Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 935
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Мимоза, а чернен корпус отстрани, а отгоре и челата бели, с цел по-лесно почистване
Да, това също съм го мислила...изцяло черен корпус отпада тотално значи.

Мимоза, не знам какви са ти нощните шкафчета, слагам малко снимки за идеи:

Скрит текст:

Тук бяло с венге

И други:

Двуцветни детски, пак за идеи и хрумки.

# 391
Ами не знам дали има боя,в друга тема ми казаха да пробвам с такава гъба  newsm78 http://www.becleany.com/%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D … %D0%B1%D1%80_3646 ама не съм срещала такава по магазините  newsm78 Embarassed

Продават такива в Jumbo и Lidl.
Благодаря ти ,ще проверя ...че стената е с много наситен цвят и ме е страх да не се изтърка ...

# 392
Миньон а за обезмаслител какво ще ползваш?

newsm78 Не знам... Задължителен ли е обезмаслителят? В технологията, описана от Ема, не видях обезмаслител... Тук си имам Meglio, който ползвам за почистване на кухнята- може би ще трябва да взема една опаковка и за къщата. Вие какъв ще препоръчате? Извинявам се за тъпите въпроси, но кои са задължителните стъпки (слоеве) при пребоядисване на мебели? За столовете си мислех, че върху нелакирано дърво боята директно ще хване, евентуално с леко зашкурване. После видях, че вместо да шкурите големи повърхности, директно нанасяте Боро контакт, което ми хареса като по-мързелив вариант.  Laughing
Добре ще е днес да си го изясня този въпрос, защото довечера планирам пазар в Бриколаж. Най-късно утре да се заредя с всичко необходимо и после -  travel

# 393
  • Точно където трябва
Тук някаква затворена секта ли е, че не отговаряте на нови ентусиасти?

# 394
Миньон, Ема е казала че първо е измила добре с обезмаслител, след това другото....
А аз препоръчвам да матирате (надраскате финно) лака първо със скоч брайт (или друго) за да има за какво да се захване боята,
след това с обезмаслител за да бъде чиста повърхността
и тогава започване на боядисването...... дали с грунд за дърво и после боя   или   Боро контакт и после боя ..... всеки сам решава

# 395
  • от Луната
Не е затворена секта  Naughty Просто момичетата са писали хиляди пъти едно и също нещо и явно вече им е писнало. Обезмаслителя не е задължителен и няма значение марката. Ползва се за по-добро почистване на повърхността преди нанасяне на борото или боята, за да няма после проблеми. Аз чета отдавна темата и се възхищавам на всички творения, но понеже съм с 2 леви ръце, не смея да се похваля с това, което аз сътворих. А преди да премина към сътворяването доста четох. Има отговори на всеки един въпрос. На ТВ шкафа който правих даже и не шкурих нищо. Просто измих с обезмаслителя, нанесох 1 ръка боро и след 2 часа почнах с ръцете боя, докато ми хареса покритието и се получи прилична мебел за детска  Mr. Green

# 396
  • Бургас
Момичета, акрилната боя безвредна ли е за бебета? На водна основа ли се води или тази на водна си е друга?
Не е секта, а място за отмора и споделяне. Всеки се включва с каквото може и знае. Не очаквай някой да седи денонощно пред компютъра и да е компетентен по всички въпроси в темите. Отдавам реакцията ти на хормоналния дисбаланс след раждането, но да напомня, че агресивното включване в нечий разговор, било то и форумен е желателно да е по правилата на форумното общуване.
На самата боя какво пише, няма ли указания състав?

# 397
  • Точно където трябва
Странно как след 2-та ми въпроса никой не ми отговори, но сега не пропускате. Не, няма агресивност, просто не съм наясно с правилата в темата.

# 398
elliee, аз ще се включа за акрилната боя като пълен аматьор, но все пак: прочети упътването, ако пише че се разрежда с вода , значи всичко е Ок за бебето, ако обаче е необходим друг разредител, тогава търси друга боя.

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 14:15 от Bunnyslava

# 399
  • София
elliee въпросът ти е от преди няма и 2 часа, не всички, компетентни в темата са онлайн нонстоп!!!!!
Водоразтворимите /акрилни, акрилатни/ бои са безвредни, смело боядисвай!
Момичетата препоръчват най-вече Сократес, най-лесно се намира в Бриколаж. Има и няколко вида гръцки в специализирани магазини, също много добри, може и тониране да ти направят.
Аз лично два пъти се разочаровах от Аквис http://www.megachim.com/show_product.php?prod=36, повече никога няма да взема!
Тази бяла ми хареса много http://www.megachim.com/show_product.php?prod=69, а тази http://www.megachim.com/show_product.php?prod=68 е супер покривна, има много хубави цветове, но моите неща, боядисани в черно, лепнат, сякаш не изсъхва добре /минал е месец вече/

За в бъдеще ще ползвам Сократес като изпитана.
Успех и на теб  Peace

# 400
  • Точно където трябва
elliee, аз ще се включа за аклилната боя като пълен аматьор, но все пак: прочети упътването, ако пише че се разрежда с вода , значи всичко е Ок за бебето, ако обаче е необходим друг разредител, тогава търси друга боя.
Нямам боята. Просто в една фирма за мебели исках дадено изделие да е с боя на водна основа, че е за бебе, а те ми отговориха, че са акрилни. Което би трябвало да означава, че е нещо различно. А на мен ми се върти в главата, че са на водна основа. Затова реших да питам тук. После щях да отида в някой магазин и да питам там...
sofyia, този въпрос е от преди 2 часа, предния от преди 10-тина дни, после друго момиче попита нещо, но не получи отговор и така...няма проблем, никой не ми е длъжен, разбира се. Отговорите са въпрос на желание преди всичко.

# 401
Ел, аз на теб лично ти отговорих по този въпрос, който беше поместен в темата за мебелите от палети, до колкото си спомням. Ако не ти се чете, или искаш информация от няколко източника, за да е потвърдена, това е друга тема. Много остро влизане направи  Crazy

И за да не е съвсем спам, какво ще кажете за идеята да пребоядисам два   такива стола:
Скрит текст:
Rolling Eyes Те са резедави, на 15+ години, вече не са гланцови, а направо мат са станали, искам ги белички  Heart Eyes Дали ще ми захване боята само се чудя? или и тук с Боро-то трябва да действам  Rolling Eyes

# 402
Мимоза, а чернен корпус отстрани, а отгоре и челата бели, с цел по-лесно почистване

Скрит текст:

Тук бяло с венге

И други:

Изгледах стотици снимки в нета и всичко що е черно е с бяло лице или чисто черно Sad
Шкафчетата са обикновени с 3 кешмеджета Grinning
Двете шкафчета+6 бр. Чекмеджета+раклата днес ги вапцах в бяло щото така и не можах да реша, та да имам варианти. Опасявах се от шокова ситуация след работа, но ММ реши да ми се довери напълно и ме оставя да творя :p
Възхищава се сам на своя принос в цялата идилия, но по-важното е, че вече не съм сама в лудостта си!
Идеите ще разгледам по-късно или утре от настолния, че през мобилния не ми отваря Sad

Чудя се кво ще правя с оранжевата покривка на спалята-нещо не ми се вързва, а дадох за нея цели 54.00лв. Sad

# 403

Скрит текст:

Тук бяло с венге

И други:

Изгледах стотици снимки в нета и всичко що е черно е с бяло лице или чисто черно Sad
Шкафчетата са обикновени с 3 кешмеджета Grinning
Двете шкафчета+6 бр. Чекмеджета+раклата днес ги вапцах в бяло щото така и не можах да реша, та да имам варианти. Опасявах се от шокова ситуация след работа, но ММ реши да ми се довери напълно и ме оставя да творя :p
Възхищава се сам на своя принос в цялата идилия, но по-важното е, че вече не съм сама в лудостта си!
Идеите ще разгледам по-късно или утре от настолния, че през мобилния не ми отваря Sad

Чудя се кво ще правя с оранжевата покривка на спалята-нещо не ми се вързва, а дадох за нея цели 54.00лв. Sad

# 404
  • Варна
elliee, ще се опитам да отговоря:
Там където искаш дървесен/орехов цвят, най-добре е да се махне изцяло старото покритие. Ако само надереш лака и лакираш отгоре с друг цвят орех, рискуваш двата лака да направят реакция и да стане на шупли. Байц също се ползва на чисто дърво, той е само за промяна на цвета, след това трябва лак. Да предупредя байца орех на Лакпром (който масово се продава) дава много тъмен цвят, аз го разреждам 1 към 2 с вода.
За сваляне на лака, за мен най-лесно с шкурка. Пробите ми с други методи са били не особено удачни...
За плътен цвят - прочети една две страници назад, технологията Бороконтакт - боя на водна основа - акрилна, акрилатна... всъщност не знам дали има и каква е разликата, но и двата вида са на водна основа. За безвредност за бебета, не мога да гараннтирам. Има специални бои за детски играчки и мебели, не мога да препоръчам... само съм срещала по каталозите.

Ето една тема, стара е, но нещата едва ли са е променили много, така че ще ти даде насоки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=237991.0;topicrefid=20

Общи условия

Активация на акаунт