Камъни в жлъчката - 2

• 125 243
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • NE
Моята мина през ЗК, но с направление за хоспитализация и не ми взеха никакви пари. Иначе операцията е около 700 лв., но пак зависи кой и къде ще я прави.
Тук е написано цялата процедура. Аз си бях чела подробно какво да очаквам. Peace Говоря за лапароскопска операция.
ЦЪК

Doli 8 месеца след операцията се радвам, че действах бързо и реших този проблем, че кризите ставаха по-болезнени и по-тежки.
ЗлаВещица По-добре е, макар да е ужасно на вид, но пък не боли и зарасна като останалите дупки.

# 166
  • Sofia
Shoestring,

мляко с ориз и халва си хапвай спокойно, но жито рядко и по малко. Аз понякога си хапвам и по малко лук в салатата или от супата, нпо много малко, марулки доста хапвах и не съм имала проблеми.
Имах една малка криза преди около месец, тогава изядох 2 топли гофрети и знам, че сама си я предизвиках и сега внимавам повече какво от прегрешенията мога да изям.
Хапвам и шоколад и сладолед, но рядко и по малко. Много се изкушавам с ядки и също хапвам, пак рядко и малко Simple Smile

Относно рибата - хапвала съм и по цяла скумрия запечена и не съм имала кризи, тежест и проблеми, но пържена риба не ям, а само печена.

# 167
  • Sofia
ти с камъни ли си или ти е отстранена?

# 168
А зелето проблемно ли се води за жлъчката?

# 169
  • NE
Не се препоръчва. Зелената салата също не е подходяща.

# 170
  • София
Привет, момичета, реших да се включа и аз. Оперираха ме на 30.09. Искам да кажа, на който се колебае или отлага, хич да не мисли, аминаправо да ходи да се оперира. Аз се чувствам супер! Все едно нищо никога не ми е имало. Оперирах се във втора хирургия на Александровска болница, при проф. Тодоров. Сутринта в 8.30 ме свалиха в операционната, като ме качиха в стаята беше 10:30 и всичко беше приключило. В 16ч слизах долу с другите пациенти да пуша. Не съм имала катетър, нито дренаж. Болките са абсолютно поносими, не ми е било кофти след упойката. Не съм била на системи. Даваха ми обезболяващо когато поискам, но аз даже го отказвах повечето пъти, защото се чувствах добре. Мисля, че 2 пъти поисках да ми сложат и то вечер преди да си легна, за да спя по- спокойно и да не ги притеснявам през нощта. Ако не се лъжа беше течен аналгин, мускулно. Приеха ме в понеделник, във вторник сутринта ме оперираха, в четвъртък сутринта ме изписаха. 1-2 дни вкъщи ми беше кофти и имах болки, но си слагах свещички профенид и ме успокояваше. 2 пъти сложих свещичка. Повече не се наложи. Оперираха ме точно 3 месеца след секциото. През цялата бременност и след раждането имах ужасни кризи. Отлагах колкото можах и сега ме е яд, че е можело по- рано да се приключат драмите. Бях толкова зле през бременността, че почти не ядях и много повръщах от кризите. Свалих 30кг докато бях бременна, вместо да напълнея. Слава богу всичко приключи. Сега почвам вече да си ям всичко, снощи изядох един шоколад и нищо ми няма. Не се колебайте, щом имате камъни, махайте тия жлъчки да не се мъчите! Успех на всички!

# 171
Радвам се, че всичко е минало нормално се чувствате добре.   bouquet
Но наистина искрено се учудвам как препоръчвате на всички наред операция, без да знаете на кой какъв му е случая.
Аз например имам камък, но нямам кризи /пу-пу/. Препоръчвате ли ми опрация, наистина питам? Thinking

# 172
  • София
Barbabelle, не разбрах защо се заяждаш. Да, препоръчвам операция на всички, на които се налага. Казвам го, защото на мен като ми казаха, че съм за операция се чудех как да не стигна до там и отлагах, а мъките се увеличаваха. Препоръчвам на всички, които трябва да се оперират, защото са им казали, че това е единствения изход, да не отлагат от страх. мен много ме беше страх, а се оказа, че няма нищо страшно. Затова съветвам, който отлага от страх или се колебае да не се страхува. Ако това е решението, защото лекарите така са казали, няма смисъл да се бави. При мен беше страшно накрая и пак казвам, че ако знаех, че операцията ще мине толкова леко и бързо бих се оперирала по-рано. Това е моето мнение, а мисля, че темата е за споделяне на мнения и опит. И със сигурност знам, че много хора са като мен, че и по- зле, но ги е страх. С поста си исках да ги укоража. На теб специално пожелавам никога да не ти се наложи да мислиш за отстраняване на жлъчката и да не разбереш какво е жлъчна криза!  Peace

# 173
  • NE
Аз бях с камъче, което се беше заклещило в опит да излезе и запушваше жлъчния канал и болките бяха адски, постоянни и нетърпими. Раждането не болеше така гадно.
При всяко положение се налага консултация с хирург. Може и само на диета да се размине работата, но с лекарства или билки не се махат камъните в жлъчката. Радвам се, че и аз не го мислех дълго. Боли, но е нищо в сравнение с кризите.

# 174
  • Sofia
Моите камъни се оказа,че са ми от 2008год.,открити при случаен ехо преглед.До миналата есен съм нямала никакви индикации за проблема,яла съм само от забранените храни,много люто и шоколад ежедневно.Първата криза беше провокирана от ядене на царевица,следващите две бяха тази пролет след ядене на салата с чесън и ястие с яйца и подправки.Спазвах диетата 4мес.,нямах проблем,докато не си го предизвиках преди две седмици,отново с храна.

# 175
  • Sofia
Doli, ако въпроса ти е към мен - да имам камъни и шлака.

Зеле не се препоръчва, хапвам на салатка, но пак гледам да е малко количество до 200-300 гр. Simple Smile Преди хапвах по повече - много го обичам. Зеле сготвено не съм яла, него също много обичам, но четох как една съфорумка е имала страшна криза след ядене на готвено зеле и още не съм готвила.

# 176
  • Sofia
а тези забранени храни дори и след отстраняване на жлъчката ли трябва да се избягват?

# 177
  • Sofia
Мисля, че 6 месеца след отстраняването на жлъчката почти всичко може да се яде без проблеми, но не съм сигурна, да кажат тези с оперирана жлъчка как е.

# 178
  • NE
На мен ми казаха поне 3 месеца. Сега ям в разумни количества, но избягвам пържено и ядки, а шоколад похапвам.

# 179
Не се заяждам, напротив - благодаря за споделеното. Просто не ми допада да чета някой да препоръчва операции, без да има лекарско мнение и препоръка за това. След уточненията ти, съм напълно ок. Peace  Пожелавам на всички здраве и усмивки!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт