Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 900
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
И за да не е съвсем спам, какво ще кажете за идеята да пребоядисам два   такива стола:
Скрит текст:
Rolling Eyes Те са резедави, на 15+ години, вече не са гланцови, а направо мат са станали, искам ги белички

Не виждам добре какъв е материалът, но ако е пластмаса, имай предвид, че с времето тя старее и става чуплива, особено ако стои на слънце. Прецени дали няма да ти е по-изгодно просто да си купиш едни нови белички.
Много благодаря на всички, които ми отговориха!   bouquetДнес имах ангажимент с голямото дете и не успях да стигна до Бриколаж, но поне си направих списък с материали за първия ми опит. Утре ще пазарувам. Кажете, пропускам ли нещо?

- шкурка или скоч брайт
- обезмаслител
- Боро контакт
- четки (какви)
- ръкавици (да или не и ако е да - какви?) Прежалих маникюра, ама все пак...  Mr. Green

- акрилна боя Сократес - мат
- ваничка за разреждане

# 406
Да кажа от краткия си опит:
-четките да са с изкуствен косъм, защото другите се скубят. Дебелина и ширина по твоя преценка според това, за което ще ги ползваш - според мен поне 2 или 3 различни.
-късокосместо валяче - моето е 10см, бях купила и по-малко и на друга фирма, но ми оставя власинки по боята и го зарязах. Това, което ползвам до колкото разбрах е полско. Ако решиш да си купиш няколко купи си едно с дръжка, а останалите само мечета, можеш да си ползваш същата дръжка.
-боя съм разреждала само веднъж за бялата маса и въпреки, че не е Сократес и е гъста се нанася много лесно и върви като масло Grinning Не виждам смисъл да минавам 3 ръце след като постигам отличен резултат и с 2.

# 407
  • Точно където трябва
mentolka, много изчерпателно, благодаря!

# 408
  • Варна
mentolka, много изчерпателно, благодаря!
Моля  Hug
Ако имаш още въпроси питай. Знам, че не винаги отговаряме веднага, но наистина през две-три страници се пита едно и също а не може да се отговори с две думи.
Дерзай, и после да споделиш резултата  Peace

Мимоза, поздравления! Много труд, но стаята е неузнаваема   bouquet
Аз бих направила нощните шкафчета и другите мебели изцяло бели и монохромни, бих вкарала цвят в стаята с аксесоари и текстил. Покривката на леглото е идеална  Wink

Раличка, боядисвала съм плот на пластмасова маса с акрилна боя. Също беше станал матов и грапав. Не бих казала, че стана идеален, просто леко го освежих. Отгоре има стъкло, което го предпазва, но отстрани се лющи, което всъщност изобщо не ме дразни - нормална състарена маса  Grinning

# 409
  • София
Моля посъветвайте ме от къде мога да си намеря два палета в София (европалети, нови или запазени) за едно диванче. Звънях в една фирма, но продават само по-големи количества.   bouquet

# 410
-боя съм разреждала само веднъж за бялата маса и въпреки, че не е Сократес и е гъста се нанася много лесно и върви като масло Grinning Не виждам смисъл да минавам 3 ръце след като постигам отличен резултат и с 2.

Не е съвсем така. По-добре 3 слоя с разредена боя, отколкото 2 с гъста. Така поне казват специалистите. По-тънко нанесеното покритие е по-здраво във времето. 

# 411
  • Варна
Здравейте, включвам се в темата с нужда от малко напътствия, макар че няма да преправяме стари мебели. Поръчахме си детско легло от чам, с чекмеджета отдолу. Чекмеджетата са отгоре с капаци/вратички и приличат по-скоро на плитки ракли, но ще се наложи да си ги до-обработим, защото всички ръбове и ъгли са остри - не са обработени въобще и не ни харесва. Мислим да ги зашкурим на ръка за да постигнем някакво заобляне - според вас възможно ли е да се получи добър резултат? След това ще ги омаслим, четох че става добре с четка, пестеливо нанасяне на маслото и забърсване на излишното, ако се наложи. Приемам всякакви съвети и предложения Simple Smile

# 412
И аз имам нужда от напътствия...какво мислите за боядисването с пистолет. Ще има в Лидъл, та му се чудя!

# 413
  • София
Моля посъветвайте ме от къде мога да си намеря два палета в София (европалети, нови или запазени) за едно диванче. Звънях в една фирма, но продават само по-големи количества.   bouquet
Борса Слатина ти е най-близо. Разходи се по складовете и питай, все някой ще се навие да ти продаде. Има едни фалшиви палета, леки и слаби! Гледай да има печат на самото пале и да тежи поне 20-на кг, тогава е истинско  Wink Като цена за старо - 10-12-13 лв макс  Peace

# 414
Дами, благодаря ви за мненията за пластмасовите столове. Въпросът е, че са здрави, не са като тези най-евтините в момента, да кажем. Явно за времето си са били от по-скъпичките. Ще се пробвам да видим какво ще излезе.
Този уикенд с мъжо ще си направим шезлонг(и) за двора, вчера се сдобих и с един страхотен плат за възглавниците му на смешна цена - 1.49лв/ л.м  Laughing Ако резултатът е сполучлив, ще се похваля тук. Имам за показване и едно легълце за кукли - на колелца, направих го от една дървена щайга, и него ще щракна.
Пропуснах да отбележа страхотната метаморфоза на Годзила-та   bouquet Чудесна е  Heart Eyes Имам подобна складирана, ще я ползвам, но мислех само базата да й използвам, защото ми се виждаше много време- и трудоемко да шкуря и боядисвам многото врати, сматах да използвам тежка плюшена завеса, но Мимоза ме вдъхнови за приключението  Grinning

# 415
И аз имам нужда от напътствия...какво мислите за боядисването с пистолет. Ще има в Лидъл, та му се чудя!
Включвам се и аз в темата ви със същия въпрос. Що се отнася за мебелите, направо обожава старите, за  жалост в къщи нямаме такива. Много скоро ще се сдобия обаче със стол и маса от желязо. Тогава ще се допитам до вас как могат да се боядисат.

# 416
  • Пловдив
Боядисването с пистолет изисква опит за равномерно нанасяне на боята. И като боядисвате пръска всичко наоколо - по бояджията, по боядисвания обект и в помещението което сте. Ако искате любителски да си боядисате стол на терасата набързо - няма да стане.

# 417
А и пистолета за изпръскване изисква и компресор за сгъстен въздух... освен всичко останало.

# 418
Rallichka, благодаря! Радвам се, че съм те вдъхновила Grinning
Да, труда не е малко, но определено си заслужава! Тази вечер в стаята ми греят две чисто бели нощни шкафчета и една ракла  Heart Eyes Стоят толкова нежно и елегантно Hug
Давам си няколко дни почивка и въпреки, че днес изчистих и постелих ще разтурвам отново...чакат ме още цяла спалня и два не малки шкафа  Crazy
Днес бърсах, боята е на седмица и не помръдна, очаквам до месец според указанието да стегне тотално и да се получи наистина здраво покритие Simple Smile

# 419
  • София
Rallichka, благодаря! Радвам се, че съм те вдъхновила Grinning
Да, труда не е малко, но определено си заслужава! Тази вечер в стаята ми греят две чисто бели нощни шкафчета и една ракла  Heart Eyes Стоят толкова нежно и елегантно Hug
Давам си няколко дни почивка и въпреки, че днес изчистих и постелих ще разтурвам отново...чакат ме още цяла спалня и два не малки шкафа  Crazy
Днес бърсах, боята е на седмица и не помръдна, очаквам до месец според указанието да стегне тотално и да се получи наистина здраво покритие Simple Smile
  Снимки! Снимки! Снимки-и-и!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт