Камъни в жлъчката - 2

• 125 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • NE
При всяко положение се изисква мнение на хирург. Всъщност аз след поредната ужасна нощ с криза се замъкнах и буквално се замолих на хирурга. Толкова ми беше писнало от болки и чудеса. А в БП ми биеха обезболяващо, което към края не ме и хващаше.

# 181
  • Sofia
чудя се дали бебешките каши и храни са добър вариант за хранене след операция,поне за няколко седмици...

# 182
  • NE
Според мен след операцията не е толкова страшно да се храниш с нормална храна. Аз ядох нормално с изключения на забранените неща. Кашите няма да са достатъчни според мен. Ще ти е нужна питателна храна, но не мазна. Така преоткрих колко е хубаво да ям печено вместо пържено.

# 183
  • София
чудя се дали бебешките каши и храни са добър вариант за хранене след операция,поне за няколко седмици...
Да, подходящи са, аз ядях такива. При мен захранването беше много внимателно, като при бебетата, 2м преди операцията при тежките кризи бях основно на глад и болки.  Confused

# 184
Момичета (и момчета, ако има), някой от вас, който има камъни в жлъчката, без да я опериран, хапвал ли е локум? Аз упорито се опитвам да намеря всякакви заместители на любимите ми шоколад и сладолед. За сега хапвам халва и мляко с ориз без проблеми. Но локум не съм опитвала, та се чудех.. Разбира се, наясно съм, че ще трябва да се огранича в обикновен, само с пудра захар - без ядки, сусам, добавки и прочие.

И изобщо ще съм благодарна ако споделите какво сладко си похапвате. Аз имам множество камъни, най-големия с диаметър 7 мм. Слава богу, до сега не съм имала кризи и силно се надявам да не ми се случи.

# 185
  • Пловдив
Най-големият ми камък е 2.7 мм и съм яла без проблеми локум.

# 186
  • Sofia
старая се да ги ограничавам сладостите,но понякога си хапвам по малко локум,халва,домашни сладка,мармалади, бял шоколад,марципан

# 187
  • София
Shoestring, локум можеш да ядеш спокойно. Имай предвид обаче, че всеки организъм различно реагира на различните храни, т.е. може нещо, което на другите с подобни оплаквания да им понася добре, при теб да се окаже много дразнещо. Общо взето трябва да пробваш, никой нищо не може да ти гарантира. Просто не прекалявай с нищо Simple Smile

# 188
  • София
Напълно съм съгласна с горното, на мен до скоро ми пречеха мазнините, вкл и зехтин, а яйца мога да ям. А моя приятелка, тя си слагаше спокойно зехтин в салатата, но яйцето й правеше кризи.

Бананът може да е добър заместител на сладкото.

# 189
  • NE
По време на диетата ядох основно ябълки и банани. То като цяло никъде не съм прочела че плодовете са забранени, а са полезни и задоволяват качествено желанието за сладко.

# 190
  • Sofia
знам,че киви,смокини,боровинки,къпини не са подходящи...и ги избягвам

# 191
Здравейте!   bouquet
Чета, чета и не мога да си обясня маркучето в носа ли ви е най-големия проблем или болната жлъчка и постоянните кризи? Някак ми е непонятно изобщо сравнението на двете неща. Когато аз се оперирах влязох уж за една бърза безкръвна. Когато се събудих бях с 3 дренажа, катетър, 16 шева и въпросната тръба от носа към стомаха. Беше ми адски лошо-за което се поставя тя. Стоях с нея около 24ч-е жива съм. И бих я изтърпяла още 24, само за да не изпитам повече болките от кризите. Не издребнявайте! Погрижете се за себе си! Всичко минава и се забравя.  Peace

# 192
  • Пловдив
Ами маркуча в носа ми е проблем, защото нямам никакви кризи. Понаболява ме много рядко - тъпа, лека болка, да речем веднъж на два месеца и като пия един аналгин ми минава.
Иначе имам много камъни, пясък и кал. И нямам нито капка жлъчна течност (по думите на хирурга, който ме гледа на профилактичния преглед всяка година) и всички доктори ми казват, че трябва да се оперирам.

# 193
  • NE
ЗлаВещица Не знаеш кога ще стане страшното. Аз разбрах въобще, че правя кризи късно, но болката се увеличаваше и за месец бях парцал - всяка нощ с часове. Толкова ме болеше, че накрая и обезболяващите инжекции в спешното не ми действаха.

# 194
Нар със семките дали е противопоказен. Май трябва да си припомня цялостно каква беше диетата? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт