Нашите кухни - тема 53

• 94 662
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
  • Велико Търново
Моят и той е двойка и е перпендикулярно на плота - вътрешния ми е с разширяема зона, за което много държах - големия да е отвътре. Предимно него ползвам и с две малки деца ми е по-спокойно да не бутнат тенджерата когато е на котлона. Peace

# 706
Моят и той е двойка и е перпендикулярно на плота - вътрешния ми е с разширяема зона, за което много държах - големия да е отвътре. Предимно него ползвам и с две малки деца ми е по-спокойно да не бутнат тенджерата когато е на котлона. Peace
Точно и аз щях да напиша същото. С две деца - готви се предимно на вътрешния (с разширяема зона) - за безопасност.

# 707
Здравейте! Мислих, че съм приключила с кухните завинаги, но уви ....

Имам следните питания:
Колко е "дебелината" на вградените котлони, каква част от височината на плота вземат. Освен фурна под тях какво би могло да се сложи.

# 708
  • Пловдив
Всичко можеш да сложиш...не са много дебели.Най-много 5-6 см.,струва ми се... Rolling Eyes

п.п. Да ми питам-не е тук мястото,ама...в коридор каква настилка е по-удачна - плочки или паркет newsm78

# 709
Мерси!

Скрит текст:

Аз не намирам практично паркет в коридор, още повече, ако банята  има врата към същия "зверовете" докато пораснат има едни проблемчета ...
Предпочитам гранитогрес, който дори мокър не се пързаля, но трябва и да се чисти лесно.

# 710
  • Варна
Mama_Nana ето примерен размер на комбинирани котлони цък

# 711
  • Варна
Един спешен въпрос: някой слагал ли е тръба за аспиратор ПВЦ с ф150?

От години чета темата и бях убедена, че за максимална ефективност и възможно най-малък шум е нужно:
1. Минимален път до изхода ( в моя случай директно в стената отзад зад аспиратора)
2. Да е гладка тръба, не гофрирана, т.е. ПВЦ, нали?!
3. За мощните аспиратори (моя е 800) - ф 150. Такава дупка пробихме в стената.

Сега ми казват, че няма ПВЦ с ф150.  ooooh! Наистина ли? Какво да слагам?

# 712
  • София
Lady April кой казва, че няма, ето първият сайт, който отварям http://moby-bg.com/category/32/kragli-pvts-vazduhovodi-f-150-i-e … nti-kam-tyah.html

# 713
  • Варна
Оффф излагация!!!  ooooh!

Не сме питали където трябва. Питахме един ВиК-джия. А то въздуховод се казвало.  Embarassed Embarassed Embarassed

Ама и майсторът на кухните да подскаже. Чудим се и се маем пред него. Не вярвам това да е първата му ПВЦ тръба ф 150 да е, която монтира, или....... BTW, сякаш ми се чудеше защо настоявам да пробива дупка ф 150 и няколко пъти ми напомняше, че в комплекта на аспиратора има преходник от 150 на 120.  ooooh!

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 16:05 от Lady April

# 714
  • София
Хихи Lady April, ами то в този океан от материали, как да се знае всичко  Simple Smile
Аз пък обратно, питах мъжО, и той вика "щом има ВиК, сигурно има и други"  Laughing

# 715
То и на нас така ни бяха казали и затова нашата ПВЦ тръба е 120, и наистина е с преходник от 150 към 120, но незнам дали е от това, ама като че ли аспиратора ни е малко по-шумен от всички хвалби за "безшумност" newsm78

# 716
аз се спрях на фурна АЕГ, най- ми харесват на дизайн. тази пиролиза съсипвала фурната и не знам колко има смисъл, ако се пуска максимум два пъти в годината. през останалото време няма ли да почиствате фурните? по последния проект фурната ми е под котлоните, но наистина ще е по-удобно да е високо. гледам навсякъде по шоуруми монтират фурната в колона до хладилника. видях, че и по-горе е питано, но и аз се интересувам какво мислите, дали има проблем за хладилника. специално от фурните на АЕГ в горната част на вратата, когато е в затворена има нещо като процеп, от който излиза горещия въздух. ако на 1 м. пред фурната, монтирана под плота има диван, обърнат с гръб към нея, дали ще се нагрява много. дивана е кожен, бял. дали ще пожълте от горещината. за това се замислям за по-висок монтаж в колона, но пък там е хладилника. newsm78

# 717
не мога да избера пералня за вграждане. броят се на пръсти вариантите предлагани на нашия пазар, но ако има някой доволен, ще се радвам да сподели Wink

# 718
  • Раковски
Един спешен въпрос: някой слагал ли е тръба за аспиратор ПВЦ с ф150?

От години чета темата и бях убедена, че за максимална ефективност и възможно най-малък шум е нужно:
1. Минимален път до изхода ( в моя случай директно в стената отзад зад аспиратора)
2. Да е гладка тръба, не гофрирана, т.е. ПВЦ, нали?!
3. За мощните аспиратори (моя е 800) - ф 150. Такава дупка пробихме в стената.

Сега ми казват, че няма ПВЦ с ф150.  ooooh! Наистина ли? Какво да слагам?

Може да се сложи въздуховод (гофре) или ПВЦ тръба което за мен е по-доброто, но ако няма начин с гофрето пак ще стане.

# 719
  • Варна
Купихме вчера въздуховод - бяла ПВЦ тръба с ф150. Сега мислим как да завършва навън. Знам за клапа и решетка против заблудени птици, както и да е под някакъв ъгъл навън, за да не влиза вода от дъждовете и да не повредим аспиратора. Моля, поправяйте ме ако греша, защото явно само аз ги "разбирам" вкъщи тези неща и само аз настоявам за това или онова.  Crossing Arms

А фурната - поръчах я ей сега - Електролукс с пиролиза. Каквото стане! Омръзна ми да го мисля. Притеснявам се и аз да се пуска тази пиролиза до хладилник, но реших да рискувам. Не искам да се лишавам от модерните благинки и екстри и то от неясни притеснения. А за нормалната работа на фурната не мисля, че ще създава проблем на хладилника. Колко кухни изгледах в нета и то не български - ами има ужасно много по този начин. Не мисля, че целия западен свят е крив, а ние българите-умници, сме все прави.  Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт