Нашите кухни - тема 53

• 95 069
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, предстои ми да си поръчвам кухнята тези дни, дълга е около 3 м. Долният ред е изяснен, но за горните не съм наясно как трябва да бъдат разпределени вътре, само рафтове ли да сложа или има и някакви хитринки, които да са ми полезни? Горният ред ще ми е почти до тавана, около 90 см, не съм наясно и вътре по колко рафта да сложим и през какво разстояние newsm78 Моля за някакви препоръки и съвети Simple Smile
Горе над мивката може да си сложиш механизъм за чинии и даже ако ти се пада точно над самата мивка, шкафа може да е без дъно а само с тавичката на механизма.А за рафтовете -щом шкафовете ще са ти на 90 см  може да имаш 2 рафта горе-долу през 30 см, а някои и само с един рафт за да може да си събираш по-големи неща.

# 151
Здравейте, момичета! Предстои ми смяна на кухня и да ви попитам: може ли стъклокерамичен плот с две зони да се монтира обратно,т.е. дългата му страна да е успоредна на стената? Тъй като въпросната част от кухнята е отворена към дневната и граничи с една колона(отдушник), дълбока 45 см, ми се иска долни и горни шкафове на тази стена също да са дълбоки 45, а не 60 см, съответно да сложа малък (с две зони) плот, но да го обърна, т.е. двете зони да са една до друга (дано да съм го обяснила). И дали ако горните и долните шкафове са с еднаква дълбочина - 45 см, ще може да се работи newsm78, т.е. дали няма да си удря главата този, който работи по плота?
Няма никакъв проблем да се монтира по този начин.Моят плот е така и съм  много доволна.

# 152
  • на североизток от Рая
 Здравейте! Идвам да ви помоля за съвет. Скоро споделих, че ще имам нова кухня. Е, вече ремонтът тече с пълна сила, скапана съм. Вчера налепиха подовите плочки - гранитогрес са. Днес майсторът ги фугира. Обаче остана кафяво-червеникава мръсотия отгоре им. Чисти човекът дълго и упорито, чистих и аз, но сега ми изглеждат някак по-бледи отколкото бяха първоначално. Мисля че имат още нужда от почистване. С какво да  ги чистя,  освен с чиста вода?  ooooh! На всякакви съвети ще съм благодарна.

# 153
  • софия
Според мен ще е ужасно неудобно долния работен плот да е с дълбочината на горните шкафове. Със сигурност ще си удряте главите.

# 154
  • София
Според мен ще е ужасно неудобно долния работен плот да е с дълбочината на горните шкафове. Със сигурност ще си удряте главите.

и според мен

ooooh! На всякакви съвети ще съм благодарна.

Циф за баня ползвахме ние, но не крема, а едно пръскало и доста лесно почистихме тъмно сив фугин от много светло (почти бели) млечно зеленикави плочки.

# 155
  • София
Здравейте! Идвам да ви помоля за съвет. Скоро споделих, че ще имам нова кухня. Е, вече ремонтът тече с пълна сила, скапана съм. Вчера налепиха подовите плочки - гранитогрес са. Днес майсторът ги фугира. Обаче остана кафяво-червеникава мръсотия отгоре им. Чисти човекът дълго и упорито, чистих и аз, но сега ми изглеждат някак по-бледи отколкото бяха първоначално. Мисля че имат още нужда от почистване. С какво да  ги чистя,  освен с чиста вода?  ooooh! На всякакви съвети ще съм благодарна.

Петната от фугата като изсъхне се почиства най-добре с "прост" оцет и вода.

# 156
  • Пловдив
Момичета в главата ми бръмна раздвоение за отцедник. Дали да е на плота метален което малко ме дразни да ми заема от плота а камоли като не е в ъгъл, или да е вградена в шкаф над мивката. Дали не е неудобно да се присягаш измита чиния и протягане нагоре? И има ли такова животно като вграден отцедник който да се издърпва надолу като "асансьор" и подреждането на съдовете е лесно.

# 157
  • София
Ние сме с отцедник в шкафовете горе, за нас е ОК като височина и удобство, но и аз съм сравнително висока.
В новата кухня също направихме такъв, решетката е малко по-различна и се надявам отново да ни е удобен.
Твърдо против съм отцедника да е навън, обикновено е миниатюрен и не може да побере всичко. А като се добави цялата натурия отгоре... за мен не е удачно.
Доста хора ни го критикуват, защото цитирам "тече вода по ръцете", но нито на мен, нито на половинът, който основно мие чиниите не ни тече вода и не сме имали никакви проблеми.

# 158
И моят отцедник е горе, но хич не ми е удобно.
Като мия съдовете ги слагам първо върху хавлия за около час и после местя горе.

# 159
  • София
 neli mar4 , щом вече сте чистили може да е късно за моя опит с гранитогрес - изчаква се да изсъхнат фугите, всичко се обира със суха кърпа и после се мие с вода и винен оцет толкова пъти, колкото е необходимо. Най-добър резултат от всички други препарати.

# 160
  • София
И моят отцедник е горе, но хич не ми е удобно.
Като мия съдовете ги слагам първо върху хавлия за около час и после местя горе.

А, защо ги слагаш върху хавлия?
Аз редя в отцедника и като изсъхнат по шкафовете.
По едно време в отцедника ми седяха само чашите за кафе и чай, които ползвам ежедневно.

# 161
  • на североизток от Рая
 Момичета, благодаря за съветите за почистване на гранитогреса. Аз и майсторът вчера чистихме доста. С мокра гъба, със сух парцал и това многократно. Няма видими петна, но аз си внуших, че цветът на пода не  е такъв, какъвто беше преди фугирането. Сякаш са по-бледи плочките. Мога да ги покажа преди фугирането, но нямам снимка след като са вече фугирани и не може да се прави сравнение. А след почистване с оцет не остава ли миризмата дълго след това? И пречи ли периодично точно с вода и оцет да ги чистя.

# 162
 В@ня- Защото не съм си купила отцедник, затова на хавлия. Blush А и свикнах така, удобно ми е.

# 163
  • София
neli mar4 , миризмата от оцета много бързо изветрява. След първоначалното измиване с оцет / след полагането / аз ползвам Пулирапид с оцет за гранитогреса, също и за санитарията в банята, чудесен е и не мирише силно на оцет, ако това те притеснява!

# 164
Момичета в главата ми бръмна раздвоение за отцедник. Дали да е на плота метален което малко ме дразни да ми заема от плота а камоли като не е в ъгъл, или да е вградена в шкаф над мивката. Дали не е неудобно да се присягаш измита чиния и протягане нагоре? И има ли такова животно като вграден отцедник който да се издърпва надолу като "асансьор" и подреждането на съдовете е лесно.
Моят отцедник е в шкафа и ми е много удобно не ти заема излишно място на плота и не ти се вижда.Има такива отцедници които се издърпват на долу, казва се кухненски лифт, но са по-скъпи от тези обикновените които се вграждат в шкаф. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт