Камъни в жлъчката - 2

• 126 258
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз бях с направление от ЛЛ и платих само около 200 лв. за някакъв консуматив, който се ползва по време на операцията. Кой лекар в Токуда и кой във ВМА? То това реално е по-важното...

# 316
  • София
Аз бях с направление от ЛЛ и платих само около 200 лв. за някакъв консуматив, който се ползва по време на операцията. Кой лекар в Токуда и кой във ВМА? То това реално е по-важното...
На предишната страница съм писала - за ВМА става въпрос за доц.Таков. Peace
За Токуда в момента не мога да кажа, ще разбера утре вечерта.

# 317
  • София
dani1712 значи при вас е 190 лв. консуматива (какъвто и да е той) а в София варира от 23 до 700 лева  Crazy
Преди 2г и половина - лапароскопска операция по ЗК, в Исул, платихме близо 900лв за въпросния консуматив и болничния престой. Тогава с моя приятелка, омъжена в Русе, тя разпитваше (щото и тя има камъни и кризи), в Русе наистина се плаща мин. сума, дали не беше и без доплащане, защото консумативът (който представлява 3 пластмасови тръбички, така ми обясниха) се стерилизира и ползва многократно. Това е което аз знам, може би има и промени в различните болници за тези 2г. Доколкото си спомням в Александровска (ако не бъркам), Пирогов, пак така около 1000лв излизаше, даже някъде и 1200.

# 318
  • Sofia
то и като си ги платиш индивидуални,пак не е сигурно,че такива ползват...не съм ги видяла преди или след операцията,плащаш нещо,което не е сигурно какво е

# 319
  • NE
Аз видях операционната точно за 5 минути и айде чао и ми поднаха упойката. Нищо не съм разбрала, но пък бях ок, което си беше най-важното.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 19:02 от Flower Fairy

# 320
meggle, на мен ми предстои лапароскопска операция в понеделник. Казаха ми да си взема направление от ЛЛ за хирург. И ще заплатя около 190 лв за консуматива, който се използва по време на операцията, но не го поема касата . Плюс болничния престой. Но това е за Русе. За посочените от теб болници не мога да помогна.
На мен пък в Русе ми искаха 40лв. за безкръвната, но не ми се наложи да ги плащам защото ме срязаха.  newsm78

# 321
  • София
то и като си ги платиш индивидуални,пак не е сигурно,че такива ползват...не съм ги видяла преди или след операцията,плащаш нещо,което не е сигурно какво е
Гаранция няма, но и нямаш право на избор. За консумативите имам предвид. Иначе си ми обясниха спокойно, или безкръвна и плащаш, или абсолютно безплатна и отворена операция, не са ме притискали да избирам лапароскопската.
Аз си мисля, че на мен един вид се учеха, т.е. изпробваха това да е само с една дупка през пъпа, обясниха ми, че е нещо ново и дали съм съгласна. Не ме е притеснявало, а и докторите бяха (и са) млади и пекани Simple Smile, мои набори, което беше за мен добре, разпитвах ги, обясняваха ми, направиха ми престоя по-малко стресиращ (приеха ме по спешност, после пък чаках да се освободи час в графика да ме вместят, чакаха да ми свърши цикъла и изкарах цяла седмица в отделението).

# 322
  • Sofia
Вчера/6-ти ден/ хирурга ми махна всички лепенки,но вечерта забелязах,че от пъпа леко прокапва...сложих една марля с йодасепт и стерилна лепенка...до кога е нормално или не е нормално да е така...не ми се звъни сега на хирурга

Аз го закъсах яко Cry....получих тромбов флебит.Вчера дори се опитаха да злоупотребят с мен в Софиямед в съдова хирургия,изкараха,че състоянието ми е на живот и смърт едва ли не и в рамките на 1-2часа трябва да ми направят операция...Отидох на платен преглед и доплер/50лв./странното е че прегледа не беше извършен от лекар,а от някакъв арабин,незнайно какъв пост заемащ там,не ми даде резултата,а само един лист с диагноза. #2gunfireСестрата най-безцеремонно си копна диагноза от друга пациентка и ми я сложи на моята диагноза...Един техен пациент с който почакахме пред кабинета ,добре,че ми каза,че се съмнява в някакви злоупотреби в тази клиника.Правили му операция на вени,а после в епикризата писали съвсем други процедури.Отидох за второ мнение в 3-та градска,доплера показа проблем,но не и за спешна операция.Сега съм на инжекции и лекарства,а като се оправи крака,ще трябва да се подложа и на операция за премахване на вените Sad

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 11:37 от Doli

# 323
  • NE
Предполагам, че разреза не е зараснал напълно. Щом си го почистваш няма проблем.

# 324
  • Sofia
Doli , стискам ти палци и за вените и за разреза от жлъчката. Пиши как си и какво става с теб. Аз също като теб обикалям темите и за жлъчката и за вените. Напоследък много са ми набъбнали тези вени, а още не съм си взела чорапи, май трябва да побързам. Заради операцията на жлъчката ли се е отключило нещо и са се задълбочили проблемите с вените? В 3-та градска с доплер ли те гледаха? или на ехограф? как мина прегледа и какво точно ти казаха?

# 325
  • Sofia
Белезите от операцията почти ги няма вече.Днес е 7-ия ден.Само на пъпа имам стерилна марля все още.

Аз си имам разширени вени от преди 25год.и постепенно обхванаха и двата крака,подбедриците,но не са ми създавали до сега проблеми,само естетически са зле,но не нося къси поли и не съм мислила за отстраняването им...Направиха ми доплер,на епикризата пише-проходими дълбоки вени на долни крайници и варикофлебит достигащ до средата на бедрото.Лечение с инжекции Фраксипарин в корема/по 1 на ден/,таблетки Детралекс 2по 1т. и мазане с Лиотон 1000гел сутрин и вечер.Също носене на компресиращ чорап на целия крак.
Възможно е проблема да е от коремната операция,както и от абокатите/2седмици имах в ръката си забити и какво ли не ми вливаха/,не е от залежаване,з-то бързо станах след операцията и в леглото постоянно си раздвижвах краката....но се случи,дано отзвучи и след това ще се подложа на операция на вените,че лекарката ме наплаши доста

# 326
С наближаването на операцията има едни въпроси, които ми изникват в главата и ще съм благодарна, ако ми отговорите на тях. Колко е горе-долу времетраенето на лапароскопската операция? И колко болнични се полагат след такава операция?
Doli, желая ти скорошно решаване на проблема с вените Hug И аз имам една такава огромна на левия крак  ooooh! и се моля да не излезе поредния проблем след тази операция  Praynig

# 327
  • Sofia
Времето е относително,зависи от конкретния случай,от 30мин.до 1,30ч.най-много.Моята започна към 12,30ч,към 14ч.дойдох в съзнание,бях още на масата и сама се прехвърлих на леглото.
На мен болнични не ми трябваха,но мисля,че към 20-30дни дават/не съм много сигурна обаче/

Като ти правят изследванията кажи за вените,ще предприемат нещо,поне инжекции за разреждане на кръвта ще ти слагат.Дано нямаш моя проблем и всичко мине леко Hug

# 328
  • София
Включвам се да кажа, че в крайна сметка избрахме Токуда, след 10 дни е операцията. Peace Лекаря е казал, че на следващия ден изписва, наистина ли е така или нещо не са се разбрали? И нали е с пълна упойка?

# 329
  • NE
meggle Пълна е упойката. Възможно е да изписват на следващият ден. След операцията основно пускат банки с физиологичен разтвор за пречистване на стомаха. Вярвам, че всичко ще мине леко. Praynig
dani1712 Полагат се 30 дни болничен. Толкова е по клинична пътека. Аз не взех защото съм в майчинство, но един колега на ММ търсиеше вариант за повече защото не беше ок.

Общи условия

Активация на акаунт