Камъни в жлъчката - 2

• 126 256
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Включвам се да кажа, че в крайна сметка избрахме Токуда, след 10 дни е операцията. Peace Лекаря е казал, че на следващия ден изписва, наистина ли е така или нещо не са се разбрали? И нали е с пълна упойка?
Дори да ти предложат да си ходиш на другия ден,не те съветвам да го правиш Naughty,добре е да останеш под наблюдение ден-два,вливат се антибиотици,системи,торбичката с дренажа се маха на 3ден...

С пълна упойка е,но след идване в съзнание при някои има много гадене и повръщане през целия ден и нощ,замайване...

Да питам,кога може да се спортува след операцията?До кога да се пази човек да не вдига тежко?

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 11:47 от Doli

# 331
  • София
Doli Мерси, не става въпрос за мен, за свекърва ми. Ами лекаря й е казал, че изписва на следващия ден, затова питам, ако дренажа се маха на 3-я ден, ходиш пак до болницата ли в такъв случай?

# 332
  • Sofia
Да,трябва мед.лице да го махне,сестрата/много е неприятно/...нека си остане там жената за 3 дни,по-спокойна ще е тя и вие

# 333
  • NE
meggle Много индивидуално е кога ще е чист дренажа за да го махнат. На мен ми предложиха да ми го махнат след изписването, но отказах. То си е стресово да ходиш с 1 метър тръба от корема. Но си мисля, че щом изписват на следващ ден технологията е съвсем различна на лапорото от държавните болници, където има определен стандарт по ЗК.

# 334
  • София
Ох знам ли вече, все си мисля и че не е по желание лежането - изписването можеш да настояваш да те изпишат по-рано, случаи много, ама да искаш да лежиш повече, от колкото са ти казали, май няма такъв случай Thinking Някои ми беше писал назад за операция в Токуда, ако може повече инфо, ще съм благодарна. Hug
АКо искате после ще пиша и аз. Peace
А иначе как става - в деня отиваш гладен, жаден, през кабинета, и от там те качват в стаята и си обличаш пижамата и чакаш да те викнат или как\?

# 335
  • Sofia
не да се лежи повече,но един ден да се остане след операцията е нормално и редно....нали си ги плащаш тези дни

# 336
  • София
Мен ме изписаха деня след операцията, дренаж не съм имала. С пълна упойка е, вливаха ми системи първите няколко часа след операцията, следобед ме раздвижиха. Операцията беше сутринта, първа ме викнаха, мисля, че беше ок. 8 и нещо, в стаята ме върнаха в 10-10и нещо ч., като лекарят каза, че ок. час май беше са ме оставили в операционната да спя под упойка, за да съм и под наблюдение.

# 337
  • Sofia
е,как без дренаж Thinking

всички оперирани бяха с торбички....

# 338
И аз не съм имала дренаж

# 339
  • София
Ми не, не съм имала. Три шевчета в пъпа и това беше.

# 340
  • София
Дренажа не е задългителен, зависи от стила на работа на лекаря, който оперира. Peace Когато ми правиха второто секцио имаше едно момиче в реанимация, което беше с дренаж (единственоно) и ни обясниха, че това зависи от лекаря, който оперира - нейната правеше на абсолютно всички, моят лекар - не. Предполагам и тук е така. Peace

# 341
  • NE
Аз съм чела, че по изискването на пътеката по ЗК се прави и дренаж. Това важи основно за държавните болници.

# 342
Лелеее... аз имах 3 дренажа /и една дупка от опита за безкръвна/ + катетър и тръби в носа  Crazy 

# 343
  • София
Ти си била явно с кръвна операция, тогава е друго.

# 344
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ
Аз се оперирах на 29 януари 2015г. във Варна "Света Марина" това е университетската болница. Болничния ми беше престоят в болницата + 30дни домашен. Операцията беше лапароскопска, но аз имам 4 отвора. Не съм си взела все още епикризата, а опериращия лекар отсъстваше при изписването ми. Не съм плащала нищо., но аз съм онкоболна. Другите пациенти плащаха само таксата за легло -около 5-6 лв. за ден.
Моят проблем е друг -все още не зная какво трябва да ям. Къде ли не влизах и какво ли не четох и... съвсем се обърках. В момента се храня само с картофи, ориз, моркови, пилешко и риба. Пия сок от мандарини, грейпфурт и ям ябълки. Страх ме е да опитам нещо друго.
Много моля ако някой знае нещо да сподели.
Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт