Камъни в жлъчката - 2

• 126 308
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Fort Worth, TX
Боби, супрер несериозно е да се определи, че  10 г хлапе прави жлъчна криза без дори да е погледнато на ехограф.За мен е изкарал стомашен вирус.Спазвай диета за вируса и си направи консултация с гастро.Не се филмирай излишно.Как ще го подлагаш на такава зверска диета . без да сте сигурни.
Марисаа, аз съм пила нееднократно Нексиум от 20 мг след операцията, но той ми беше предписан заради болката в стомаха, която пък беше провокирана от жлъчните канали. Mr. Green
Слава богу скоро не ми се е налагало да пия.

# 256
Кремче, тя така ми обясни двете гадения и болки сутрин през 10 дни, каза симптомите са за апендицит, а всъщност прави жлъчни кризи, защото сте нарушили хранителният режим и да пие спазмалгон,когато се случи, не веднъж ми е изкарвала акъла.Дадоха ми час за гастро чак на 1 февруари, но в часния кабинет май няма видеозон, ще видим....

# 257
  • София
Гастроентеролога, при когото ходих преди седмица ми препоръча да не се оперирам макар, че имам множество камъни и дори преди месец имах възпаление и направих жълтеница. А ми препоръча да си спазвам диетата, изписа ми някои лекарства, които щели да помогнат за стопяването им и да наблягам на лимоновия сок, който намалява размерите на камъните и зехтина, който спомага да ги избутва навън. Каза ми, че дори и да махна жлъчката ще продължа да си образувам камъни, защото има организми, които веднъж започнали да ги образуват няма да спрат никога. И просто ще се натрупват в черния дроб или в жлъчните канали.
Та имам въпрос към тези от вас, които са се оперирали. Ходили ли сте профилактично на ехографски преглед след операцията независимо от това, че нямате кризи? И вижда ли се нещо там?

Я, гледай, на тебе са ти казали...хвала на тоз лекар! Мен не ме информираха за тази вероятност. Grinning Също така изрично ми се забранява зехтин и лимонов сок... Grinning

Ходила съм на ехограф десетки пъти след операцията...понеже, нали, имам проблеми. Един лекар вижда нещо, но не знае какво, друг е сигурен, че вижда възпаление/камъни/некротизирала тъкан...трети пък нищо не вижда и всичко било наред. А дори и да виждат едно и също, по различен начин го тълкуват - за един лекар 9 мм канал е разширен, за друг е нормален. За един въздух в каналите е знак за проблем, за друг е ок. Знае ли човек какво всъщност се случва...

Момичета съвсем се обърках. При какъв специалист (детски) всъщност трябва да се отиде, за да се потвърди дали наистина има такива проблеми. (за Варна)Мислих за гастроентеролог, няма видеозон в кабинета...за час трябва да чакам 10 дни.

Аз бих отишла при гастроентеролог, който обаче да е добър ехографист....преди да посетя хирург. Много любопитно как е поставила лекарката тази диагноза. Кръвни изследвания? Нещо? Подкрепям предните мнения, има голяма вероятност причината за неразположението на детенце да няма общо с жлъчката. Изчакайте прегледа при добър гастроентеролог, който да пусне кръвни изследвания, образна диагностика и каквото е необходимо, за да постави диагноза. Дотогава детенце може да хапва леки, лесносмилаеми, немазни храни... Стискам палци да сте ок и да се окаже нещо моментно.

Аз имам едно питане. ЛЛ ми препоръча Нексиум-20мг. за киселини, та искам да питам има ли някой с отстранена жлъчка, който ги е приемал? Тъй като лекар, който знае за състоянието ми ми беше предписал хапчета, от които имах адски болки в областта на черния дроб две седмици, вече не знам и не вярвам какво трябва и мога да пия.  Peace

Аз съм пила Нексиум доста пъти. Но смятам, че това е лекарство, което се дава за щяло и нещяло, а същност в огромна част от случаите изобщо не върши работа, защото ситуацията не изисква PPI. При мен, да речем, така се оказа.  За какво ти го предписват? Като цяло на мен не ми пречеше, но не ми и помагаше.

# 258
Имам големи всекидневни проблеми с киселините и вече Омепразол не ми помага. И ЛЛ ми каза, че било много ефикасно за киселини, но се притеснявах да не започне да ме боли черния дроб, но щом сте го приемали и нямате оплаквания май ще пробвам. Положението е нетърпимо понякога... Благодаря за отговорите!   bouquet

# 259
  • Sofia
за киселини взимам Гавискон,ментови,дъвчат се,помагат бързо

# 260
Някой да е пил УРЗОФАЛК или РОВАХОЛ за разбиване на камъни в жлъчката и има ли ефект?

# 261
Аз съм пила Урзофалк след като ми премахнаха жлъчката и сега продължавам да го пия, защото ми казаха пролетно и есенно време да изпивам по една таблетка в продължение на един месец. Конкретно за разбиването на камъните не съм го пила.

# 262
  • София
Някой да е пил УРЗОФАЛК или РОВАХОЛ за разбиване на камъни в жлъчката и има ли ефект?

И аз съм пила Урзофалк, както и Цинарикс, за дълги периоди, както преди, така и след махането на жлъчката. Сигурно в някои случаи има ефект, защото знам, че много го предписват...но при мен нямаше.

# 263
Преди седмица оперираха майка ми отстраниха и жлъчката чрез лапароскопия,операцията е много лека ,но се появи друг проблем панкреатит.След 4 дни пълен глад само със вливки днес започна захранване,притеснява ме че има лека болка към гърба и нещо като парене.Някой ако е имал подобен проблем моля да сподели.

# 264

Преди повече от 10 години пих урзофалк и на мен ми помогна-стопих камъчетата.Сега отново имам камък и го пия пак.Засега намалява,но знам ли дали пак ще ми помогне.Зависи какъв вид са камъните.

# 265

Преди повече от 10 години пих урзофалк и на мен ми помогна-стопих камъчетата.Сега отново имам камък и го пия пак.Засега намалява,но знам ли дали пак ще ми помогне.Зависи какъв вид са камъните.
Здравей,
Има ли риск при приема, при самото стопяване да се получи криза или нещо подобно?
 На мен ми откриха след бременността, малки камъчета след няколко кризи. Казаха ми да мина на диета и пия ,,Пулсет,,, то е за регулиране на киселинността, за сега съм добре - нямам кризи, надявам се с диетата да се успокои жлъчката, не ми се ще да я вадя - все пак съм само на 30годин... Ако мога да закрепя нещата..
Иначе питам за ,,Урзофалк,, - понеже се притеснявам, ако станат по-зле нещата , не дай се боже...да имам някакъв и друг вариант...
Колко време го пи? Странични ефекти нещо?

# 266
  • NE
Аз това със стопяването на камъни в жлъчката не го разбирам.
АннНикол На 28 г. точно за месец след като родих изживях такива болки, че отидох и се помолих да ме оперират. Цял живот съм била слаба и никакви жлъчни проблеми, но хормоните от бременността влияят негативно и жлъчката го отнася често. Вече почти година след операцията се радвам, че се оперирах защото кризите се влошаваха. Сега дори си позволявам всичко в допустими граници, разбира се.

# 267
За съжаление и аз стигнах до операция  Sad и то след изключително голямо усложнение, което ми причиниха камъните в жлъчката - панкреатит. Преди седмица постъпих в спешното с нечовешки болки, които не бяха в областа на жлъчката , а по-в средата. Приеха ме веднага в хирургия и ми поставиха страшната диагноза " панкреатит'. Благодарение на лекарите, които веднага ме насрочиха за РЦП нещата се подобриха и ме изписаха на 6-я ден в къщи с "една торба лекарства" да се подготвям за лапороскопска операция , която е насрочена за 16.02.

# 268
Хорааа дайте ми надежда - има ли някой който да не е стигнал до операция????
 Ако си спазвам диетата и не ме боли....няма ли да се закрепят нещата... Praynig Praynig

# 269
Май-май няма никаква надежда в случаите, когато започне "да се обажда" жлъчката- т.е. кризите.Това показва, че операцията е неизбежна и в такъв случай е по-добре да се направи в момент, когато жлъчката е спокойна и  няма възпаления и всичко минава бързо и безболезнено.
Аз моите камъни си ги знам от 6 години и за този период съм получавала 3-4 по-сериозни  кризи и затова не съм обмисляла операция. Но сега в рамките на 2 месеца поради стечение на обстоятелствата някои неща се оплетоха в голяма каша и стана много сложно и неизбежно да се оперирам.
Иначе моят гастроентеролог ми каза за неговата тъща, която си живяла с камъните, които той и е открил цели 23 години и си починала от нещо съвсем друго. Но за тези години не била получавала нито една криза. Явно си е до организъм или пък вид камъни - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт