Камъни в жлъчката - 2

• 126 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Doli, на епикризата най-накрая има посочени 2 дати за контролни прегледи ( поне в моята е така). И аз се чудех за пускане на кръвни изследвания  newsm78 . Никой не ми спомена за това. Но мисля да си направя устата на 2-рия контролен преглед. Моя е на 16-ти март.

# 406
  • Sofia
аз още не съм си я взела.....в рамките на месец ли трябва да бъдат направени тези контролни прегледи,втория ме интересува най-вече...

# 407
Да, в рамките на месец. Моя първия беше на 10-ия ден. А втория е точно 1 месец след операцията. Твоята , мисля че беше 1 седмица преди моята и би трябвало да си тези дни на контролен. Иди още в понеделник. Няма да те върнат дори и да не си точно на деня.

# 408
Момичета, случвало ли ви се е болката да е в дясната част на гърба. Някъде към средата и малко по-нагоре. Имам камъни, но не съм оперирана и до сега не съм правила кризи (Слава богу). Но имам някакво неразположение в тази част на гърба. И преди съм го усещала, преди да разбера, че имам камъни. И го отдавах на неправилна поза, стягане от студеното и какви ли не други причини, но се чудя дали не е възможно да е от проблемите с жлъчката.

# 409
  • Sofia
Да,възможно е....макар при мен кризите винаги да са били само отпред,винаги са ме питали дали и отзад съм имала болка.Сестра ми също имаше две кризи,при нея и отзад и отпред я болеше,дори в началото се съмняваха за плексит.Внимавай какво ядеш,спазваш ли някакви ограничения?

# 410
  • NE
Shoestring Всичките ми кризи бяха с болка в гърба до степен, че ме болеше докато дишам. Имах си и болката отпред. Според мен си яла нещо непозволено и е добре да почнеш диета. Наистина много болка се спестява и с тях.

# 411
Спазвам диета. При това стриктно Simple Smile
Снощи бях на гости и ядох гъбена каша. Казаха ми, че не е запържена... не знам.

# 412
  • Sofia
гъби не трябва да ядеш Naughty

# 413
Ами от зеленчуците ми забраниха само патладжани... Но щом гъби не трябва - няма да ям. Аз не ги обичам особено, но бях на гости и не ми се искаше да проявявам капризи. А и беше вкусна кашичката  Flushed

# 414
  • София
Аз също имах болки отзад, усещах ги след физическа умора. Но първата ми и единствена сериозна криза започна с болки отпред, които се разтягаха назад към гърба. Сега вече, когато съм без жлъчка ме боли в областта, където е била, но търпимо,  и то, когато съм изморена.

# 415
Момичета, случвало ли ви се е болката да е в дясната част на гърба. Някъде към средата и малко по-нагоре. Имам камъни, но не съм оперирана и до сега не съм правила кризи (Слава богу). Но имам някакво неразположение в тази част на гърба. И преди съм го усещала, преди да разбера, че имам камъни. И го отдавах на неправилна поза, стягане от студеното и какви ли не други причини, но се чудя дали не е възможно да е от проблемите с жлъчката.

Да ти кажа честно в криза така ме е боляло че само при най-малкото поемане на въздух имах чувството че ще умра, дишането ми спираше , незнаех какво става даже помислих че получавам инсулт но като си изпих вълшебния коктейл след 15 минути започна да ми минава болката - за дане боли диета - никакъв шоколад никакво преяждане - без пържено много и пикантно , по лека храна -вода но не прекалявай , чай липа или лайка също успокоява !

# 416

[/quote]

като си изпих вълшебния коктейл
[/quote]

Бихте ли споделили какъв е този вълшебен коктейл. Предполагам, че става дума за комбинация от лекарства.

# 417
  • Sofia
2т. но-шпа
2т.бусколизин
2т.папаверин

# 418
2т. но-шпа
2т.бусколизин
2т.папаверин
Благодаря за бързия отговор.

# 419
  • NE
Ох по едно време дори инжекции с папаверин не действаха при мен.

Общи условия

Активация на акаунт