Нашите кухни - тема 53

• 95 573
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте всички,
Опитах се да изчета всички теми, но така и не успях. Затова ще ви помоля за малко информация. Насочихме се към фирма Стемар, които имат шоурум на Околовръстното шосе, но почти не открих никакви отзиви за тях.  Sad Някой от вас поръчвал ли е кухня при тях, коректни ли са, изпълняват ли проектите в срок? И още един въпрос към разбиращите - имаме колебания относно кухненските вратички. Единият вариант е да са МДФ с с гланцово покритие на Макасар (турски) или лакиран МДФ. Разликата в цената не е много голяма, но от фирмата така и не ни обясниха добре разликата между двата варианта. В голяма чуденка съм кой от двата варианта да изберем? newsm78
Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват с някаква информация.  bouquet

# 541
И аз не знам каква е разликата. Във фирмите, в които ходя за оферти по вратичките няма или поне така изглежда, че няма никакъв кант. Вчера ходих при една приятелка на гости с нова кухня МДФ, ама с едни грозни кантове, на бялата кухня чернееха едни ивици между канта и цвета на вратичката.

Ия, вкъщи спалнята и холното обзавеждане е правено от Стемар. Много съм доволна, както от изработката, така и от отношението на управителя на магазина, много любезен и отзивчив. Това беше преди две години. Сега не знам как е.

# 542
Здравейте, да се включа и аз. В процес сме на поръчване на кухня. Помещението ни е 3 в 1- кухня, трапезария и хол. Някой ако може да ми даде съвет, цветовете на кухнята, маси, столове за трапезарията и секция в хола в един цвят ли ще е най-добре или може всяко нещо да си е разично. Не знам дали успях да го обясня както трябва.
    Най-добре се обърнете с този въпрос към Интериорен стил по аматьорски, там разискват подробно тези въпроси   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=779968.0;topicrefid=3

# 543
  • Раковски
Дъб небраска натур е изглежда много добре, в последно време го използвах за три кухни, хибавото при него е и че има такава плоскост и може да се съчетаят страници или врати със същия цвят. Аз лично не бих заложил на кроношпан а и декора не изглежда много добре на живо, инак за сега се сещам, че кроношпан има в Хосе, Нюман, напишете кроношпан София и вижте резултатите.

Вратите на Макасар са с пвц фолио и са 1 към 1 с Модекс. Вратите са от МДФ и фолиото се лепи на преса която обгръща канта на детайла и всичко става едно цяло. Лакираната врата е обработена по друг начин, дали лак или боя там нещата са малко по-сложни, крайната цел е или вратата да имитира дърво или да е някакъв избран от вас цвят.

Когато се кантират светли плоскости винаги остава един тънък косъм леполо (което е тъмно) и някои хора не могат да гледат, ако избрания цвят от вас е светъл опитайте с 3D кант или кажете когато се кантират вратите да се  пуска по-малко лепило. Тези които не мога да гледат лепилото минават на Модекс (врати с ПВЦ фолио).

Кухните на Стемар (гледам снимки) лично мен няма как да ме впечатлят (гледал с различко око) с тези лайстни по ъглите, в една кухня колкото по-малко лайстни по плота толкова по-добре.

# 544
Ами в сайта им има описание на всички фирми с които работят ,само на вратичките от масив няма.
Има за механизми,плотове и т.н но за масивните вратички -не.
А това е лицето на кухнята

Нашата кухня е от Диалог, с вратички от масив. Внасят ги от Италия. Затова не можеш да намериш производител тук.

# 545
  • Пловдив
Привет!
Влизам с въпрос,ако не е нахално... Blush
Моля за препоръка за добър,но не скъп аспиратор,подходящ за всекидневна с отворена кухня Rolling Eyes Т.е. да дърпа миризмите добре.

# 546

и моя се намира на този етап, а още сме далеч от поръчката - все още се оглеждам като гърмян заек и само записвам в тефтерчето кое как трябва да е  Joy

# 547
  • гр. софия
Здравейте! Нямам много време да се връщам и чета и ви моля за помощ - композитни мивки евтини, смесители евтини? Къде да гледам? Във фирмата ккъдетп

# 548
  • гр. софия
Здравейте! Нямам много време да се връщам и чета и ви моля за помощ - композитни мивки евтини, смесители евтини? Къде да гледам? Във фирмата където ми я правят ми предлагат скъпи варианти -за мивката около 400 лв. и смесителя 500, нормално ли е? Предполагам, че ако намеря евтини мога да им ги дам и да ми ги монтират?!

# 549
  • Раковски
По-евтини от 400 лв трудно ще намериш ако нямаш време да обикаляш, инак смесител по-евтин може да вземеш отвсякъде където се предлагат такива неща, като на Видима по-хубавите започват от 60-70 лв, нашия е банан на Видима и го имам 7 или 8 година като вече започна да се бели хрома, но инак си работи без проблем.

# 550
здравеите,и аз моля за отговор.Избрала съм съдомиялна за пълно вграждане висока 82см,а искам плота да е на висо4ина 90 см.проблем ли е?

# 551
  • Раковски
Не е  проблем, само ще има една фуга от 3/4 см между уреда и плота, но то ще се вижда само когато се отваря вратата, но и това може да запуше с парче ПДЧ от кухнята.

# 552
  • София
здравеите,и аз моля за отговор.Избрала съм съдомиялна за пълно вграждане висока 82см,а искам плота да е на висо4ина 90 см.проблем ли е?

Не е никакъв проблем, както каза shadowman там ще се образува една ниша, но тя се вижда само като отвориш вратичката, а е твърде удобно място да си държиш таблетките или препарата за миене. Simple Smile При мен даже има място и за някои подноси, които няма къде да сложа, а там доста успешно се помещават. Simple Smile

# 553
  • София
Здравейте! Нямам много време да се връщам и чета и ви моля за помощ - композитни мивки евтини, смесители евтини? Къде да гледам? Във фирмата където ми я правят ми предлагат скъпи варианти -за мивката около 400 лв. и смесителя 500, нормално ли е? Предполагам, че ако намеря евтини мога да им ги дам и да ми ги монтират?!

Ето ти евтина композитна мивка има и цветове, а може и смесител да си харесаш тук:

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=24_25&products_id=4421

http://www.-spam234-/catalog/index.php?cPath=29_32

# 554
shadowman,PPP,зарадвахте ме!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт