Нашите кухни - тема 53

• 95 132
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Magikos , а тека с хип мотор ли са?

# 361
  • Раковски
Смятам, че в ниския ценови клас на аспираторите разлика няма да се открие при по-добрите марки. Трябва да се направи правилен избор за този уред, че да върши работа. Отдавна смятам, че всички лъжат в техническите данни и най-вече в мощността на аспиратора като тека са на първо място с трите си вида работа на уреда.

# 362
  • Sofia
shadowman , ти кой аспиратор препоръчваш за помещение 5 кв.м.? и каква е разликата между напълно вградените и тези, които се издърпват?

# 363

Тека с две турбини, телескопичен, ми е новия абсорбатор - вече една седмица го ползвам и съм супер доволна. Не знам обаче като дойде време да се почиства металния филтър какво ще се случва. Предшиния ми беше най-обикновен Уърпул - консуматива му струваше 2-3 лева. Купувам, сменям и забравям до следващия път.

Малко офф, но.. с обезмаслител и в миялната. Чисто, бързо, лесно, мързеливо.  Mr. Green

# 364
angala , мойта кухня е около 9 кв.м. и съм с този модел на Тека
http://www.teka-bg.com/index.php?option=com_content&task=vie … 668&Itemid=87

Доволна съм  Peace

# 365
  • София
Здравейте, мили хора с нови кухни   bouquet
Следя темата, попрочела съм и няколко назад. Искам да задам сложен и обширен въпрос  Sunglasses
Предстои ни усвояване на едната тераса /9,5 кв.м/ и превръщането й в кухня. Намира се пред спалнята и ще бъде отворена към хола Г-образно. Терасата е затворен тип, т.е няма да има зидария. Сложена е с нова дограма миналата година. Вода и мръсен канал са прекарани от банята през спалнята /куфар висок 50 см, широк 10 см по цялата дължина/ и изведени на терасата. Ел. инсталацията също е направена в груб вид и ... до тук ни стигнаха силите преди 3 год. /правихме съвсем основен ремонт на баня, спалня и хол.

От тук насетне трябва да се направи:
1. Ремонт и изолация на терасата на комшията над нас. Неговата е също затворена, но при миене водата процежда м/у фуги и панели, абе тече си.
2. Подмяна на водосточните тръби с ПВЦ на нашия и горния етаж. Според мъжа ми това ще е най-евтиното и сигурно с оглед бъдещи проблеми?
3. Изолация на стените - с какво е най-добре? Гипскартон и вата, фибран? Изолация на тавана и пода?

Какви съвети бихте дали, какво може да сгрешим и после вече да бъде непоправимо?
Благодаря  Simple Smile

# 366
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета имате ли представа къде да видя на 1 място повече модели кухненски мивки в София?

# 367
  • София

HIP мотор е високооборотен двуторбинен мотор , който по този начин консумира по малко енергия .
Прочети си описанието на модела който си си харесала и ще разбереш.
    А относно стандарта това е точното описание - Засмукващ капацитет съгласно норма UNE EN 61591:
    "Измерва се при стандартни условия в обем от м³/ч и налягане от 15 Ра и при стандартен изход 30 см, вертикална тръба 1м., извивка от 90° и хоризонтална тръба 1 м."
    или
    "количеството кубически метри въздух, които уредът може да изведе за един час през въздуховод с трасе от един линеен метър + завой на 90 градуса + още един линеен метър"

И кой от монтираните абсорбатори в кухня има такъм път и размер на изхода - НИКОЙ.
Всички абсорбатори се монтират на ф 120,100, че някой даже и на 80мм, - много рядко има изходи на ф150мм така че никой от мнениято давани за абсорбатори не е реално.
Тук наистина важи правилото на Мечо Пух - Колкото повече толкова повече.
Големия капацитет на малко помещение е ок - само ако го ползваш на затворени врати и прозорци ще свирят малко ама....
За мен Тека са по-тихи и по-добре направени от Фабер - а тези за пълно вграждане са малка илюзия, че имаш абсорбатор - ако имаш котлон извън него и не го хваща и мирише.
Не ангажирам никой с моето мнение и нямам намерение да влизам в безмислени спорове.
Всичко казано до тук е от опит и много монтирани кухни

# 368
  • Sofia
 Magikos,

много благодаря за отговора. Предложиха ми аспиратора да е напълно вграден, защото искам да нямам дръжки по шкафовете, а горните вратички ще са по-дълги и ще се отварят с пръсти отдолу. Ако незасмуква добре от предните котлони ще е проблем, но се чудя тогава какъв варянт имам за вратичката над аспиратора, освен да е само с пуш бутони тази врата на шкафа над аспиратора и аспиратора да е модел, който да се издърпва, за да си върши работата все пак. Ако се сещаш и за други варианти за отваряне на вратата над аспиратора, моля сподели.

# 369
Ние сме с аспиратор за пълно вграждане, на Фабер, вратичките са ни точно така- без дръжки, малко по- дълги от шкафа. Нямаме проблеми с парата или миризмите от който и да е от четирите котлона, мощен е за стаята. На първа степен е направо тих, беше ми задължителното. И по- тих щеше да е, ако бях успяла да убедя майсторите и мъжа да разширят още малко фи-то, но.

# 370
Здравейте! Темата е страхотна, благодарение на всички вас  bouquet
Имам нужда от съвет. Нашата кухня е в проект все още, решихме да ползваме дизайнер, но някак си ми се струва, че бялото ми идва в повече, печка и котлони ги заложихме на острова, но мъжа ми като чу, че хубав островен аспиратор ще ни струва към 2000лв, а ако е до стената не повече от 800лв, иска да местим печката Sad  Помещението е едно с трапезария( около 40 кв) и едно ниво по ниско дневна, какъв аспиратор ще ми препоръчате? Кухнята е на дългата част 5,30, а късата от двете страни 2м. Искаше ми се да имам повече свободен плот. Острова е широк 1,20м, дефакто половината за готвене, другата половина остава свободна за ползване. Покрай прозорците също някак си ми е празно Sad Заложен ми е плот от врачански камък, заради острова, но ми казаха, че може да се намери плот на 120см или евентуално да се съединят, щяло да си личи съвсем малко newsm78 Да го оставя бял или да е някаква дървесна шарка например?Ще се радвам да споделите вашето мнение Praynig
http://lariva.snimka.bg/family/kuhnya.822255.33360063

# 371
  • ГОре на черешата...
 Whistling

Скрит текст:

# 372
  • Раковски
Здравейте! Темата е страхотна, благодарение на всички вас  bouquet
Имам нужда от съвет. Нашата кухня е в проект все още, решихме да ползваме дизайнер, но някак си ми се струва, че бялото ми идва в повече, печка и котлони ги заложихме на острова, но мъжа ми като чу, че хубав островен аспиратор ще ни струва към 2000лв, а ако е до стената не повече от 800лв, иска да местим печката Sad  Помещението е едно с трапезария( около 40 кв) и едно ниво по ниско дневна, какъв аспиратор ще ми препоръчате? Кухнята е на дългата част 5,30, а късата от двете страни 2м. Искаше ми се да имам повече свободен плот. Острова е широк 1,20м, дефакто половината за готвене, другата половина остава свободна за ползване. Покрай прозорците също някак си ми е празно Sad Заложен ми е плот от врачански камък, заради острова, но ми казаха, че може да се намери плот на 120см или евентуално да се съединят, щяло да си личи съвсем малко newsm78 Да го оставя бял или да е някаква дървесна шарка например?Ще се радвам да споделите вашето мнение Praynig
http://lariva.snimka.bg/family/kuhnya.822255.33360063

Врачанския камък поема вода и плота ще става на петна, ако пък се разлее някаква мазнина няма изчистване. Може да се маже с препарат за подобна цел през определено време за да не попива.
Когато се съединяват два плота е важно лепилото между тях понеже то ще предотврати проникването на влага, също така плотовете ще трябва да се съберат със специален обков за да стане както трябва, при събиране остава една черта. Друг вариант е да се направи плота е лепене на гетинакс (покритието на плота) и става еднакво само би било проблем, че по този начин няма как да се заобли плота а само се кантира. Ако ви е празно около прозорците сложете два-три шкафа.

# 373
  • Раковски

HIP мотор е високооборотен двуторбинен мотор , който по този начин консумира по малко енергия .
Прочети си описанието на модела който си си харесала и ще разбереш.
    А относно стандарта това е точното описание - Засмукващ капацитет съгласно норма UNE EN 61591:
    "Измерва се при стандартни условия в обем от м³/ч и налягане от 15 Ра и при стандартен изход 30 см, вертикална тръба 1м., извивка от 90° и хоризонтална тръба 1 м."
    или
    "количеството кубически метри въздух, които уредът може да изведе за един час през въздуховод с трасе от един линеен метър + завой на 90 градуса + още един линеен метър"

И кой от монтираните абсорбатори в кухня има такъм път и размер на изхода - НИКОЙ.
Всички абсорбатори се монтират на ф 120,100, че някой даже и на 80мм, - много рядко има изходи на ф150мм така че никой от мнениято давани за абсорбатори не е реално.
Тук наистина важи правилото на Мечо Пух - Колкото повече толкова повече.
Големия капацитет на малко помещение е ок - само ако го ползваш на затворени врати и прозорци ще свирят малко ама....
За мен Тека са по-тихи и по-добре направени от Фабер - а тези за пълно вграждане са малка илюзия, че имаш абсорбатор - ако имаш котлон извън него и не го хваща и мирише.
Не ангажирам никой с моето мнение и нямам намерение да влизам в безмислени спорове.
Всичко казано до тук е от опит и много монтирани кухни

Има много верни неща, мен като ме питат залагам на правилото на Мечо Пух. Когато се строи дадена сграда винаги залагат тръба с Ф110 и никой не го интересува нищо, а масовите аспиратори са на 120 и по-мощните на 150, минавайки през по-малък отвор се намаля мощта на всмукване, дългия път също, повечето завои и те. Ся понякога става да се поразкърти дупката о да сложиш точната тръба, но не винаги става.

# 374
 shadowman, Благодаря! А мраморен плот, дори и обработен пак ли ще поема? Имам такъв спомен от темите назад. Препоръчайте ми аспиратор островен и стенен и кой вариант е по ефективен?

Общи условия

Активация на акаунт