Камъни в жлъчката - 2

• 125 242
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
В Окръжна болница, да, прави ми я доктор Близнашки. Гадно, в смисъл страдах си за изгубената жлъчка. Сутринта ми я направиха, след упойката ми беше много зле, вечерта можех да ставам.

# 151
  • Sofia
мен ме е страх и от болката,не съм много издържлива,дават ли болкоуспокояващи,на кой ден те изписаха?

# 152
  • София
Не боли толкова, гадна е упойката, аз имам 2 пъти секцио и болката е същата, ама на друго място. Дават обезболяващи, предполагам, че ги вливат в системите, а после ти казват да си пиеш сама, ако те боли.
Искаха на другия ден, но аз помолих да остана още един, защото вкъщи няма почивка - с две момчета. А едното беше на 4 - миналата година.

# 153
  • Sofia
катетър слагаха ли ти,кога стана сама до тоалетна?

# 154
  • София
ДА. Около 6 - 7 вечерта. Към 3-4 почна да ме отпуска упойката, от нея ми беше много лошо, но не съм повръщала, а към 5 вече можех да търпя една бърборана от стаята, която не спря да говори през целия ден.
Катетъра ми свалиха на другия ден.

# 155
  • София
Извинявай, обърках се, катетър не са ми слагали, а дренаж на мястото на една от дупките - май така се казваше. Започнах да забравям.Катетър ми слагаха на секциото.

# 156
  • Sofia
ох,успокои ме за катетъра,и това беше част от страховете ми...но може би е по преценка на лекарите,на някои са им слагали....дано не съм от тях

Благодаря ти за споделеното и извинявай,че те върнах към неприятните моменти.
Желая то много здраве   bouquet

# 157
  • NE
Doli Ако правиш толкова често кризи без операция няма да стане, особено като имаш и възпаление, което е много опасно.
Мен ме оперираха с бебе на 1 месец. Отидох защото правих криза почти всяка вечер по 5-6 часа. Толкова безпомощна не съм се чувствала никога. Наех се с първата възможна дата за операция. Аз си бях и за спешна, но предпочетох да се доверя на хирург, който се зае да бъде колкото по-лека операцията и да успея да запазя кърменето. Щом ме сложиха на масата усетих как ми вливат упойката (странен вкус лекарство в устата) и после се събудих готова и без жлъчка. Вливаха ми 2 дни разтвор чрез абокат, биха ми силни обезболяващи и на изписването ми махнаха дренажа. Още на първият час бях готова да се раздвижвам, но ме оставиха да лежа малко повече. Вечерта ставах и ходих сама до тоалетна. Катетър съм нямала. Изписаха ме на 3-тия ден, на 5-тия ден не ме болеше и се движих свободно.
П.П. Шоколад, риба и патладжан са много голяма отрова за болна жлъчка. Peace

# 158
  • Sofia
и риба ли!?! защо?

# 159
  • NE
Аз специално направих криза след една вечеря с риба. Сега си мисля, че е зареди жълтъка и пърженото, но срещнах на много места, че и рибата я забраняват. Някои видове са доста мазни и тежки. Общо взето съм яла само пилешко спокойно. Хляб също по 1 филийка си позволявах и то пълнозърнест. Има много диета и по повечето се водих.

# 160
  • Пловдив
Чела съм, че са забранени мазните риби. Другите са позволени. Само че не пържени - пърженото е забранено.

На мен са ми казвали, че се вкарва тръбичка през носа до стомаха, за да излизат излишните стомашни сокове и да не се повръща. И това е главната причина да не искам да се оперирам.

# 161
  • NE
Е то това си е целта на дренажа. При мен беше допълнителна дупка в корема с една дълга тръбичка. Операциите по ЗК задължително са с дренаж. Не е боляло повече оттам. Тръбички в устата съм нямала.

# 162
  • Sofia
каква е цената,има ли пътека за такава операция?

# 163
  • Пловдив
Като се замисля май предпочитам дупка в корема пред тръбичка през носа.

# 164
  • Sofia
ако я слагат по време на упойката така,че да не се усеща, става

Общи условия

Активация на акаунт