Нашите кухни - тема 53

• 94 701
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Знам, че е коментирано, но сега ми дойде до главата - техническия камък струва ли си парите, какви са + и - , бихте ли го препоръчали?

# 631
Не бих сложила хладилник и печка един до друг. Знам, че много хора го правят, но това не означава, че е правилно. Не виждам на твоя проект дали има плот между тях.

ще има механизъм за бутилки...

# 632
  • Раковски
desideskata, предполагам, че искаш да имаш лакобел. Значи ако е това давам инфо. Готовия лакобел е с някакъв цвят и стъклото не е закалено, инак стъкло може да се боядиса с всеки един цвят по ваше желани по RAL като вече може да е и закалено.

съпружка, техническия камък е подобрена версия на истинския камък като са отстранени неговите минуси, но в сравнение със стандартния плот идва доста по-скъпо. За сравнения на една кухня махнахме плотовете които струваха около 450 лв и хората сложиха технически камък за около 2000.

# 633
Добре де, а струва ли си тези 2000 лв.?

# 634
http://prikachi.com/images.php?images/258/7459258I.jpg

това измислих при смяна на хладилника, за смяна на мивката и дума не дава да се издума ММ  ooooh!
Мястото около хладилника е по-широко, че в програмата го дават широк 70 см, пък нашия нали ще бъде по-широк, че да се побирала тавата с агнето - като че ли всеки ден агне ще печем, както хич не го долюбвам  ooooh!

УРАААА!!! Успешно стигнах до сегашната тема - всичко вече изчетох!!!  Hug

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 08:58 от vesi7

# 635
  • Отвъд алеята зад шкафа

Всеки естествен материал за мен си струва парите - дърво, камък, кожа. Макар че техническият камък е направен изкуствено, все пак частиците, които го изграждат са естествени - кварц, гранит. Също много харесвам мраморен и гранитен плот, но първият материал не е подходящ за мокрене, а втория не намерих в България в цвят, който да ми допадне. Техническият камък има перфектен вид, много голямо разнообразие на цветове и частици, може да  е полиран или матов, а на пипане е .....страхотен, като камък - студен и гладък.  Аз лично намирам огромна разлика между материалите за плотове и като мога да си позволя технически камък, никога няма да сложа евтин термоплот ( имам 2 кухни в момента с термоплотове, вършат чудесна работа, няма спор, но ако трябва да избирам по външен вид, камъкът е много по-хубав). За новата кухня избрах чисто бял плот от технически камък, алабастър, без видими частици, беше един от най-скъпите (не знам защо все на мен се случва да харесвам най-скъпите неща  Twisted Evil). Само за плот ще ми струва към 2250 лв., гръб няма да правя, защото избрах много хубави плочки за 450 лв.

# 636
  • Пловдив
Момичета,да питам...сега за стената май рядко се ползват плочки  Rolling Eyes На повечето проекти гледам плоскости или рисувани стъкла някакви  Thinking По-удачно ли е с плот?

# 637

Аз лично намирам огромна разлика между материалите за плотове и като мога да си позволя технически камък, никога няма да сложа евтин термоплот ( имам 2 кухни в момента с термоплотове, вършат чудесна работа, няма спор, но ако трябва да избирам по външен вид, камъкът е много по-хубав). За новата кухня избрах чисто бял плот от технически камък, алабастър, без видими частици, беше един от най-скъпите (не знам защо все на мен се случва да харесвам най-скъпите неща  Twisted Evil). Само за плот ще ми струва към 2250 лв., гръб няма да правя, защото избрах много хубави плочки за 450 лв.

И аз не исках термоплот, ама като не работят с друго в Детелина-Пловдив, нямам избор просто...А това за скъпите неща - все едно слушам моя мъж какво ми казва - "Какво е това твоето оченце, все скъпото харесва  Wink

# 638
  • В градината...
Ние сме с термоплот, да красив, докаран на шарка, ама ....
В банята /понеже е по-малкък/ плотът е от гранит, ами друго си е. Но за кухнята за сега не бих дала хиляди за плот /защото ни  е 6 метра и нещо/, при условие, че цялата ни кухня излезе малко над хиляда лева. Сега ми се върти друга идея в главата, това лято ще правим лятната кухня, където ще си правим зимнина, ще се оправят заклани животни и термоплотът ми изглежда най-малкото смешен за тази цел. не знам дали ще успеем да се справим сами и да си направим лят плот по тази техника  Thinking красиво и здраво https://www.google.bg/search?q=vetrazzo&client=ubuntu&hs … =1024&bih=459

# 639
  • Отвъд алеята зад шкафа
vesi7 фирмата, която ти прави кухнята не работят с технически камък, така ли? Ами всяка фирма, която предлага за продажба технически камък, предлага и монтажа му. Аз така ще процедирам - едни хора ми правят кухнята, а друга фирма ще ми прави плота от технически камък.

Аз много харесвам и плот от бетон, но това е технология, която явно не  е стигнала още до България.

Тук в линка е включен и плота от бетон- http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1468.html

# 640
  • Пловдив
Ох, снощи по нощите направих кухнята на програмата на Ално ,ама нищо не се получава като хората.Там шкафовете са стандартни а аз нямам нито един такъв.Все са с различни сантиметри,та само придобих някаква бегла представа.После видях че другата програма има опция за задаване на размери ама вече нямам нерви.
Иначе с тези вратички съвсем се бъгнах-все с нещо трябва да се направи компромис.
Мембранните ми харесват защото може да имат релеф и мат,обаче не били най-доброто.
Акрилните -ок ,абаче са гланц и всяко пръстче личи.Не искам да ставам роб на мебелите.
Полиестерните били най добри обаче виждаш ли личи лепилото на светлия цвят.
И кво правим?Вече се чудя не може ли без вратички -ха ха ха.

# 641
vesi7, на мен последната идея за разположение на уредите ми харесва най-много. Нали все пак първо изваждаш от хладилника продуктите, минават през мивката най-често зеленчуците, приготвяне и рязане на плота и накрая готвене, така че тук видях най-правилния ред от дясно на ляво Wink

# 642
http://prikachi.com/images.php?images/258/7459258I.jpg

това измислих при смяна на хладилника, за смяна на мивката и дума не дава да се издума ММ  ooooh!
Така поставен хладилника няма да спира светлината от прозореца, по-удобно ми се вижда.
В чужбина като си избират къщи все гледат плота да е камък, термоплотовете понякога ги отказват да купят къщата.

# 643
  • Пловдив
Веси,последната идея е добра.Ако можеш да оставиш малко повече място между мивката и котлоните ще е още по добре.Това го казвам от личен опит.Там ще режеш най вероятно продуктите и на мен там мястото все не ми стига.
Но сега е правилно подредено и изглежда наистина добре

# 644
благодаря ви, момичета, ама настина много   bouquet   bouquet   bouquet
ще се спра на последния вариант.
Въпросът за сантиметрите вече ще уточнявам, когато се взимат конкретните мерки на място - аз работя по плана на къщата, но нали първо ще вземем уредите, може да има промяна.
И моята идея е за повече плот, така че ще се постарая да си я изпълня, след като мивката няма да е на моята  Wink
gadamer, при този план ще спестя някой лев от чекмеджета и механизми и започвам да се замислям за плота. Разбира се, от фирмата казаха преди няколко месеца, че не могат да гарантират там нещо си, щом плота нямало да бъде техен...Но това беше отдавна - от миналия ноември я мислим тая кухня...Ще ходим скоро, за да ги уведомя за промяната в плановете - и да направят нова сметка на цялата кухня, та ще питам и за това. Не ми се прави ремонт след 2 години за смяна на плота, щото като не го искам тоя термоплот, все ще ми боде очите...

Общи условия

Активация на акаунт