Мама и тате с нетърпение чакат вече да прегърнат малкото ЮНСКО човече - 14

• 30 493
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Мами искам да ви питам един въпрос моля да ми помогнете  Praynig
От началото на бременноста до март месец някъде си плащам по 20лв на преглед (тъй като бях без осигуровки, чакахме ги да ги пратят от кипър да ги зачетът за 3 год назад) след като пратиха необходимите документи и оправихме осигуровките ме заведоха на работа. Отидох при личната лекарка за направление за гинеколог тя ми даде едно направление което важило до края на бременноста а вече 2 пъти си плащам като отче наш след преглед по 20лв вярно ходя в частен кабинет но нали имам право на беЗплатни консултации и прегледи по Здравната каса..та сега като ида в сряда мога ли да претендирам да не заплащам толкова пари да мина с потребителската си такса?? Дано сте ме разбрали  Flutter ще радвам да чуя мнения и съвети  Hug
Имаш право на безплатни прегледи ако си се записала на ЖК.
Ако лекаря не води ЖК няма как да стане.
Къде са тия прегледи за 20 лв newsm78

# 436
Иванкака как така да се запиша на ЖК  newsm78 тя е АГ която следи бременноста ми от началото до сега..след като вече съм социално осигурена тя ме пита някой въпроси и ги въвежда в системата само че незнам защо ми търси 20лв ..преди съм си плащала също по толкова но не бях соц. осиг. тъй като тя работи в частен кабинет. Но ми писна имам осигуровки и направление и пак плащай  #Cussing out  си по 20лв..  newsm78 за това питам незнам към кой да се обърна или да си говоря с нея очи в очи и да я питам защо пак търси толкова пари аз да не съм от шарената крава  #2gunfire  ooooh!

# 437
За да се възползваш от безплатна женска консултация, щом имаш платени здравно осигуровки, то трябва да ходиш при АГ, който работи със здрравната каса.
Ако твоя АГ работи само на частно и няма договор със здравната каса, няма как да ти "зачете" здравните осигуровки.
Има лекари, които работят и на частно, и със ЗК. Попитай  Peace

# 438
Иванкака как така да се запиша на ЖК  newsm78 тя е АГ която следи бременноста ми от началото до сега..след като вече съм социално осигурена тя ме пита някой въпроси и ги въвежда в системата само че незнам защо ми търси 20лв ..преди съм си плащала също по толкова но не бях соц. осиг. тъй като тя работи в частен кабинет. Но ми писна имам осигуровки и направление и пак плащай  #Cussing out  си по 20лв..  newsm78 за това питам незнам към кой да се обърна или да си говоря с нея очи в очи и да я питам защо пак търси толкова пари аз да не съм от шарената крава  #2gunfire  ooooh!

За да не ги плащаш тези 20 лв ,след като вече си здр.осигурена ,отиди при твоя личен лекар и си вземи направление за водене на бременостт мисля че кода беше 1 ако не се лъжа ,след това отиваш при гинеколога ти и даваш направлението и вече те водят на ЖК по Здравна Каса,без излишните 20 лвкоито са ти вземали!
Моя лекар нито потребителска такса не ми взема ,и всеки път ме гледа на видеозон макар че се полагат 2 за цялата беменност

# 439
Аааа сега ми стана ясно  newsm78
Еми тя работи с ЗК а и имам направление от личната която каза че то е валидно до края на бременоста но явно така и изнася за най добре  #Cussing out но като ида в сряда няма да си мълча аааа егати все гледат на нас като на банкноти  Crossing Arms страх ме само да не се заяде с мен точно на финалната права тъй като и тя работи в родилното отделение.. Ама каквоо дойде това  Naughty
Благодаря ви мами за съветите и изясненията   bouquet  Heart Eyes добре че сте вие та да ми се отворят очите  Shocked

# 440

За да не ги плащаш тези 20 лв ,след като вече си здр.осигурена ,отиди при твоя личен лекар и си вземи направление за водене на бременостт мисля че кода беше 1 ако не се лъжа ,след това отиваш при гинеколога ти и даваш направлението и вече те водят на ЖК по Здравна Каса,без излишните 20 лвкоито са ти вземали!
Моя лекар нито потребителска такса не ми взема ,и всеки път ме гледа на видеозон макар че се полагат 2 за цялата беменност
Направлението е 03 "Майчино здравеопазване".

# 441
Здравейте, мами Simple Smile напоследък нямам време за компютъра и не влизам в сайта често Simple Smile Надявам се всичко с вас да е ок и бебчовците да дебелеят и да си седят в тумбаците ни до когато трябва Simple Smile)

# 442
  • София
Е то кое време е да се записваш на ЖК??
На ЖК се записва в 3-4-ти месец...

# 443
Иванкака нали казах че до март месец бях без осиг. тъй като ги чаках да пристигнат. И питах тук за повече разяснение тъй като и аз незнам как стоят нещата просто ми стана чудно как вече осигурена с направление ми взима 20лв на преглед и исках да знам дали имам право да си "отворя устата" пред нея за да не стане някой фал..

# 444
  • София
Разбрах те много добре, ама нали ти казах, че вече е късно да се записваш. При това положение е нормално да ти взима пари.

# 445
Иванкака моето кръвно е 90 на 60 а пък пия и Нефидипин #Crazy общо взето ниско.Ще звънна утре на акушеркатада каже какво мисли по въпроса.

# 446
Не знаех, че има срок да се запишеш за ЖК по ЗК  newsm78
И още нещо се сетих - бременните не дължат потребителска такса.  Peace

# 447
В програмата майчино здравеопазване няма краен срок за записване на ЖК. Навсякъде е написано едикакво си в 3 месец или 5 месец ИЛИ при 1-во посещение! Ако тази АГ работи с касата няма право да ти взима пари ако и занесеш направлението за женска консултация и не трябва да ти взимат потребителска такса!

# 448
  • София
Само, че има право да откаже да я вземе на ЖК в този срок, както най- вероятно ще стане..

# 449
И да си запишеш на ЖК в този срок, получаваш мерене на кръвно и кг, а ти предполагам плащаш 20лв за ехограф. Безплатните ехографи са 3-ти и 5-ти месец, а ти си в 9-ти.

Общи условия

Активация на акаунт