Камъни в жлъчката - 2

• 126 127
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Сливен
Здравейте момичета! Аз уж толкова се пазя но с две малки деца е невъзможно.И вчера без да искам се ядосах и ме заболя много,но слава богу ми мина.Как да се пази човек не знам.Все ме е страх,поне да минат две седмици.Извинете, че ви споделям!А така ме е страх да не вляза пак в билница...
И аз съм така, а вечче става месец от операцията. Само да викна за нещо или да се притесня и веднага ме стяга в дясно, а после в ляво, отгоре отдолу... Crazy Но то и преди операцията беше така  Laughing Май трябва да се научим да сме по-спокойни и да овладяваме стреса

# 526
  • Кьолн
Наистина сте права! Искам да ви попитам момичета,колко време след операцията ви болеше? Мина месец и все ме боли.Дали се влияе от времето? не искам посотянно да пия обезболяващи и затова питам

# 527
Аз на 30.04 ще направя година от операцията и от време на време ме наболява, но моята операция беше тежка. Забелязала съм, че се влияе от времето.

# 528
  • Sofia
Ходите ли на ехограф,правите ли си изследвания на чернодробни ензими и през какъв период е желателно да бъдат правени?

# 529
Аз преди седмица и нещо направих една бъбречна криза и си посетих гастрото на 2 пъти. Поне се успокоих-каза ми, че всичко е наред.  Знам, че е хубаво 2 пъти в годината да се ходи.   bouquet

# 530
Здравейте. може ли да споделите при кой доктор си направихте операцията и доволни ли сте? За София .

# 531
Здравейте! Не успях да изчета всичко, но искам да попитам : при проблемите ви с жлъчката, имахте ли горчив вкус в устата. От 2 месеца ме измъчва ужасна горчилка. Още не съм ходила на гастро. ЛЛ каза да спазвам диета. Седмица я спазвах - промяна никаква. Смятам след Гергьов ден да се заема сериозно с това, но ще ми е полезно да науча нещо от вас.

# 532
  • Sofia
Нямала съм никога горчив вкус в устата.Имах уригвания и киселини.
Диетата се спазва дълго време,за седмица няма как да се случи подобрение.

# 533
Когато ходя на преглед винаги ме питат имам ли горчив или метален вкус в устата. Понякога ми се е получавал, но много много рядко и не знам дали се дължи точно на това.

# 534
  • Сливен
Ходите ли на ехограф,правите ли си изследвания на чернодробни ензими и през какъв период е желателно да бъдат правени?
На мен гастрото ми каза на три месеца като за начало, че ще правим ехография и чернодробни
И мен все още ме наболява /почти 2 месеца от операцията/. Забелязах, че когато пия по-малко вода от нужното и имам проблем.
А преди 2 седмици съгреших с едно недобре обезсолено сирене от хладилника и имах "кризичка". Grinning Само тогава съм пила обезболяващи. Иначе дори и да усещам някакви болежки ми минават като се поуспокоя

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 16:29 от MEIA

# 535
Вече трети месец откакто майка ми е без жлъчка,спазва си диетата,но си има болки към гърба жлъчката и беше възпалила панкреаса,доскоро си пиеше креон и разни други но изпражненията са и доста светли да не кажа почти бели мислшя,че това не е нормално някой ако е имал този проблем моля да сподели.

# 536
  • Sofia
И аз се бях изплашила с този светъл цвят,но забелязах ,че е от храната.Първите два месеца си спазвах строга диета и бях основно на кисело мляко,крем супи от зеленчуци,картофи,бебешки каши,овесени ядки.Сега третия месец започнах по малко и други храни и нещата се нормализираха.

# 537
Дано да е от храната,че много съм се притеснила да не е нещо сериозно.

# 538
  • София
vanca72, аз имах този проблем, но преди да ми махнат жлъчката. Имах запушване на жлъчни пътища. За твое спокойствие е по- добре да се консултирате с лекар. 

# 539
 vanca72, бих те посъветвала да си пусне чернодробни изследвания - АСАТ и Алат + билирубин. Такива светли изследвания имах по време на токсичния хепатит, който бях направила преди операцията. Особено, ако има комбинация на светли изпражнения с тъмна урина това е знак за проблеми с черния дроб. И аз минах през комбинацията черен дроб-панкреас-жлъчка, така че трябва да се следят и трите.

Общи условия

Активация на акаунт