Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 876
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Аз боядисвам с късокосместо, не помня дали съм споменала, но купих на различни фирми и едното беше некачествено и се скубеше, а другото полско и с него боадисах всичко! Презапасих се с 2 пълнителя, използвах единия за черното, а другия още не съм щото пурвия още си е жив Grinning
Топиш хубаво от всички страни и оцеждаш в наклонената част на ваничката - до усет е, само да кажа, че ако валяка е твърде сух оставя следи като петна и стои неравномерно. Пробвай с повечко материал и разнасяй - ще усетиш, сигурна съм! Simple Smile

# 481
Уж и аз така с ваничката,като сложа повече се разтича,после обирам като луда. Като е по-сухо,едно промазано. Днес каквото стана стана,разсърдих му се и го зарязах,утре като е изсъхнало ще видим.

# 482
  • София
той е тъмен гардероб и от тея старите вградените(не знам дали се сещате,едно време какви имаше в коридорите) и понеже сега ще правим основен ремонт искам нещо ,което да не го закачам следващите няколко години.И то в светли тонове,че коридора и без това е тъмен.
Преди 2 години такъв гардероб го боядисах с бял латекс и стана много добре - покри навсякъде. Преди това го минах с шкурка на ръка  разбирай, че почти не бях свалила лака. Още е бял. Даже и с лак не го запечатах, че съм с две момчета и да мога лесно да заличавам следите от велосипедни гуми например, но така или иначе не съм мазала повторно до сега. Успех и на теб.
За такъв гардероб ли става дума?
http://prikachi.com/images.php?images/380/7434380q.jpg
Налага ми се да го освежа. Чудя се, дали да го боядисам или да го облепя с фолио?! Пода е релефен, графитен гранитогрес.
Скрит текст:
Мисля стените да са боядисани с латекс, като една от тях да е с тапет с акцент, който да е в цвят на пода- някакво райе или цветя... нещо в слонова кост, по-светло сиво (сребристо) и графит. Но, като се замисля - за да не е прекалено "студено", сивото спокойно би могло да се комбинира с  Rolling Eyes защо не и с розово или лилаво. Ще се радвам на идеи Simple Smile
Чудя се, след като пода е матов, гардероба също ли да е матов или ще пасне, ако е гланциран. Как мислите?
Същият е гардероба. Стените ми са сиви раирани тапети - сиво, черно и бяло, шкафчето за обувки е състарено с оцетната техника - за мен е добре. Нямам нищо лъскаво, но ти си знаеш как обичаш да те е.

# 483
mimoza7710,  разгледах страницата на Хронотекс. Наистина предлагат бои за всякакви цели. Но не открих представител за България. Ако не те притеснява би ли споделила къде могат да се намерят в София? На мен ми предстои подобна на твоя гардероб "Годзила", но библиотека-секция, която е венге и е 4 метра на 2.40 височина. След ремонта искам мебелите ми да са бели и след като видях какво си сътворила получих доста кураж, че не се налага да оставя този мастодонт кафяв, а може да бъде променен. И понеже алкидната боя на водна основа, която си използувала изглежда много надеждна като покритие за подобен тип мебели, ми се иска да узная от къде бих могла да си я закупя. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

# 484
Моето гардеробче е с размери 3м./2.80м.  Crazy
Боята е Хротекс, а не Хронотекс  Peace
Напиши в гугъл Хротекс София и ще ти излязат доста адреси на магазини предлагащи продуктите им.
Artex Eco също е техен латекс, както и Xtra - това ще те улесни в търсенето.
Тази боя е нова като продукт и ето тук например я има в алкиден вариант, но с алкиден разтворител! На страницата има 3 адреса на магазини за София. Отиди на място и питай за Ultralac AQUA
Аз я купувам от магазин предлагащ автобои и тониране на автобои.
До колко е надеждна боята....да, надеждна е върху дърво! Да не забравяме обаче, че става въпрос за ПДЧ, което има ламинат или меламин т.е. сякаш да мажеш върху мебелно фолио, но малко по-дебело и здраво  Mr. Green Предвид предназначението на тези мебели обаче, стига това покритие да не е подпухнало боята си стои. В противен случай ще изпада заедно със старото покритие! Дървото е поресто и боята поема докато покритието на ПДЧ-то е плътно и гладко като структура! Точно за това полагаме грунд.
Съветвам те да:
1. Свалиш подвижните части на гардероба и ако има поддигнати кантове да премахнеш до здравата част и да зашкуриш ръбчетата, за да няма разлика във височината или да ги смениш изцяло / на мен само за кантиране на всички вратички ми искаха 120лв./
2. Ако вратите са ти твърде плътни като моите решете проблема ПРЕДИ боята.
3. Ако ще сменяш дръжки по възможност ги купи предварително и ако не паснат на мястото на старите или отворите на старите са твърде големи запуши старите дупки като направиш "клин" и кит за дърво. Разпробийте новите дупки.
4. Надраскай с фина шкурка /аз ползвах 180/, грундирай, боядисай.
5. Окачете вратичките /предполага се, че до това време ще си боядисала и корпуса/, монтирайте дръжките и се радвайте на новия си стар гардероб!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

пп. Не забравяйте да изчислите колко пари спестихте  Mr. Green

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 07:07 от mimoza7710

# 485
  • София
 Bunnyslava прекрасно е станало легълцето  Heart Eyes

Melany99 благодарим за разяснението, наистина беше много полезно! Въпреки че е много странно алкидната боя да е водна, но явно производителите са искали да си оставят старото име  newsm78 Сега пък възниква въпросът - дали прави по-здраво и надежно покритие от акрилните  Thinking

Мимозка супер спец си станала и си много, много полезна!  Peace

Аз все още се размотавам и само ви се радвам  Laughing Всъщност разбутахме едната тераска и сега чакам мъжО да приключи с грубата работа, за мен мазането. Правя дребни нещица - боядисване на кошнички, саксийки...

Лек и спорен ден на всички майсторици  Peace

# 486
А дано е спорен наистина!
От 7.00ч се боря с 9 дупки в 10см-ов дунапрен  ooooh! То хич не било лесна работа...няма рязане ни дупчене, счупих си и макетния нож ooooh! Дано докарам приличен краен резултат, че взех да се плаша Sad
Пробвах и ел такера - и той бичи като за световно! Трябва да се усъвършенствам и да регулирам собствения си натиск,  че скобите или потъват в дървото или стърчат. Май и тук грешки не са позволени. Не знам как ще правя корекция, ако се наложи да извадя скоба  #Crazy

# 487
Здравейте.

Изчетох част от предишни теми и малко от тази. Страхотни неща правите!  Hands Clap Изкуших с еи веднага се вклювам за съвет пък ддано някой ми обърне внимание  Embarassed

Купихме с мъжа ми нов апаратмент. Искаме с малко средства да го направим по наш вкус. В спалните и хола има дюшеме. Аз винаги съм мечтала за дюшеме, но се оказа, че това много скърца.....Както и да е , ще го байцваме и лакираме. Четох в предишна тема за осмо и маслата , но малко с епритеснявам от ефекта.

За трапезарията качвам снимки:

Идеята ми е да боядисаме стените - ламперията в бяло, а тавана да се прелакира в по-тъмен нюанс. Масата, сгъвамеите и бар столчета ще боядисам също в бяло. Под масата ще сложа килимче , което да бъде в синхрон с възглавнички за столчетата и може би завеси.

Много , много се надявам да ми дадете и други идеи. Много вдъхновена се чувствам от темата и бих искала да освежа старото, което може да стане прекрасно!

Очакваме бебче най-после Simple Smile Затова ми се иска и по-простички идеи, но красиви, за да можем да ги изпълним, дори и аз в моевто състояние Simple Smile

Поздрави

# 488
Здравейте.

Много , много се надявам да ми дадете и други идеи. Много вдъхновена се чувствам от темата и бих искала да освежа старото, което може да стане прекрасно!

mimikona , добре дошла   bouquet, права си, че е вдъхновяваща темата. Можеш да си цитираш постинга и в темата  Интериорен стил по аматьорски, тъкмо ще събереш повече предложения. Само нещо снимките не виждам........ newsm78

А, вече ги виждам! Peace

# 489
Благодаря! Simple Smile
Ами аз ги оправих уж.  newsm78 И достъпа също. Виждаш ли поне линковете? Те не се отварят или нищо не се вижда?

# 490
Мимоза, Огро-о-омно благодаря за подробната информация. Когато направя библиотеката непременно ще постна снимка. Не се притеснявай за тел-бода - можеш да го махнеш и с тъничка минусова отверка.. Когато правихме нашия борд първо опънахме плата върху дунапрена, подгънахме краищата към гърба и ги так-нахме с телбода. После с кредичка - подходящ цвят за плата си определихме къде ще бъдат копчетата с точки върху които щракнахме още по-един по-малък таг. На края аз с една малка игличка прекарах по-2-3 бода за фиксиране на копчетата. И готово- вече 8 години я ползуваме без проблем.

# 491
Мимикона, наистина е по-добре да потърсиш съвет в темата за интериорния стил по аматьорски. Там момичетата ще ти помогнат с охота. По мое мнение идеята ти е добра, само ми се струва, че един тъмен таван ще създава усещане за прихлупеност.

# 492
Ами аз се интеревувам и от интересни идеи, методи на състаряване, които може би някои от вас имат........нещо, което не ми е попадало пред погледа Simple Smile Особено за масата и столчетата.......там бих се заиграла........за ламперията най-просто ми стои пребоядисване , за да дам простор на помещението, че сега е много "дървено".

А тавана ми се иска да напомня на къща.......то не, че прилича на снимката,знам и , че на снимката тавана е по-висок, но се надявам на добър ефект. Даже и фалшиви гредички бих си сложила на фона на бял таван например.....

Ще пиша и в другата тема Simple Smile Мерси за съвета!

# 493
Мимоза, Огро-о-омно благодаря за подробната информация. Когато направя библиотеката непременно ще постна снимка. Не се притеснявай за тел-бода - можеш да го махнеш и с тъничка минусова отверка.. Когато правихме нашия борд първо опънахме плата върху дунапрена, подгънахме краищата към гърба и ги так-нахме с телбода. После с кредичка - подходящ цвят за плата си определихме къде ще бъдат копчетата с точки върху които щракнахме още по-един по-малък таг. На края аз с една малка игличка прекарах по-2-3 бода за фиксиране на копчетата. И готово- вече 8 години я ползуваме без проблем.

mumbas-че, табуретката я приключих още към 13,30ч.  Heart Eyes Няма да показвам снимки, за да е изненада, но технологията, която описваш за копчетата съвсем не е такава....аз съм карала по друга  Grinning Ще ти е удобно ли да качиш снимка на твоята, за да си сверя часовника  Rolling Eyes
mimikona , да те приветствам и аз с добре дошла и да ти пожелая на първо място леко бременеене  Hug Да не те вкарвам в беля, но да кажа как виждам аз нещата: Бих махнала ламперията на тавана, а тази на стените бих свалила на ниво под 1/2 от цялата височината  Crazy Така ще имаш повече възможност да вкарваш цвят в стени и таван  Peace Това ми е първата асоциация  Thinking

# 494
Мимозке, сигурно техниката за табуретка трябва да е друга, защото все пак на нея се седи и копчетата трябва да са добре фиксирани. При мен това е табла за легло - горна и няма такова натоварване освен, че си подпираме възглавниците на нея. Ето я : http://prikachi.com/images.php?images/419/7442419K.png
Плата е тип изкуствена кожа, защото мястото където живея временно е много прашно - такъв е климатът - пустиня. И ми трябва нещо, което да поддържам лесно без да се набива прашуляка в плата.

Общи условия

Активация на акаунт