Да преправим старите мебели с любов - тема 26

• 77 302
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • София
   Бялото разбира се!  Peace

# 601
   Бялото разбира се!  Peace
Колкото го гледам, толкова повече се убеждавам, че трябва да е бялото. Чакам ММ от работа - надявам се да одобри и продължавам Grinning

# 602
Здравейте дами,
интересува ме дали някоя от вас е ползвала това масло http://www.amazon.de/Wepos-04003-Teak--Hartholz-Liter/dp/B002GWW … holz%C3%B6l+innen и дали е била доволна от него.

# 603

Ей, и белгийците видяха от нас, взеха да си реновират сами старите мебели, като че ли ние не можем. Та и цените вдигнали по тая причина. Иначе и за 100-200 лв може да се купи такова нереновирано комодче. Laughing

От сайта на антик е, слагам го и заради цветовете. Аз бих го направила само в бяло и зелено, но и със синьото като че ли не е зле? newsm78

Скрит текст:

# 604
  • В градината...
Лабрекс, и аз това си помислих /понеже всеки ден им следя офертите/  newsm78

# 605
Здравейте, дами!
Най-сетне купихме дървен материал за мебелите, които искаме да ни изработят. Наш приятел, дърводелец ще ги изработи, но аз ще ги боядисвам. От опита, който имам за кухненските шкафове, мога да споделя, че една част са грундирани с грунд на "Садолин" , друга с грунд на "Оргахим". След това са оцветени с лазурен лак и отгоре яхтен лак. На грундираните със "Садолин" не са се появили дървояди, но на другите има. Това ми е болката и "чуденката".
Сега имам намерение да използвам маслото "Осмо" (все още не съм се спряла окончателно на цвят). Трябва ли да грундирам дървото преди нанасяне на маслото?
Въпросът не е за обработка на стари мебели, но предвид опита, който имате Ви моля за помощ. Ще съм Ви много благодарна, ако ме посъветвате как да постъпя!

# 606
vili_ili_eva  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Мебелиста не знае ли? От всеки мебелен цех готовите мебели би трябвало да се обработват против дървояди и дървеници, а чак след това да се лакират, боядисват, омасляват. Намери си препарат против гадинки и ги обработи преди маслото. Егати късмета си извадила ooooh!

# 607
Момичета, някоя от вас дали има Лидълския акумулаторен винтоверт Parkside  Rolling Eyes Върши ли работа?  newsm78

# 608
Имам и малкият и големият винтоверт 
Доволна съм и от двата  Peace  работиха неуморно и за благодарност на големият му взехме 2- ра батерия по поръчка
Скрит текст:
Вчера зарядното на малкия даде фира  Sick и ММ го захрани с друго- китайчуга някаква.
когато се обадихме за рекламация, ни казаха "ми турете всичко в оригиналната кутия и всички други документи + касовата бележка и го занесете на управителя..." - купено е преди около 6 месеца.
 След време щели да оправят проблема  ooooh!  Ми като само зарядното е повредено  newsm78
Тогава проблема бил в едни 28 лева- да си купим ново зарядно  smile3555

# 609
Имам и малкият и големият винтоверт 
Доволна съм и от двата  Peace  работиха неуморно и за благодарност на големият му взехме 2- ра батерия по поръчка
Скрит текст:
Вчера зарядното на малкия даде фира  Sick и ММ го захрани с друго- китайчуга някаква.
когато се обадихме за рекламация, ни казаха "ми турете всичко в оригиналната кутия и всички други документи + касовата бележка и го занесете на управителя..." - купено е преди около 6 месеца.
 След време щели да оправят проблема  ooooh!  Ми като само зарядното е повредено  newsm78
Тогава проблема бил в едни 28 лева- да си купим ново зарядно  smile3555
Точно това ме притеснява - прилича ми на играчка като тези акумулаторните, които купувам на малчо  Joy ММ каза да не си давам парите за глупости и че толкова и бил винтоверт  Rolling Eyes Чакам си обаче такера  Heart Eyes След като в нашия Лидл е свършил за отрицателно време поръчах на приятел да провери в Пловдив...късмет - последна бройка  Crazy Дано не си го чукам в главата  Sick

# 610
Момичета,колко време съхне боята. Още лепне,нормално ли е?

# 611
За 2-4 часа съхне до степен при която не лепи прах, т.е видимо не е мокра и може да се пипне с ръка без да се повреди. Пълно изсъхване на нанесен слой 24 часа.
Колко време е минало откакто си нанесла?
Такера е пИрфектен, заредих още 3 комплекта скоби щото обичам да се презапасявам Grinning Сдобих се ненадейно и с чрна котка, която за сега ще живее на терасата, та смятам с новия инструмент да и сковем що годе читава къщурка...ха-ха в кви филми ме вкарват само ММ и децата...сапунките ряпа да ядат! Усещам, че от напрежение ще стана още по-продуктивна откъм преправяне на мебели само и само да си почивам...

# 612
За 2-4 часа съхне до степен при която не лепи прах, т.е видимо не е мокра и може да се пипне с ръка без да се повреди. Пълно изсъхване на нанесен слой 24 часа.
Колко време е минало откакто си нанесла?
Такера е пИрфектен, заредих още 3 комплекта скоби щото обичам да се презапасявам Grinning Сдобих се ненадейно и с чрна котка, която за сега ще живее на терасата, та смятам с новия инструмент да и сковем що годе читава къщурка...ха-ха в кви филми ме вкарват само ММ и децата...сапунките ряпа да ядат! Усещам, че от напрежение ще стана още по-продуктивна откъм преправяне на мебели само и само да си почивам...

# 613
Днес стават четири дни,поставих 2 приемника и телевизора и едвам се отлепят. Не съм лакирала,това се чудя дали да не направя.

# 614
  • София

А каква боя ползва? Аз намацах преди ДВА МЕСЕЦА една маса с черен Декоратор и още лепне... т.е няма и да изсъхне  Close
Скрит текст:
Тя си беше оригинално такава- дървена е, черно боядисана и отгоре с черно вградено стъкло. Вероятно ще я изшкуря някой слънчев ден, но за момента не се сещам какво да я правя.

Общи условия

Активация на акаунт