4o, мебелите в стаята са мнооого...по принцип обичам да имам пространство и изхвърлих доста багаж, но от това, което е като мебел в спалнята не мога да се лиша в момента, защото и в детската правих чистка и реално за багаж там остана гардеробче с три рафтчета и 2 чекмеджета Grinning
Та в този ред на мисли, ако всичко е бяло ще ми дойде в повече, опасявам се да не изглежда стерилно. Лайсните за които говориш вече изкормих, някак не ми стоят до дръжките, а други кантове няма, освен челцето на горната плоскост Sad
ММ тази сутрин ми казва черни отвсякъде с бели лица, но ме е страх да не почерня стаята като цяло...

# 384
Катри, аз между мат и гланц разлика не намирам, освен в цената (гланца е с 2 лв. по-скъп). В бялата стая дюшемето е с гланц, а нощните шкафчета и таблите на леглото с мат. Разликата идва от начина на нанасяне, когато се нанася с четка, стои по-лъскаво, гланцово, гладко, а когато се нанася с мече, покритието става на микроскопични капчици, които придават по-матова, като кадифе текстура.

# 385
  • София
   Точно това ми трябва - като кадифе, но ме беше страх да не е тебеширено матовото. Много благодаря!  Hug

Мимоза, в детската мебелите са бели и се родих, в хола и стаята черни и всяка прашинка личи. От практична гледна точка също бялото е по - добре според мен. Измисли как да ги вържеш с гардероба - ако не се вижда кантче може с черни дръжки или черна линия някъде...

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 09:02 от katri

# 386
  • Бургас
Мимоза, а чернен корпус отстрани, а отгоре и челата бели, с цел по-лесно почистване

# 387
Мимоза, а чернен корпус отстрани, а отгоре и челата бели, с цел по-лесно почистване
Да, това също съм го мислила...изцяло черен корпус отпада тотално значи.

# 388
  • Точно където трябва
Момичета, акрилната боя безвредна ли е за бебета? На водна основа ли се води или тази на водна си е друга?

# 389
Ами не знам дали има боя,в друга тема ми казаха да пробвам с такава гъба  newsm78 http://www.becleany.com/%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D … %D0%B1%D1%80_3646 ама не съм срещала такава по магазините  newsm78 Embarassed

Продават такива в Jumbo и Lidl.

Общи условия

Активация на акаунт