Камъни в жлъчката - 2

• 126 247
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Хич даже, но поне скоро всичко ще се нормализира. Simple Smile

# 361
  • NE
Аня Леко раждане ти желая. Можеш ли споделиш какви проблеми ти създаде липсата на жлъчка по време на бременността? Преди имаше ли дискомфорт след операцията?
Питам да съм наясно за по-нататък. Hug

# 362
И аз интерисувам какви проблеми и създала липсата на жлъчка по време на бременността. Гастроентеролога и гинеколога ми казват че липсата на жлъчка не е проблем за бременността, както за мен така и за бебето. Аз имам едно детенце, но се интересувам при евентуална втора бременност, за да съм подготвена.

# 363
И аз ще следя темата за бременността, защото на мен ми махнаха жлъчката след като родих първото си детенце, а много искам още едно.  Heart Eyes

# 364
  • София
Аз отдавна се канех да пиша тук, точно заради дамите, които планират бебе след операцията. Дори мислех, че съм споменавала.

По принцип самата операция и липсата на жлъчка не пречат нито на забременяването, нито на износването на бебето (което е супер). Питах гастроентеролога, при който си ходя профилактично, още след операцията, каза не пречи, но стомахът ти ще е по-чувствителен, повече гадене, повече киселини. Какво ти повече? #Crazy ooooh! Първите 3 месеца ги прекарах на дивана в хоризонтално положение, едвам ставах до тоалетна и да хапна нещо, като карах на малко солети, лимон или препечени филии. Не можех да се изкъпя спокойно, едно, че нямах сили, а как ми миришеха всички шампоани, маски, червилото... Цяло лято не близнах праскови, салати, чакам сега с нетърпение идното лято. После се надявах 4-5ти месец да отмине, ама не би, отидохме на море, изкарах цялата почивка на лимони, газирана вода и пилешка супа, мъжа ми се шегуваше, че съм много икономична. И всъщност общо взето така си изкарах цялата бременност и досега. Ходих на лекар, нищо съществено, с 2 думи ще търпиш, докато родиш, после нещата ще се нормализират.

Сурови плодове и зеленчуци не мога да ям, дразнят ми много стомаха, става ми зле. Първите 6м. не можех да близна мляко, сега поне това мога. Докъм 8-мия месец изкарах основно на юфка и сандвичи, препечени филии, към 6-7мия месец можех поне готвено да ям. 8-мия месец като ме почнаха киселините внимавам и с тестяното, защото ми ги усилват ужасно, не просто киселини, ами чак болки и спазми в стомаха. 2-3 месеца спя почти седнала, заради стомаха.

Месо ми се ядеше и ядях от началото на бременността (добре препечена пържола с много лимон). Но сега в 9тия ме почнаха едни ужасни сърбежи по цялото тяло, няма обрив, все едно мравки ме лазят, от което не мога да заспя нощем. Тъкмо заспя и след 2-3 часа се събуждам цялата в студена пот, отвътре ме избива. Един ден се почна и гадене и отпадналост, като казах на д-ра сипмтомите, веднага каза, че е черният дроб. Той по принцип по време на бременността се натоварва, т.к. изхвърля токсините на 2 организма, но и като няма жлъчка, още повече. Бебето е добре, не страда, аз трябва 'просто' да търпя, като родя всичко ще отшуми. Каза строга диета (накъде повече от това?), месо и яйца не ям вече, ако хапна месо на вечерта ме почва пак сърбежа. Пия ензими по 1 таблетка на ден, това за стомаха поне помага, понамалява ми киселините, без спазми и онова гадно чувство на метал или нещо подобно в устата. От време на време пак ми се гади... Пия от скоро по 1 таблетка лецитин, аз за предстоящото кърмене го пия, но четох, че бил добър и за черния дроб. Иначе преди няколко дни си пуснах пак чернодробните показатели, отлични са ми кръвните изследвания, което е добре, самият черен дроб не е увреден нещо, но явно се претоварва.

Има и нещо друго, 7мия месец имах контракции и се почнаха едни високи дози магнезий, а той дразни стомаха. След месец и нещо сама си го спрях малко по-рано, просто не се издържаше. Та, сега като върна назад, това с потенето нощем (и от киселини не можех да дишам спокойно, тогава и започнах да спя полуседнала) се започна тогава. Та, явно това допълнително е раздразнило и стомаха, и черния дроб.

Та, така, стана дълго. Дано не ви обезсърча. Не съжалявам, нито за операцията, нито за бременността, но не очаквах, че ще е толкова тежко. Направо се измъчих. Имах желание и за 4-то бебе, но тотално се изпари вече. Постоянно нещо охкам и пъшкам, нещо ме боли, отпаднало ми е. И с предните 2 бременности съм имала гадене (но само 2-3 седмици в началото) и киселини, но нищо общо с това, което е сега. Тогава си беше в нормални граници, поносимо и за кратко, после можех да ям всичко.

Иначе след операцията не съм имала проблеми. Захраних се бавно, пазих се доста време от вдигане на тежко, носих колан за прибиране на корема, отслабнах много. Имах 1-2 стомашни кризи в началото, докато 'налучкам' кое ми понася и кое не (бяха предизвикани от храна или от късно вечеряне). После си бях свикнала, без определени храни, те не са много, по-назад бях писала и задължително много рано да вечерям или направо без вечеря и се чувствах много добре и отслабвах още. Редовно пиех кефир, много добре ми действаше на стомаха. Да, ама като забременях ми се гадеше и от него, до скоро. Като ям ми беше гадно, като не ям ми прилошаваше...

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 13:28 от Аня♥♥♥

# 365
Аня, доколкото разбрах в момента си бременна. Преди колко време ти махнаха жлъчката и по какъв начин? И влияе ли това на начина по който ще родиш? Питам понеже аз имам чувството, че ако забременея пак няма да мога да родя нормално...

# 366
  • София
Да, още съм бременна, ако не се роди до няколко дни, влизам в 10-тия месец. Laughing Laughing

Края на октомври 2012 ме оперираха, лапароскопска. Не влияе на начина на раждане, дори, АГ-тата не се впечатляват особено, като кажа, че съм оперирана от жлъчка, явно по никакъв начин не засяга бебето или начина на раждане. Имах разрез само в пъпа, 2 или 3 шева, единствено там ми опъваше по едно време, като взе да расте много корема, но не е било нещо болезнено или да прави проблеми.
Аз пък точно секцио не исках (очната беше споменала по едно време, но разписа за нормално), страх ме е от самото рязане, а и една операция ми стига.

# 367
  • NE
При последното ми посещение при АГ-то обсъждахме операция, понеже само той се досети че правя жлъчни кризи и доколкото разбрах може да се забременее и да се роди нормално, та аз с болна жлъчка родих нормално. Хубаво, че тогава не знаехме че страдам от нея, че и аз изпадам в ужас от секцио Praynig

# 368
  • София
Аз все още не съм се оперирала. И двата пъти родих нормално. При втората бременност след 6тия месец правех кризи доста често.
При една от кризите завършила в банята се чувствах като изчадие адово... наложи се посред нощите да мия цялата баня.

# 369
  • Sofia
махай я,не се мъчи повече Sad

# 370
  • София
махай я,не се мъчи повече Sad
Ограничила съм "диетата си" и почти не правя кризи.
Поне знам какво е. 1вият преглед го правих преди много години. Лекарката само ми погледна изследванията и заяви "я, камъни няма, но ще ги направиш".

# 371
Ох, да ви питам след колко време минава болката в областта на дренажа? Другите 3 дупки не ги усещам въобще, но тази от дренажа - доста. И ходя изкривена като някоя бабичка напред и вдясно  Joy След колко време ще мога да се изправя нормално?
И друго- всяка вечер около 17-18 часа вдигам Температура между 37,5 и 38 гр. Това нормално ли е за постоперативен период? Иначе през деня си е около 36,5. Нямам изписан антибиотик за в къщи, но май утре ще си поискам, че ще ходя да ми махат конците.

# 372
Да, още съм бременна, ако не се роди до няколко дни, влизам в 10-тия месец. Laughing Laughing

Края на октомври 2012 ме оперираха, лапароскопска. Не влияе на начина на раждане, дори, АГ-тата не се впечатляват особено, като кажа, че съм оперирана от жлъчка, явно по никакъв начин не засяга бебето или начина на раждане. Имах разрез само в пъпа, 2 или 3 шева, единствено там ми опъваше по едно време, като взе да расте много корема, но не е било нещо болезнено или да прави проблеми.
Аз пък точно секцио не исках (очната беше споменала по едно време, но разписа за нормално), страх ме е от самото рязане, а и една операция ми стига.
Леко раждане ти желая, ако вече не си родила, и живо и здраво бебенце! Дано с раждането всички болежки и неудобства отминат!  Hug  bouquet

# 373
  • София
Благодаря, искрено се надявам всички болежки да отминат след раждането, а и така четох и казаха.
Още не съм родила, от днес вече пренасям.

# 374
  • NE
Аня Още веднъж леко и бързо раждане. Hug
Вероятно киселините ще отминат със самото раждане. Аз след раждането изядох една торба сладки неща и нямах киселини. Тогава обаче не предполагах за проблема със жлъчката, но пак си се насладих на шоколада. Blush

Общи условия

Активация на акаунт