Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 894
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София
той е тъмен гардероб и от тея старите вградените(не знам дали се сещате,едно време какви имаше в коридорите) и понеже сега ще правим основен ремонт искам нещо ,което да не го закачам следващите няколко години.И то в светли тонове,че коридора и без това е тъмен.
Преди 2 години такъв гардероб го боядисах с бял латекс и стана много добре - покри навсякъде. Преди това го минах с шкурка на ръка  разбирай, че почти не бях свалила лака. Още е бял. Даже и с лак не го запечатах, че съм с две момчета и да мога лесно да заличавам следите от велосипедни гуми например, но така или иначе не съм мазала повторно до сега. Успех и на теб.

За такъв гардероб ли става дума?
http://prikachi.com/images.php?images/380/7434380q.jpg
Налага ми се да го освежа. Чудя се, дали да го боядисам или да го облепя с фолио?! Пода е релефен, графитен гранитогрес.
Скрит текст:
Мисля стените да са боядисани с латекс, като една от тях да е с тапет с акцент, който да е в цвят на пода- някакво райе или цветя... нещо в слонова кост, по-светло сиво (сребристо) и графит. Но, като се замисля - за да не е прекалено "студено", сивото спокойно би могло да се комбинира с  Rolling Eyes защо не и с розово или лилаво. Ще се радвам на идеи Simple Smile
Чудя се, след като пода е матов, гардероба също ли да е матов или ще пасне, ако е гланциран. Как мислите?

# 436
  • София
mimeime с фолио ще ти излезе доста по-скъпо, за този голям гардероб ще надхвърлиш 100 лв със сигурност. А най-скъпата боя е 12 лв кутията, или малко повече, ако ти я тонират  Simple Smile
Аз лично флорални тапети не харесвам, особено пък за антре... Нещо в светъл цвят, за да изглежда по-просторно.
Ето една супер полезна стена на цветовете, избираш си нюанса на пода и ти дава подходящи комбинации  Simple Smile http://www.dulux.com.au/colour/colour-wall.aspx

Мимозка ето така е при един Водолей  Grinning http://prikachi.com/images/483/7434483t.jpg
Възглавничките обаче са ми твърде скучновати, имам доста идеи, но пусто магазини за платове няма наблизо...

Извинете моля за спама и бихте ли ми казали как се крие текст  newsm78

# 437
  • Пловдив

Над полето за отговор, в което пишеш, има два реда квадратни бутони. На горния ред от ляво на дясно... май 8мия бутон е за криене на текст. Във всеки случай, като задържиш мишката над бутона излиза за какво е.

# 438
  • София
mimeime с фолио ще ти излезе доста по-скъпо, за този голям гардероб ще надхвърлиш 100 лв със сигурност. А най-скъпата боя е 12 лв кутията, или малко повече, ако ти я тонират  Simple Smile
Аз лично флорални тапети не харесвам, особено пък за антре... Нещо в светъл цвят, за да изглежда по-просторно.
Ето една супер полезна стена на цветовете, избираш си нюанса на пода и ти дава подходящи комбинации  Simple Smile http://www.dulux.com.au/colour/colour-wall.aspx

Скрит текст:
Мимозка ето така е при един Водолей  Grinning http://prikachi.com/images/483/7434483t.jpg
Възглавничките обаче са ми твърде скучновати, имам доста идеи, но пусто магазини за платове няма наблизо...

Права си за фолиото, вероятно ще опитам да го боядисам, пък ако не стане ще му мисля. Иначе за тапетите, го казах съвсем образно. Идеята е в принта им, да има цвят съвпадащ с цвета на пода. Иначе има море от предложения Ааа, това е много готино за цветовете, благодаря!

п.с. Текст се крие с осмото бутонче отляво надясно, в полето за форматиране на текста. Като сложиш мишката върху него изписва  Peace

# 439
Мимоза,четох аз и видях,в сравнение с моето темпо,ти си светкавица .
За воброшлайфа, искам го сега  Laughing, вчера започнах на ръка да шкуря, ноооооооо няма да я бъде. Ще купя някакъв, пък каквото сабя покаже  Naughty
И на ръка не е чак толкова трудно стига да имаш подръка дръжка с плоскост на която да закрепиш шкурката /не знам как се нарича този инструмент/  Blush
ММ ми оправи таблата на спалнята и вече мога да си мятам шалтето както ми е кеф и без притеснения  newsm44

# 440
Здравейте мили дами, чудесни сте. Жената винаги е намирала начин да подобри и подреди с вкус жилището си, независимо от икономическата ситуация на семейството.

Драга МИМОЗА.... направила сте чудеса със спалнята си.
Но ако ми позволите моето лично виждане - (занимавам се  И с вътрешен дизайн).
Двете нощни шкафчета и раклата под прозореца - стоят ми някак "отделно от гардероба ?!
Аз бих потъмнила челата и страничната ивица на капака на раклата и на горния плот на н. шкафчета.
Помислете за шкафа (под телевизора)... основата върху която са закачени вратичките - поне отпред - да остане с тъмен цвят.
Една идея за леглото...."облечете" горната табла ако имате възможност и Ви харесва - с кожа или плат. Подплънка дунапрен на метър и към него прикрепена материята с "копчета" - ако материята е тъмна, бели големи "копчета" и обратно.  
Извинете, че си позволих да Ви дам съвет.
п.п. Ако искате, пишете ми на лични

УСПЕХ НА ВСИЧКИ МЕБЕЛОМАНКИ

sem22, не се притеснявайте, както казах приемам критики и съвети всякакви, благодаря за вашия!   bouquet
Шкафчетата за момента остават в този си вид, след завършека на всички мебели евентуално бих помислила само за кантче на челцата с по-тъмното, но определено не искам да потъмнявам страници - доста си е черно да му се не види  ooooh!
Идеята за леглото ми се стори чудесна, но не знам дали ще се справя  Thinking Нищо не пречи обаче да опитам  Hug Кожа не харесвам, остава вариант с плат - черно-бяло, сребърно или може би сребърно и бяло, тъмно бежово и бяло? Как би изглеждало? Първата асоцияция, която направих е разцветка в нежни може би ситни и неангажиращи мотиви Simple Smile Ако се получи, табуретката мога да тапицирам в същия десен...трябва ми малко време да обмисля как ще се случи това на практика и да разгледам за подходяща разцветка и материя плат. В този смисъл вапцането на спалнята ще се отложи мъничко  Crazy

sofyia, моите възглавници така не съм ги виждала никога, защото някой непрекъснато е облегнат и настанен върху тях  Mr. Green Множко сме в къщи и всеки си обитава стаята като се събираме за вечеря  Wink Моята спалня не е /за съжаление/ от типа да я оправя сутринта и да вляза вечерта, за да си легна  Sad Точно за това се налага да мисля нещата малко по-функционално отколкото ми се иска  Tired
Около мен има магазини за платове, но естествено още не съм видяла нещото, което да ме грабне от раз!

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 17:09 от mimoza7710

# 441
той е тъмен гардероб и от тея старите вградените(не знам дали се сещате,едно време какви имаше в коридорите) и понеже сега ще правим основен ремонт искам нещо ,което да не го закачам следващите няколко години.И то в светли тонове,че коридора и без това е тъмен.
Преди 2 години такъв гардероб го боядисах с бял латекс и стана много добре - покри навсякъде. Преди това го минах с шкурка на ръка  разбирай, че почти не бях свалила лака. Още е бял. Даже и с лак не го запечатах, че съм с две момчета и да мога лесно да заличавам следите от велосипедни гуми например, но така или иначе не съм мазала повторно до сега. Успех и на теб.

За такъв гардероб ли става дума?
http://prikachi.com/images.php?images/380/7434380q.jpg
Налага ми се да го освежа. Чудя се, дали да го боядисам или да го облепя с фолио?! Пода е релефен, графитен гранитогрес.
Скрит текст:
Мисля стените да са боядисани с латекс, като една от тях да е с тапет с акцент, който да е в цвят на пода- някакво райе или цветя... нещо в слонова кост, по-светло сиво (сребристо) и графит. Но, като се замисля - за да не е прекалено "студено", сивото спокойно би могло да се комбинира с  Rolling Eyes защо не и с розово или лилаво. Ще се радвам на идеи Simple Smile
Чудя се, след като пода е матов, гардероба също ли да е матов или ще пасне, ако е гланциран. Как мислите?

да ,такъв гардероб и още не знам какво да го правя... newsm78ама за фолио и аз се отказах..

# 442
  • София
mimoza7710 таблата на леглото в цвета на щорите?...  newsm78

# 443
mimoza7710 , извини ме, но наистина съм пропуснала да прочета, че са нови дръжките. Мнението ми е базирано на чисто визуалното възприемане. Даже си мислех, че дръжки от този вид http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26160 - Ланса, които имат размери от 16 до 74 см  биха прилягали чудесно, но ти вече си похарчила едни пари и не си заслужава да купуваш нови. И по отношение на таблата на леглото - подкрепям мнението, че ако го тапицираш в някакъв плат на много тънко райе с основно бяло и тънки оранжево и виолетови райета , за координация с покривката и щорите. Не е трудно да се тапицира - както ти казаха парче дунапрен , отгоре плата с тел бод се фиксира за гърба. После с телбод правиш местата за хлътване, където пришиваш подходящ цвят копчета - декоративно само. И всичко ще стане страхотно. Разбира, се това е само моето скромно мнение. Възхищавам се на енергията, с която преобрази едни стари стандартни мебели.

# 444
  • Варна
Скрит текст:
Здравейте, включвам се в темата с нужда от малко напътствия, макар че няма да преправяме стари мебели. Поръчахме си детско легло от чам, с чекмеджета отдолу. Чекмеджетата са отгоре с капаци/вратички и приличат по-скоро на плитки ракли, но ще се наложи да си ги до-обработим, защото всички ръбове и ъгли са остри - не са обработени въобще и не ни харесва. Мислим да ги зашкурим на ръка за да постигнем някакво заобляне - според вас възможно ли е да се получи добър резултат? След това ще ги омаслим, четох че става добре с четка, пестеливо нанасяне на маслото и забърсване на излишното, ако се наложи. Приемам всякакви съвети и предложения Simple Smile
Действайте, както сте наумили без никакви притеснения.
За вътрешно омасляване спокойно може да вземете маслото на Лакпром, като по-евтин вариант  Peace

Скрит текст:
Steluka, при евтините инструменти винаги е въпрос на късмет. Преглеждай промоциите на Лидъл, Parkside имат добро съотношение цена-качество, с 3 години гаранция са и можеш и да го върнеш до месец ако не ти харесва как работи. От там си взех ексцетършлайф, който ми свърши чудесна работа.
  bouquet
Изшкурихме си дървенията, стана доста прилично, поне за нас - хареса ни.
Благодаря ти за съвета за маслото на Лакпром, но вече бях награбила Осмо-то. Взехме безцветно с твърда вакса, но след първата ръка стои доста грубо на пипане, не очаквах такъв резултат newsm78 Като мина с ръка върху неомасленото дърво и след това върху това с Осмо - разликата е осезаема. Нанасяхме с четка, струва ми се, че не разхищавахме материал, нямам идея защо се получи така.
И въпрос към по-опитните с маслата Осмо - трябва ли да минем със ситна шкурка отгоре или с втората ръка ще се оправи?

# 445
mimoza7710 таблата на леглото в цвета на щорите?...  newsm78
Ако знаят кво му мисля на ЦЯЛОТО легло /идеята за таблата промени мащаба си  Crazy/ ще ме изритат от вкъщи на момента  Shocked #2gunfire Blush

mumbas, гледах такива дръжки, но:
1, Дори най-малкия размер ми се струва голям за малките вратички
2,Не ми допада особено отворената им форма - аз съм ходещо бедствие и непрекъснато се удрям и закачам откъдето мина  Joy
3, Както вече казах купила съм 28 дръжки и просто няма начин да дам над 300лв.  #Crazy за цитираните от теб!  Naughty

# 446
  • Варна
Farf, да, нормално е това с настръхването на власинките. Получава се и от лак или боя - от влагата е. Минаваш лек шлайф със ситна шкурка, с влажна кърпа избърсваш праха и после втора ръка масло. Аз като съм омаслявала с Осмо, минавам втората ръка пак много тънко, като разнасям и втривам добре да стане равномерен слой и после НЕ зачиствам остатъците с кърпа. Като изсъхне се получава хубаво гладко покритие.

# 447
  • В градината...
............... дръжка с плоскост на която да закрепиш шкурката /не знам как се нарича този инструмент/ ..............

Пердашка  Peace

# 448
Вчера си починах,беше празник все пак Hug!
И така,имам пердашка,с нея търках вратата! Но все ми се струва, че иска още и още шкурене,като ламята Спаска, особено по чупките.Прочетох тук,че за чупките пак ръчичка трябва,так че.......ще се мъчим.

# 449
mimoza7710, Няма да те изхвърлят. Ти такива чудеса си сътворила и съживила старите соц мебелни мъртъвци, че трябва само да ти помагат и насърчават. Разбирам - преразходите са абсолютно нежелани. Пък и очевидно си темпераментно и припряно човече и сигурно си права да не харесваш "закачащи " дръжки. И така е много хубав станал гардероба. Очаквам с нетърпение да видя как ще претвориш спалнята, за да добие напълно хармоничен вид стаята. Сполука!

Общи условия

Активация на акаунт