Камъни в жлъчката - 2

• 126 221
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Аз няма да забравя как като почнах да правя кризи/леки, но всекидневни/ имаше повод и отидохме в Неделя и аз изядох едно голямо парче шоколадова торта с лешници! Тогава не знаех, че имам проблем с жлъчката и тъй като ме болеше постоянно не разбрах дали нещо ми стана от нея. Имала съм болна жлъчка докато бях бременна, но не съм правила кризи. Добре че се обади след това  Praynig

# 376
  • NE
Мариса И двете сме били с тази екстра след раждането. При мен ми докараха първите кризи контракции и още по-трудно се усетих какво става, че наближавах термин.

# 377
  • София
След операцията си хапвам шоколад, много го обичам, но в умерени количества, естествено и чист, без ядки.

# 378
  • Sofia
Минаха 18дни от операцията,раните са зараснали...дали бих могла да ходя на басейн да плувам Thinking

# 379
Според мен е хубаво да питаш хирурга за подобно натоварване дали би ти навредило. Много се радвам, че се чувстваш толкова добре, че да искаш да плуваш. Аз на 18 ден още не можех да ставам сама от леглото. Браво! Но не поемай риск, ако лекар да позволи. Това е моето мнение.  Peace

# 380
  • Sofia
твоята нали е била коремна,затова по-трудно си се възстановила....аз се чувствах перфектно още на 4-5ден,ако не беше проблема с вените до сега да съм забравила за всичко Sad

ще питам хирурга за плуването,да няма някакъв проблем с химикалите във водата...сега се сетих,че още и епикризата не съм си взела...кога я дават?

# 381
Не помня точно на кой ден ми казаха да отида, но можеш да звъннеш и да питаш там където си лежала.  Peace  bouquet

# 382
  • NE
Епикризата ми я дадоха на махането на конците - една седмица след операцията. Дори не я исках, ама хубаво че си я взех.

# 383
  • Sofia
Какво пише на епикризите,з-то като отидох първата седмица ми казаха,че не е готова,че са пратили нещо в хистологията и да дойда да си я взема след 10дни....

# 384
На епикризата пише всичко-кога си постъпила и с какви оплаквания, направени изследвания-една страница неразбираеми за мен неща, какво си приемала като лекарства, как е протекла операцията и състоянието ти при изписване. Май горе долу е това.

# 385
Здравейте , аз също съм с проблеми ,имам камъни и песъчинки в жлъчката , но когато пия Ровахол за жлъчка / има и за бъбреци-затова се уточнява / и есенциале форте от скоро го рекламират аз го пия от много отдавна / когато съм в криза/ ако се пият редовно и стриктно не като мен само в криза нещата ще са добре .Разбира се диетата е важна и пиенето на вода! Другото кето с очите си го видях е зехтин с лимон , но искам да предупредя че камъните нетрябва да са много големи ! Мой приятел пи зехтин с лимон и ги изхвърли , на ехограф се виждаха и след като пи може би 10 дни ,пак отиде на ехограф камъните ги нямаше това го видях с очите си /снимките от ехограва и в двата случая със и без / доктора му е казал че няма нищо и че трябва да се пази .Боляла го е доста жлъчката докато ги е изхвърлял! Някой ще каже защо ти не пиеш - защото ме е страх моите са големи и ме е страх да не се запуши канала докато излизат !

# 386
  • София
Днес родих, малък голям мъж цели 5кг и 55см. И батковците се родиха големи, по 4кг, но никой не очакваше толкова голямо бебе! От диетата ми е, заради проблемите със стомаха, дето бях писала по-назад. Слава Богу, за индуцирано раждане и с толкова едро бебе мина леко, всичко за 2ч и 30мин, като зорът (истински) беше последните 20-30 мин.

# 387
  • Sofia
Леле,голям юнак  Crazy,а майката направо героиня  bouquet
Да ви е жив и здрав бебока,много да ви радва  bouquet
Бързо възстановяване Hug

# 388
Честито, Аня! Да е жив и здрав малкия мъж и само радости и усмивки да ви носи! Пожелавам на теб и семейството ти само хубави моменти занапред!   bouquet   bouquet   bouquet

# 389
  • NE
Аня Честита трета рожба! Да е здрав, спокоен и щастлив. малкото юначе Голямо бебе, свалям ти шапка за скоростното раждане. Hug
Persiana Аз не бих рискувала сама да си изхвърлям камъните, особено като го големи. При мен едно камъче се беше опиталонда излезе, беше се заклещило и правех зверски кризи. Накрая пак стигнах до операция и добре че не я отлагах, че става още по-зле положението.

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 07:44 от Flower Fairy

Общи условия

Активация на акаунт