Нашите кухни - тема 53

• 95 607
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
# 496
  • София
Естествено, прежали боята. За механизмите после ще си биеш главата ако ги махнеш.

# 497
Дойде и моят ред да споделя резултата от ремонта на нашата кухня!  newsm44
Изключително съм доволна от всичко - изпълнение, материали, цена.  Sunglasses Фирмата е Стефани Стил, Русе.
Кухнята е малка, но изключително удобна и аз много си я харесвам, защото всичко в нея е моя идея.
Особено си харесвам кухненския плот, който стои страхотно!
Кухнята е ПДЧ цвят "дъб винтидж" с детайли от ПДЧ венге, плочките са КАЙ, а ламинатът много добре ни се върза с кухненските шкафове.
Вратичката на отцедника само трябва да се преправи, затова не е сложена на снимката, но е същата като  другата с МДФ профил венге и витрина.
Някой беше питал за вградените отцедници - много държах на него и въобще не съжалявам, адски ми е удобно и около мивката нямам излишна посуда.
Остава само да решим какво да сложим на прозореца - в началото мислех за римски щори, но сега се колебая дали изобщо да слагам нещо, живеем в къща и прозореца гледа към задния двор, дървета и зеленина. newsm78

https://plus.google.com/photos/114439488459819736200/albums/6027 … 4717341697?sort=1

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 17:44 от ivelle

# 498
ivelle , много добре се е получило, браво!!!

# 499

Има много интересни решения  Peace В този ред на гледки, ето нещо от нашия Продавалник (дано не се сметне за реклама), много добри 3Д идеи  за подови настилки от принт стъкло
http://olx.bg/3d-podovi-nastilki-promotsiya-i44996807

ivelle честита кухня, със здраве да си я ползвате   bouquet

# 500

Има много интересни решения  Peace В този ред на гледки, ето нещо от нашия Продавалник (дано не се сметне за реклама), много добри 3Д идеи  за подови настилки от принт стъкло
http://olx.bg/3d-podovi-nastilki-promotsiya-i44996807

ivelle честита кухня, със здраве да си я ползвате   bouquet
лелеее ,тея подове са просто...Уау.. smile3501 ама от 25 до 120лв. на квадрат...като чух току що колко взели за шпакловка и боядисване нашите''майстори'' направо лошо ми става  #Crazy #Crazy

# 501

А дали можете да ми кажете дали е обработван този бетон за плота, защото разбрах, че се полират само големи пространства, та вероятно не е полиран, но как е завършен?

# 502
ivelle, Честита нова кухня! Много добре е станала, имаш за какво да се радваш. Изглежда чудесно и дано дълго да ти служи!

# 503
Кое бихте избрали - българска кухня от масив или италианска кухня Любе?

# 504
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Идвам само за консулт. Избираме гранит за плот и гръб, но този , който харесахме, вече го няма. Сега пак колебания... ooooh!

Този гранит как би стоял при светли вратички на шкафчетата?

Ето какъв е подът ни:

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 16:37 от neli mar4

# 505
качих снимките тук, паролата за вход е vesela
http://vesi7.snimka.bg/other/kuhnya-trapezariya-hol.824221
надявам се да няма проблем с влизането. Кухнята, която сме замислили, е П-образна, мечтаех си за остров, но мястото не позволи, за мое огромно съжаление. Затова измислихме бар-плот. Имам два ъгъла, които ще се оползотворят с тази система
http://www.rosi.bg/koshnitca-za-gluh-shkaf-450-mm-1909.html
Пространството под прозореца също ще бъде заето с долни шкафове и ще бъде свързано с бар-плота.
Стената, която ще бъде основната част на кухнята, е 4,10 м. Отляво е прозореца, който се вижда и ще бъде връзка с бар-плота чрез долни шкафове, разположени на около 1,00 м, след което следва бар-плота с дължина 2,60 м. Под самия прозорец предвиждам контакт за микровълнова, за други такива дребни неща, които няма да стоят на плота, тъй като гърба ще бъде от принт-стъкло и не ми се искаше да го прекъсвам с контакти. Отдясно имам пространство от около 1,30 м, което също смятам да използвам само с долни шкафове. Над тях реших да сложа нещо като скара, което гледах скоро по Fine Living за закачване на кошнички, в които се съхраняват зеленчуци и други полезности.
Под мивката от едната страна смятам да използвам кош - нещо от сорта
http://www.rosi.bg/kosh-za-vgrajdane-gorno-iztegliane-s-planka-20l--10l-2343.html
а от другата да има кошница за препаратите. Ориентирала съм се само към чекмеджета, с изключение на частта под мивката. Всички чекмеджета ще са с механизми, горните шкафове - с механизмите на Блум http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/
Като подредба засега съм подредила от прозореца вляво на самата стена - плот/ фурна вградена с плотове отгоре/плот/мивка/плот/съдомиялна/плот.
Хладилникът ще бъде извън това пространство, веднага след бар-плота. Така и не му намерих място вътре, тъй като ще бъде широк, а не ми се губи място от самото кухненско обзавеждане.
За мивка избрах на ФАТ - граниксит 90/49 см. Реших, че друго няма да ми трябва, след като ще има съдомиялна.
Избрах смесител на Видима с изтеглящ се чучур. И съм стигнала до тук. Проектът е почти готов като визуализация, все още ви чета, за да наваксам с информация за печката, котлоните, абсорбатора и хладилника. Ще поръчваме есента обаче, та дотогава имам време и за промени.
Съжалявам също и че не мога да вкарам колонна система вътре - пространството ще е изчистено само с долни и горни шкафчета, а така ми се дърпаше голяма колона  Laughing
Под бар-плота също ще има чекмеджета, така че се надявам всичко това да стигне като място.
Ще се радвам на мнения, за жалост хич, ама хич ме няма с чертането - то затова и не станах учител по математика  Embarassed иначе щях да нарисувам как изглежда засега проектът. Пък уж съм на "ти" с техниката, не можах да използвам и програмката на ИКЕА да си начертая аз самата нещо...

# 506
Кое бихте избрали - българска кухня от масив или италианска кухня Любе?

Любе - даже КАТИА е точно в червения цвят, който съм избрала...

# 507
  • София
Дойде и моят ред да споделя резултата от ремонта на нашата кухня!  newsm44

Чудесно е станало. Уютно е!
Аз на тези прозорци бих сложила някакво по-тъничко перде, за да стои завършен прозореца и нищо повече в интересен цвят, което да мога да подменя, когато ми писне и на корниз, на който бих моглада го пера честичко. Нищо лъскаво или тюлено обаче - на твоите мебели според мен би вървяло памук, лен... естествени материи.
Римски щори имах в предишната кухня. В един момент се нацапаха сериозно, трудно е да ги изпера сама, а и ми омръзнаха. Но са доста скъпи, за да се сменят през година-две.

# 508
  • ГОре на черешата...
Нели, на снимката цвета реален ли е? Мисля, че стои добре.

# 509
  • на североизток от Рая
Нели, на снимката цвета реален ли е? Мисля, че стои добре.

Тук се вижда по-мътен. А гранитът иначе го полират и придобива по-друг цвят, по- ясен става, бляскав и наситен. Не намирам точните думи да го кажа, но съм виждала как стои и реално готов за поставяне.

Очаквах  и други коментари. Скоро ще махна снимките.

Благодаря ти, Мариетка, че се включи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт