Камъни в жлъчката - 2

• 126 251
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • NE
kirilova_kb В нета има много различна информация за диетата, а на моето изписване ми дадоха един списък, но пак не ми свърши 100% работа. Ето какво аз ядох 3 месеца след моето лапаро и съм няма никакви проблеми.
Изрично забранено: животински мазнини *вкл. краве масло, яйца, риба, патладжан, мазно месо (може пилешко, но печено или скара), бобови, шоколад и производни, всякакви ядки, кашкавал, сирене (може малко, ама много малко), хляб (или поне по 1 филийка на ден!), алкохол, газирано.
Аз за тези три месеца ядях кисело мляко, овесени ядки, плодове, зеленчуци, пилешко и рядко на скара месо. Всичко се вареше или печеше без мазнина. Диетата са тежки, но пък ефикасни. Успех!

# 346
Цитат
Flower Fairy Ентусиаст
Re: Камъни в жлъчката - 2
благодаря за бързия отговор.
 Аз зная че всичко е варено или печено, но на мен ми казаха че може да се яде и риба,но да не е мазна. Какви плодове и зеленчуци си хапваш? някъде четох че не трябва да са със син и червен цвят.

# 347
  • NE
Тези диета съвпаднаха с периода в който не ядях ред неща зареди кърменето и коликите. Спомням си, че хирурга ме предупреки изрично за патладжана. Картофи, моркови бяха основите. А плодовете бяха основно ябълки и банани, но няма в случая забранени плодове.

# 348
  • Sofia
Днес ми е 10-ти ден след операцията,захранването започнах с кисело мляко с малко фини овесени ядки,ям ги сутрин,плодовете засега са само круши,ябълки и банани,по 1-2плода дневно.Извара и кисело мляко/2%/ ям всеки ден,правя си сок от моркови и ябълки,крем супи от картофи,моркови,тиква.Днес хапнах малко варено пилешко месо,правих тиквеник,хапнах малко от изпечените крайчета...Количеството на храната е малко,но ме засища,гледам да ям редовно през 3-4ч.Лошото е ,че получавам леки киселини след ядене,отминават след 1-2ч.,но не ми е ясно защо така се получава....

А плодовете бяха основно ябълки и банани, но няма в случая забранени плодове.
на моя лист пише,че през 1-вия месец са забранени плодовете със зрънца-киви,ягоди,малини,къпини,смокини...през 2-рия месец можело дори и патладжани,но да не са пържени

# 349
Момичета,а аз ако ям банани умирам от болка.НА 7-я ден като отидох да ми извадят конците срещнах една позната/ на един ден ни оперираха/ която също има болки ако яде банан.
 Ям кисело мляко -2%, но не смея да включа изварата.
Правих си супа от тиквичка, моркови и картофи, пека на фурна пак моркови, картофи и бяло пилешко месо, като слагам няколко капки олио или зехтин. За бсякакъв вид баници съм забравила. Хляба ми винаги е сухар.
Имам изписани лекарства -УЛКОПРОЛ -за газове и ДУСПАТАЛИН -за болка Трябва да го пия 15 дни, сутрин и вечер.

# 350
DOLI,
мисля че първото лекарство е и за киселините

# 351
  • NE
kirilova_kb Аз изядох един банан пред хирурга за да ме изпише. Беше решил, че не искам да ям, а аз умирах да си хапна. Щом те боли недей ям, но като цяло плодовете са необходими за набавянето на захари.
Правиш каквото трябва. Извара пробвах да ям, но не я харесва и да ... пълномаслена е.

# 352
  • Sofia
на мен в болницата на втория ден след операцията ми дадоха на обед спаначена супа с доста мазнина,не я изядох...

# 353
Ето, че и аз съм без жлъчка Simple Smile Днес ме изписаха . От лекарствата ми изписаха само Креон от 40000 единици. За диета ми казаха поне месец, а най-добре до 3 да спазвам същата, която е за болна жлъчка -5-та диета. А за цял живот да забравя за жълтъци, пържено, мазно, алкохол и кафе .

# 354
Колкото лекари толкова диети май... От моята операция минаха 10 месеца и още не мога да се отпусна да хапна нещо по-така-не говоря за пържени картофи с мазна свинска пържола. Алкохол си позволявам в малки количества разбира се /главно червено вино/ и не съм имала проблеми с това. Сладко хапвам почти всеки ден. Иначе съм голяма паника и при най-малката болка посягам към хапчетата и тичам на лекар. Дори в момента пия Цинарикс. Чувствам се добре. С времето се усеща кое пречи и кое не. Мен ме боли най-вече когато се претоваря и се изморя, а не от храна. Вслушвайте се в тялото си. Хубав ден ви желая!   bouquet

# 355
  • Sofia
Ето, че и аз съм без жлъчка Simple Smile Днес ме изписаха . От лекарствата ми изписаха само Креон от 40000 единици. За диета ми казаха поне месец, а най-добре до 3 да спазвам същата, която е за болна жлъчка -5-та диета. А за цял живот да забравя за жълтъци, пържено, мазно, алкохол и кафе .
Бързо възстановяване  bouquet

Казаха ли ти за двигателния режим нещо,питах преди тук,но не ми отговориха...опасно ли е вдигането на тежко/2-3кг.най-много/,прегъването,кога може да започне човек да спортува,не активно,но по-дълги разходки,плуване...

# 356
  • София
Яйца и кафе си консумирах спокойно, сега по време на бременността ги ограничавам. По алкохола не сме, но от време на време глътка бира или вино. Това, което аз избягвам и не ми понася са пържено, мазно, ядки (не мога, въпреки че ги обичам), кокосови стърготини и сладкиши с тях (това все едно стружки съм яла), патладжан, сини сливи. Друго май не се сещам.

# 357
  • Sofia
жалко за ядките,и аз ги обичам,но не знам кога ще се осмеля да пробвам да хапна малко....а ако са изкиснати и фино смлени дали би имало проблем Thinking ако си правя ядково мляко например...

# 358
  • София
Не знам, аз обичам бадеми и мноооого рядко си позволявам по няколко бадемчета. Но, ако ям нещо с фъстъчен крем, напр., пак не ми е добре на стомаха.

Да поясня, че след операцията спазвах много строга диета. Това, което описах, че не мога да ям е, че по принцип вече не ги ям. Аз преди операцията бях минала само на глад, вода и крайшник хляб, после в болницата бях само на системи и глад, та след операцията се захранвах като бебе - с бебешки плодови пюрета, крем супа от морков и картоф, обикновени бисквити с кисело мляко 0.1%.

Сигурно съм писала, комбинацията без жлъчка и бременна се оказа  ooooh! ooooh! ooooh! #Crazy. Не съм очаквала, че ще изкарам толкова трудна бременност (слава Богу всичко с бебето си върви наред), но проблемите със стомаха, сега накрая се оказа и черния дроб е натоварен, това вече 9 месеца..., чак съм ревала.

# 359
  • NE
Уф Аня не е лесно. Hug
Аз ядки ям, но малко и рядко. Но аз нямам никакви оплаквания след операцията.

Общи условия

Активация на акаунт