Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 852
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте момичета, имам една молба към вас - имам едно антре от чам, което боядисах с по-тъмен лак, не че стана лошо, но е много лъскаво от лака! Можете ли да ми препоръчате вариант за обработка на чам, който вече е лакиран....

# 511
AMARIA леко надраскваш с шкурка, после  слагаш бороконтакт и след 1,5 - 2 часа боя мат-акрилна.

# 512
AMARIA леко надраскваш с шкурка, после  слагаш бороконтакт и след 1,5 - 2 часа боя мат-акрилна.

Много благодаря   bouquet

# 513
Здравейте.

Изчетох част от предишни теми и малко от тази. Страхотни неща правите!  Hands Clap Изкуших с еи веднага се вклювам за съвет пък ддано някой ми обърне внимание  Embarassed

Купихме с мъжа ми нов апаратмент. Искаме с малко средства да го направим по наш вкус. В спалните и хола има дюшеме. Аз винаги съм мечтала за дюшеме, но се оказа, че това много скърца.....Както и да е , ще го байцваме и лакираме. Четох в предишна тема за осмо и маслата , но малко с епритеснявам от ефекта.

За трапезарията качвам снимки:

Идеята ми е да боядисаме стените - ламперията в бяло, а тавана да се прелакира в по-тъмен нюанс. Масата, сгъвамеите и бар столчета ще боядисам също в бяло. Под масата ще сложа килимче , което да бъде в синхрон с възглавнички за столчетата и може би завеси.

Много , много се надявам да ми дадете и други идеи. Много вдъхновена се чувствам от темата и бих искала да освежа старото, което може да стане прекрасно!

Очакваме бебче най-после Simple Smile Затова ми се иска и по-простички идеи, но красиви, за да можем да ги изпълним, дори и аз в моевто състояние Simple Smile

Поздрави

По въпроса с дюшамето. Щом скърца е по- добре с масло. С маслото дървесината така да се каже омеква малко, а в същото време се импрегнира. Осмото е най- удачния вариант, защото можеш да избереш цветно и да избегнеш часовете байцване. Но може да не ви е финансово изгоден. По- бюджетния вариант е байц в желан цвят и отгоре Бг- масло на Лакпром. С добри параметри е, вече 2-ра год. имам мебели с него и не са мръднали. Байцовете, ако ти се сторят скъпи, можеш да замениш с мнооого разреден вариант  цветен латекс или акрилатна боя. изчакваш да изсъхне напълно и тогава омасляваш с безцветното масло.
По въпроса с ламперията и тавана. Същото като с дюшамето, особено ако търсиш прозирния ефект на дървесните нишки и шарки. Тавана бих направила бял, а ламперията слонова кост или бреза /цветовете на маслото Осмо/. Предполагам, че квадратите между плочките на пода са ти екрю или нещо подобно, но не са бели? Ако са екрю, ще се вържат със стените от слонова кост. Краката на масата и столовете, както и облегалките- също в сл. кост или бяло, а плота и седалките- в орех /байц + масло/.
Ако искаш повече насоки или мнение от дизайнер /тук е с ник Миоки/, заповядай в групата https://www.facebook.com/groups/245497108902829/

# 514
Здравейте момичета, имам една молба към вас - имам едно антре от чам, което боядисах с по-тъмен лак, не че стана лошо, но е много лъскаво от лака! Можете ли да ми препоръчате вариант за обработка на чам, който вече е лакиран....
Каква обработка? Искаш да остане с лак, но не лъскав или искаш да боядисваш в цвят?

# 515
Не искам да е лъскаво... искам да си стане едноцветно... Или нещо като постарено - бяло и сиво... нещо такова

# 516
Сваляш максимално лака. Вземи си от някъде вибро или делта шлайф. С шкурка от 120 до 180. После накисваш във винен оцет от най- ситната домакинска тел за няколко часа. Колкото по- тъмно сиво искаш, толкова повече киснеш телта. Прецеждаш и ползваш адската смес за байц. Като изсъхне хубаво минаваш с разредена акрилатна боя- мат или сатен. Гланц или супер- гланц ще лъсне отново. Минаваш с почти суха четка, леко натопена в разредената боя, възможно най- пестеливо. След пълното изсъхване на този слой преценяваш дали искаш по- бяло и ако да- повтаряш с вече неразредена боя, но пак пестеливо. Ако боята е на дебел, плътен слой, ще се наложи отново да пускаш шлайфа.
Пробвай някъде на закътано място вариантите и ще избереш сама.
Ето ти тъмно- сиво- бял вариант по тази технология http://media.snimka.bg/s1/2176/030595817.jpg?r=0

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 14:03 от СедеФка

# 517
Седефче, личи си , че имаш опит в тези неща!

Техники ме интересуват и благодаря з асъветите. Само да попитам относно Осмото - с него ще се вижда ли дъврото или ще стои като боядисано.
Аз мислях да направя нещо такова,

като заменя рамките на вратите с дебели, сложа високи подови цокли, тавана също, а стените ще са цвета на малките плочки по пода.

Благодаря за съветите!

А относно байца от накисната метална четка, какъв му е ефекта, каква е целта, защо точно така?

# 518
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D … p;ved=0CEEQ9QEwAg
Линка е дълъг като магистрала Joy мноУ съм зле в тези неща, но пък ще ти даде представа за цветовете на обработени с Осмо мебели. На първа ръка е полу- прозрачно, на втора ръка става почти плътно, но не съвсем. Ако искаш да ти остане на 1-ва ръка, втората трябва да е с безцветно масло, което може и да е българско  за по- евтин вариант.
Смисъла на оцетната техника за състаряване е в естествения цвят и текстура, все едно дървесината е престояла навън, на дъжда с години, което не може да се постигне лесно с байц. Втората причина е също финансова, особено за големи площи като тавани и ламперии. Вместо 10 шишета байц по 3лв, ще купиш 3 л оцет и 3 домакиски телчета за 3лв общо.

# 519
Пак ти благодаря за отговора. Ламперията , вече съм сигурна ще боядисам в цвят, по-точно в 2 цвята, а паркета, най-вероятно с ОСМО.

Благодаря и на  Mimozka, но прерязването мисля ще е сложно като изпъление , а и включва шпакловка на стени после.....

# 520
mimikona, все пак обмислете и прерязване, съгласна съм с Мимозка.
Инае за боядисването - много хубаво ще стане така, както предлага СедеФка  Simple Smile

Моите шкафчета са готови.
Плътно бялото за детската.
А това е вратичката от другото, което ще е в спалнята и исках да е като леко състарено Simple Smile

# 521
  • София
Здравейте и от мен,
тъй като четох в стара тема за боядисване на подови плочки предложение да се използва боя за бетон, бих искала да попитам - каква боя за бетон препоръчвате?

# 522
Сваляш максимално лака. Вземи си от някъде вибро или делта шлайф. С шкурка от 120 до 180. После накисваш във винен оцет от най- ситната домакинска тел за няколко часа. Колкото по- тъмно сиво искаш, толкова повече киснеш телта. Прецеждаш и ползваш адската смес за байц. Като изсъхне хубаво минаваш с разредена акрилатна боя- мат или сатен. Гланц или супер- гланц ще лъсне отново. Минаваш с почти суха четка, леко натопена в разредената боя, възможно най- пестеливо. След пълното изсъхване на този слой преценяваш дали искаш по- бяло и ако да- повтаряш с вече неразредена боя, но пак пестеливо. Ако боята е на дебел, плътен слой, ще се наложи отново да пускаш шлайфа.
Пробвай някъде на закътано място вариантите и ще избереш сама.
Ето ти тъмно- сиво- бял вариант по тази технология http://media.snimka.bg/s1/2176/030595817.jpg?r=0

Тази технология важи ли и за метал? Имам стол железен и искам да постигна точно този ефект.
Безкрайно интересна е темата и има големи специалисти тук   bouquet

# 523
Привет момичета, включвам се за съвет при вас. Та харесала съм си шкафче, от тези пластмасовите, които се продават в магазинчетата за 1 лев, обаче намирам модела който ми харесва само в кафяво, а искам да е бяло. Та мога ли да боядисам пластмасовото шкафче в бяло и коя боя да си купя? Искам да е мат, за да не си личи много, а и не много искрящо бяло. Да търся ли боята като спрей или и с четка ще се получи? Ето такъв шкаф търся, но го намирам само в кафяво: http://olx.bg/photos/ad/19504045/1/

# 524
Човече, да си призная шкафа ми харесва повече на снимката, на която е с 1-2 ръце боя, не плътен. Въпреки, че няма пък да се върже с околните мебели. Вратичката е добре, но може да стане още по- добре като я пипнеш тук- там по ръбчетата с шкурка над 220, абе направо с водна. Или пък с домакинска ситна тел лекинко с пръста в дълбочината на кръговете.

ani_4ka, не съм пробвала върху метал, но надали ще стане, най- много от оцета да се окисли метала и да преобладава ръждата Thinking За метал има невероятни цветови ефекти на Хемърайт. Какво искаш да постигнеш, снимки имаш ли?

mimikona, като каза в 2 цвята се замислих. Можеш да отцепиш ламперията в долната част от горната, да се получи като отделен цокъл. Да байцваш и омаслиш в орех, като плота и седалките масата и столовете, като первазите на вратите и пода. Горната част на ламперията и тавана може тогава вече да са в 1 светъл нюанс- бяло или слонова кост, зависи колко голям контраст ще предпочетеш между светло/тъмно. Така ще имаш визуално повдигане на тавана и простор. А всичко, което ще закачиш на стените ще се откроява на светлите на стени. Мммм, ще стане мнооого добре Peace  Ето тук /3-4 снимки/ можеш да видиш контраста на искрящото бяло с байц орех и бг- масло http://pimpa.snimka.bg/daily/ludostta-i-strastta-na-edna-kloshar … a.432529.31699198
Масата е правена от мен, на мама от форума bowuu

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 16:02 от СедеФка

Общи условия

Активация на акаунт