Камъни в жлъчката - 2

• 126 206
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Аня♥♥♥, честито ви бебче! Да расте много здраво и щастливо newsm30

Persiana Petrova, за също не препоръчвам самостоятелните опити за вадене на камъни. Толкова години четене по темата се учудвах как всички препоръчват само операция и нищо друго. Аз на сама глава реших да опитам със зехтин и лимонов сок и резултата беше наистина учудващ - изкарах повече от 20-ина "камъка" и си мислех, че съм отървала операцията. Но след 2 седмици постъпих в спешното с диагноза "панкреатит" от тръгнал камък. Благодарение на лекарите останах жива и си оперирах жлъчката. След операцията ми дадоха камъните и мога да кажа, че нямат нищо общо с тези, които се вадят при самолечението. Коренно различни са и като цвят, и като форма и като състав. Така че , ако жлъчката ти създава проблеми я махай докато не се е влошила.

# 391
Аня честито бебче! Да е живо и здраво!

# 392
Аня, честито! Бъдете живи и здрави цялото семейство!  family  babyuu

# 393
  • София
Благодаря ви!  Hug

# 394
Това брашно рожков като заместител на какаото някой ползва ли го?   newsm78
В Пикадили, на био щанда, има едни меденки. Там си взех веднъж една с брашно рожков, кафява на цвят и има вкус на какао, поне се доближава, за мен - задоволително.

# 395
  • Sofia
да,като заместител се ползва,по-полезно било...но аз получих първата си силна криза след ядене на домашен шоколад с рожков Sick и от тогава само при споменаването му ми се повдига ooooh!

# 396
 Cry .... последната ми надежда беше.
Аз тази седмица ядох и истински шоколад. Донесоха ми бонбони подарък от Германия и просто не устоях. За щастие нямаше последствия.

# 397
  • Sofia
аз може и да съм прекалила с количеството в шоколада,слагах на око и стана катранено черен...

# 398
  • NE
На мен в спешното след поредната тежка криза по 4-5 часа ми казаха в прав текст, че пържено, шоколад и ядки са смърт за жлъчката.

# 399
 Doli, а аз смятам, че си се почуствала зле от мазнината, която се слага при направата на шоколад, а не от брашното от рожков  Wink. А и всичко опира до количествата  Simple Smile От една лъжичка надали би ти станало нещо, но при по-голямо изядено количество ще има последствия.

Да питам оперираните - Вие спазвате ли правилото : Ядене начесто и по малко. Че аз имам чувството, че цял ден ям  Laughing, защото не смея да хапна повече от 2-3 хапки и естествено след час -два съм отново гладна. Казаха ми да се храня по това правило при изписването, но за колко време важи  newsm78

# 400
  • NE
Аз по принцип ям така, защото ми става тежко, но закуска, обяд и вечеря са ми достатъчни по 200-300 гр. Аз след операцията нямам никакви болки.

# 401
  • Sofia
Старая се да ям по малко и на често/през 2-3ч./,но не винаги се получава,понякога и 5-6ч.има интервал м/у храненията.Мина 1мес.от операцията,и аз се чувствам добре,нямам оплаквания Praynig,доволна съм ,че се реших на нея.Спазвам диетата,основно ям кисело мляко,зеленчукови крем супи,овесени ядки,елда,картофи,ориз,малко хляб,по 1-2плода на ден,пилешко/1път седмично/ и риба от вчера.Хапвам и бебешки плодово оризови  каши,когато нямам готвено за мен.Като ми се прияде сладко хапвам мед с тахан,локум или халва,но това е рядко,почти не ми се прияжда сладко.

Да питам оперираните,казаха ли ви за контролен преглед,ехограф и кръвни да си направите след месец?Преглед при хирурга необходим ли е пак?

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 20:17 от Doli

# 402
  • NE
Контролата беше седмица след операцията. Вече бях яла месо и хирурга остана доволен, че нямам оплаквания.

# 403
  • Sofia
И аз бях на 6-7ден при хирурга,но ми спомена да се видим след като мине месец...та се чудя дали е необходимо,след като се чувствам добре,също спомена и за изследвания,но в момента приемам едни лекарства п/в флебит и мисля,че няма да ми бъдат много добри резултатите,ако ги направя сега...затова изчаквам

# 404
  • NE
По-добре си направи консултацията.

Общи условия

Активация на акаунт